Penyokong Mahathir wajarkan nepotisme dan kronisme – #RatuBadak

Berkaitan

Terkini

ratu-naga-badak-kroni-mahathir

Bukan sahaja penyokong Tun M (kini dikenali sebagai pro-Rakyat) terus mendapat fakta yang salah tetapi mereka mempunyai cara lawak untuk mewajarkan tindakan yang boleh dipersoalkan idola mereka.

Tak salah tolong anak.
Must also be tak salah tolong kawan-kawan jugak.

Aku rasa penyokong kuat Mahathir tidak memahami apa yang dimaksudkan dengan nepotisme dan kronisme.

Amat menarik apabila selepas berjuang demi agama, bangsa dan negara selama 22 tahun, hanya ada 3 orang Melayu-Islam tersenarai 20 teratas paling kaya – dan secara kebetulan, salah satu daripada tiga orang itu adalah adalah anaknya sendiri.

http://www.themalaymailonline.com/money/article/as-rich-get-richer-mokhzani-breaks-into-billionaires-top-10

  1. Admin ni sengal x leh nak ajo betul…. Dia tu kaya sebab niaga.. Najib razak tu kaya sebab mencuri… Hagol pale kat dinding memor tauuu

  2. Hahah… tu la pasal… duk bising anak tun 15 terkaya dlm malaysia dgn harta 600j.. org yg ada 2.6b tu yg keberapa terkaya ya? Ke x boleh masuk dlm carta sebab ianya duit rasuah yg dikatakan derma? Bg pencerahan sikit…

  3. Kroni..kroni…kroni….
    Isu yg tak nak dibincangkan lagi oleh rakyat krn sape pon naik, pasti mengutamakan kroni dulu…….
    Dap, pkr, pas dulu pon memainkan isu kroni….tapi bila mereka berkuasa, kroni mereka pulak yg kenyang…….
    Pada ako, selagi kroni tu layak dan berkebolehan serta tak menzalimi rakyat…ako boleh terima…..

  4. adalak group madir dan grup najib…ok ni sialan namanye…korg buat camni rakyat yg ngeko je umno ni nk jd apa..jd kaldai tuk naik kan undi korg..padahal dua² grup ni org umno..keliru..makin sakai politik malaysia skrg..ngan menteri semua mcm badut..sapa la pembawa sial dlm politik skrg ni

  5. btul la tu..ko min lau ade pangkat pon satu hari ade sedare mare mntk tlong ejas keje msti punye ko tlong..same je..tp ok la keje sbb berusaha..bapak die pon buat bnde yg xde n ade kn smpi org2 kite dpt pluang kje skali..bkn alih2 dpt duit 2.6b n ckp tu derma..tp tu pon yg tau..xtau lg agenda2 die yg btul ape smpi obama 2thun trut2 dtg sni..doa je la xde yg bruk akn belaku

  6. dah lah tu..berbuih mulut bercakaop pasal kekayaan orang…..dah dah le…kakitangan kerajaan daoat hamper pun salah sumbangan tu..hi jgn marah

  7. Admin ni brani tulis je, lepas post admin x brani bukak baca sb kena kutuk n sumpah kaw2.
    Tenguk, mana admin ada brani nak jawab kan

  8. Zaman tun, semua boleh cari job, melayu boleh cina boleh, india boleh, tp zaman najib job besar tak yah citer, job kecik berebut macam ayam..semua pun akan ada selit tak kira tun ker sapa saja yg kat atas tu, tp kalau rakyat pun tak terbeban, tak der siapa nak bising…

  9. Biar nmpk pandai meniaga janji x gadai negara dan bangsa..anak Tun pun jd mcm tue setelah puluhan tahun meniaga bkn anak najib yg x pernah meniaga tiba2 jd kaya raya buat filem,saham cat,saham balak…tetiba teringat bdk2 ting 4 balik Oxford x kerja tiba2 jd kaya raya sbb jd KP UMNO yg xde tolo.

Leave a Reply