#PemilihanUMNO: Tidak perlu debat calon presiden, kata Mohamad Hasan

#PemilihanUMNO: Tidak perlu debat calon presiden, kata Mohamad Hasan

#DSZH4PresidenUMNO

SEREMBAN — Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negri Sembilan Datuk Seri Mohamad Hasan tidak bersetuju debat antara calon diadakan dalam pemilihan parti kali ini kerana ia akan mendedahkan pelbagai isu dalaman kepada umum.

Beliau yang juga calon Timbalan Presiden Umno berkata pemilihan kali ini disifatkan sebagai pertandingan antara keluarga yang seharusnya dijalankan secara baik.

“Tidak perlu debat, kalau dalam rumah tangga pun kita kena pakat elok-elok kerana kita bertanding sesama sendiri.

“Kalau calon ada strategi kukuh tak perlu beritahu orang lain (melalui debat). Ini penting supaya strategi dan langkah Umno tidak dibaca orang lain,” katanya selepas Majlis Sambutan Aidilfitri dan Pengenalan Calon-Calon Pemilihan Umno 2018 di sini, hari ini.

Majlis tersebut turut dihadiri Pemangku Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, calon Timbalan Presiden, Tan Sri Annuar Musa dan beberapa calon Naib Presiden.

Dua calon Presiden Umno, Tengku Razaleigh Hamzah dan Khairy Jamaluddin sebelum ini telah bersetuju untuk berdebat esok.

Sementara itu, Mohamad turut menegaskan agar tidak berlaku situasi memburukkan calon lain semata-mata untuk memperoleh kemenangan.

http://pakdin.my/tag/pemilihan-umno

29 Replies to “#PemilihanUMNO: Tidak perlu debat calon presiden, kata Mohamad Hasan

  1. Kalau perlu buat pemilihan dari bawah
    Ahli² yg ada kad keahlian perlu di cari
    Masih ramai ahli yg tidak memiliki kad ke ahlian perlu di berikan kad keahlian ..rekrut ahli baru …
    Sebab pada pandangan saya….masa sakarang ni di samping mencari siapa yg menjawat presiden dan sebagai nya..ahli² yg masih tetap setia pada umno perlu juga di ambil perhatian yg serius..kerna mereka ini la umno akan kekal …

  2. Ye..sy setuju Dato Sri..tidak perlu debat2 ni.. Ini merapu je..dan ini blh menimbulkan ketiada puasan ahli dan boleh memecahkan dan merenggangkan hubungan kekeluargaan sesama ahli umno. Kita jgn ikut lg resmi mader yg suka memecah belah kan hubungan sesama ahli dan parti. Cukuplah setelah apa yg di buat oleh mader dlm mempermainkan mengkianati parti & semua ahli umno selama ini…Ingat Dato Sri..luka di hati kami semua Ahli Umno dan org melayu masih berdarah lg…! Selepas ni Kami semua mmg tidak blh lg terima kemasukan semula mader dan keturunan nye kedalam Umno lg..semua org melayu Umno mmg dah terluka sgt dgn perbuatanye..sekali terantuk seribu tahun menjadi peringatan !

  3. Ye sy setuju dato sri..tidak perlu debat2 ni.. Ini merapu je..dan ini blh menimbulkan ketiada puasan ahli dan boleh memecahkan dan merenggangkan hubungan kekeluargaan sesama ahli umno. Kita jgn ikut lg resmi mader yg suka memecah belah kan hubungan sesama ahli dan parti. Cukuplah setelah apa yg di buat oleh mader dlm mempermainkan mengkianati parti & semua ahli umno selama ini…Ingat Dato Sri..luka di hati kami semua Ahli Umno dan org melayu masih berdarah lg…! Selepas ni Kami semua mmg tidak blh lg terima kemasukan semula mader dan keturunan nye kedalam Umno lg..semua org melayu Umno mmg dah terluka sgt dgn perbuatanye..sekali terantuk seribu tahun menjadi peringatan !

  4. Facebook Comments