31.8 C
Kuala Lumpur
Monday, January 18, 2021

Penyelesaian Politik Secara Berterusan Penting Bagi Selatan Thailand – @NajibRazak

NANNING (China): Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, penyelesaian politik yang berterusan adalah penting bagi mengakhiri insiden letupan bom yang sering berlaku di wilayah selatan Thailand.

Beliau berkata, Malaysia akan terus membantu negara jiranya itu ke arah mencapai penyelesaian politik demi kesejahteraan awam.

Najib berkata demikian kepada wartawan Malaysia di Lapangan Terbang Nanning pada akhir lawatan kerja sehari di sini sebelum berlepas pulang ke Kuala Lumpur.

Beliau mengulas kejadian letupan bom di bandar Hat Yai pada Sabtu yang menyebabkan 10 orang maut termasuk seorang rakyat Malaysia dan lebih 300 yang lain cedera termasuk 10 rakyat Malaysia.

Mengenai rakyat Malaysia yang berkunjung ke selatan Thailand, Perdana Menteri berkata, beliau sedih kejadian seperti itu berlaku tetapi adalah sukar bagi menghalang mereka daripada terus berkunjung ke sana.

“Walaupun kita menasihatkan rakyat supaya tidak ke sana tetapi ada juga mereka yang mempunyai urusan masing-masing. Jadi kita tidak dapat elak risiko,” katanya.

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.