33.9 C
Kuala Lumpur
Tuesday, October 27, 2020

Pemerasan? terhadap pelancong asing di KLIA berleluasa

Maklumat dari netizen yang melihat dan merakam kejadian memalukan negara.

Tugas imigresen berada di dalam lapangan terbang. Siapakah orang-orang ini yang menahan pelancong, mengancam mereka dan mengambil wang ditangan mereka atau apa sahaja mata wang asing milik mereka?

Adakah terdapat prosedur pemeriksaan terhadap pelancong oleh “immigresen / kastam” setelah pelancong keluar dari pintu ketibaan?

Pegawai di dalamnya sudah pasti akan bertanya kepada pelancong ini berapa banyak wang yang mereka bawa dan kemungkinan memaklumkan kepada rakan sejawat mereka di luar untuk “mencuri” wang tersebut.

Sekiranya imigresen mengesyaki mana-mana pelancong yang masuk ke negara ini, pelancong itu tidak akan dibenarkan keluar dari lapangan terbang. Jadi siapakah ‘ulat’ ini !?

Rasuah masih berleluasa. ‘Perompak disiang hari’ di balai ketibaan KLIA berlaku setiap hari waktu sehingga awal pagi.

Menteri Pengangkutan, Anthony Loke jangan berdiam diri. Semua orang tahu tetapi semua takut membuka mulut. Di manakah SPRM?

Jika anda pergi ke KLIA, ada ramai ‘ulat’ yang akan memakai kot hitam dan berjalan di sekitar pintu masuk dewan ketibaan KLIA. Mereka akan memakai tag di leher mereka BERLAGAK seperti imigresen atau pegawai polis. Mereka berdiri di pondok polis bantuan MAB?

Mereka sentiasa berhubung menggunakan telefon dan apabila mereka mendapat maklumat dari pegawai Imigresen di dalam, mereka akan menahan pelancong India, Pakistan dan Bangladesh yang datang menggunakan visa pelancong di luar balai ketibaan.

Mereka akan membawa pelancong tersebut ke kedai makanan segera berdekatan dan menyelongkar beg mereka. Saya melihatnya dengan mata saya sendiri. Mereka merampas wang dari pelancong tersebut.

Mereka juga membawa pelancung tersebut ke ‘booth’ Tune Asia. Sekiranya anda bertanya kepada mereka di ‘booth’ Tune Asia, siapa pegawai-pegawai yang memakai kot tersebut, mereka tidak kenal.

MENTERI PENGANGKUTAN. INI BERLAKU DIDEPAN MATA. AMAT MEMALUKAN KEMENTERIAN DAN MATLAMAT KITA UNTUK MENARIK PELANCONG KE MALAYSIA. KORUP SUDAH KETERLALUAN.

SEBARKAN!

Sumber:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157675204431988&id=728636987

Berita Berkaitan

Tak perlu isytihar darurat, kata Agong

Yang di-Pertuan Agong, Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah berkata, tiada keperluan mengisytiharkan darurat di...

Siapa penumpang helikopter?

Kehadiran sebuah helikopter yang mendarat di pekarangan Istana Negara, di sini, menimbulkan tanda tanya...

Darurat: Raja-Raja Melayu bermesyuarat esok

Sembilan Raja-Raja Melayu dan empat Yang di-Pertua Negeri di Malaysia dijadualkan mengadakan pertemuan khas...

Jumpa mayat reput di belakang kuil

Taiping: Mayat reput ditemui penduduk di kawasan semak belakang kuil di Taman Zenith, di...

Komen

..

[Video] Sebarang keputusan adalah keputusan parti, parti yang akan buat keputusan – Najib

Perbincangan telah pun diadakan mengenai situasi semasa. Pelbagai pandangan diutarakan. Penelitian akan dibuat oleh Majlis Tertinggi. Nasihat saya, apapun akhir katanya, ingatlah kepada satu sahaja. UMNO dan BN...
993PeminatSuka
4,664PengikutMengikut
3,359PengikutMengikut
13,700PelangganLanggan