28.9 C
Kuala Lumpur
Tuesday, October 20, 2020

Pemimpin Harapan punca masalah ekonomi negara – PAS

Pas mendakwa pemimpin Pakatan Harapan (Harapan) yang pernah memerintah negara sejak tahun 80-an sebenarnya menjadi punca kepada masalah ekonomi negara hari ini.

Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang melihat kesukaran berkaitan ekonomi ditanggung kerajaan dan rakyat berpunca daripada salah tadbir urus pemimpin terbabit semasa mereka berada dalam kerajaan.

“Masalah ekonomi dihadapi negara sama ada kerajaan atau rakyat adalah peninggalan daripada pemimpin-pemimpin yang duduk dalam Pakatan Harapan hari ini, yang memerintah negara sejak tahun 80-an.

“Merekalah mewujudkan masalah bahkan kepada saya Umno yang memikul masalah, masalah dibuat oleh mereka ini dahulu,” kata Ahli Parlimen Marang itu di facebooknya malam tadi.

Mengulas lanjut Abdul Hadi berkata, dengan sebab itu, Pas memperkenalkan konsep taawun iaitu bertolong menolong dalam perkara baik dan tidak tolong menolong dalam perkara kemungkaran.

“Pas mengemukakan penyelesaian kepada kerajaan bukan kerana kita tamakkan kuasa, bahkan kita terbuka sekiranya kerajaan menerima pandangan-pandangan kita. Kalau kita jadi kerajaan, kita boleh praktikkan.

“Kalau kita tidak jadi kerajaan, kita menjadi penasihat kepada kerajaan supaya kerajaan membuat pembetulan dari kesilapan-kesilapan dilakukan pemimpin-pemimpin yang ada dalam Pakatan Harapan pada hari ini,” katanya.


Berita Berkaitan

UMNO, Pas setuju Muafakat Nasional didaftar secara rasmi

UMNO dan Pas mencapai persetujuan untuk mendaftarkan Muafakat Nasional (MN) secara rasmi dengan Pendaftaran...

Warisan punca peningkatan Covid-19, bukan GRS atau saya – Musa Aman

Saya berasa terpanggil menulis surat ini bagi menjelaskan punca sebenar peningkatan kes Covid-19 di...

UMNO-PAS kekal muafakat!

Mengiringi Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengadakan pertemuan dengan Presiden PAS...

UMNO nafi keluar surat sokong Anwar jadi PM

Surat yang mulanya disebarkan melalui portal berita MalaysiaNow memperlhatkan surat tersebut dalam bentuk format...

Komen

..

Najib sindir MB Selangor rakam gambar hidu botol dan ‘up’ di FB

Ahli parlimen Pekan, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melemparkan kritikan pedas terhadap Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berhubung isu pencemaran...
993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,358PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan