Home / :: BLOG :: / Pengorbanan Syed Saddiq Tak Perlu Guna Sidang Media – E Nalini (SUARAM) 

Pengorbanan Syed Saddiq Tak Perlu Guna Sidang Media – E Nalini (SUARAM) 

Syed Saddiq kena dengan E Nalini seorang aktivis SUARAM.
***********
Sesuatu pengorbanan boleh dilakukan tanpa publisiti untuk dilihat mulia, kata aktivis hak asasi E Nalini sebagai reaksi terhadap Syed Saddiq Syed Abdul Rahman hari ini.
Melalui akaun Facebook, Nalini berkongsi klip video KiniTV sidang media Ketua Armada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) itu yang mengumumkan menolak biasiswa Universiti Oxford untuk kekal dalam arena politik.
“Ramai orang berkorban pelbagai hal untuk negara ini. Ada yang korbankan hidup mereka; ramai yang korbankan kebebasan mereka; ramai yang korbankan kehidupan biasa-biasa dan menjalani kehidupan ringkas untuk perjuang apa yang mereka percaya.
“Mereka tak buat sidang media untuk beritahu mereka korbankan sesuatu.
“Anda anak muda, masih banyak peluang yang menunggu anda di luar sana. Jika anda buat sesuatu keputusan, ia adalah keputusan anda sepenuhnya, dan anda tak perlu buat diri sendiri kelihatan mulia melakukannya.
“Setiap rakyat Malaysia perlu berkorban sesuatu dalam cara tertentu untuk melihat perubahan,” tulis Nalini.
Ramai pengguna media sosial turut bersetuju dengan Nalini dengan menulis di ruangan komen berkata bahawa Syed Saddiq boleh saja meneruskan “perjuangannya untuk Malaysia yang lebih baik” selepas menamatkan kursus ijazah sarjana (Master).
Ada pihak yang mengkritik ketua armada Bersatu itu cuba mencari political mileage dengan pengumumannya itu, sementara ada juga yang mengatakan Nalini agak kasar dengan reaksi balasnya itu.
***********
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155719302688895&id=573683894
(Visited 4 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Check Also

Hamzah Zainuddin mengaku menjadi broker 36 Ahli Parlimen BN melompat

Hamzah Zainuddin mengesahkan beliau adalah broker 36 ahli Parlimen BN menandatangi surat menyokong Mahathir sebagai …

21 comments

  1. Noor Isham Ramlan

    Media perlu sebab ia melibatkan nama2 panas dan jabatan kerajaan.

  2. Rahmat Atan

    korbankan masa dia yg terpaksa ponteng ke disco dan melepak dgn retis kot…

  3. Wanmohamadzaini Wanhassan

    Pasaipa dia sebok sgt. .ada kaitan ka

  4. Wanmohamadzaini Wanhassan

    Perjuang tuk masadepan dan melibatkan politik

  5. Eddie Zarul

    Surat palsu…. tarikh surat ditulis 17/5/17…. katanya diterima 15/5/17 dan yg paling best, kene jwp 11/5/17… ingat oxford boleh buat salah bodoh camtu? Agak2 la weyy

  6. Tok Uban

    Masih jahil kerana tidak tahu mana yg lebih penting. Ilmu atau politik? Tanpa ilmu politik jadi sia sia

  7. Robiyanto Muhammad Nazarul Daniel

    Hahahahahah…ni win la bang…..pastu nangis konon kita pon nk ikut dia nangis…hahaha

  8. Shah Naz

    Konon dia pandai la…surat pun kantoi

  9. Abd Razak Jak Ulong

    Budak hingusan…aku orang tua tak lah bongok mcm tu..very.very stupid..

  10. Abd Razak Jak Ulong

    Budak baru korban kan hujung nya…..masa jawiii..titisan darah terakhir lah konon….

  11. Ryan Raizo

    Minta sokngn n simpati..wayang pacak politik pobm sifu ajar kna ngis..ala2 mcm insan tu dlu sblm ltk jwtn beria ngis..beria dap musuh..la ni jalat2 smpi kering..

  12. Ryan Raizo

    Alamak nma panas..nama spe tu..jgn main petik je tjuk bijak n hebat..ada bukti tunjuk umum..kah3

  13. Noor Isham Ramlan

    Dengar sendiri press conference dia kat YouTube..

  14. Ryan Raizo

    Mby dia fikir pljr2 ipt blh ikut jejak dia..tolak tawaran pi bljr..sia2 kn pluang blj..bangkit kononya bejuang..lawak2

  15. Ned Salleh

    Admin, I truely believed tat anak.muda/anak hingusan ni berjiwa besar lebih dari anda… He is trying to tell Malaysia modua operandi UMNO.. So…sacrifise memang ade….banyak….go ahead young man…many are backing U up.n believe in U..

  16. Abam Ensem

    Dia korban kn apa sy nak tahu??????

  17. Azlan Ayob

    Wayang Syed Sadis sama la mcm wayang Ahmad Idham…x laku

  18. Azlan Ayob

    Wayang Syed Sadis sama la mcm wayang Ahmad Idham…x laku

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: