#PHPenipu: Nama calon Speaker diluluskan dalam mesyuarat Majlis Pimpinan PH pada 10 Julai 2018

#ParlimenTomato #KERAjaanTomato #RuleOfLaw

Hari ini memang sah Kerajaan PH penipu. Cuma persoalannya siapa penipu?

Perdana Menteri Tun Mahathir dan Setiausaha Dewan Rakyat atau Timbalan Perdana Menteri, Wan Azizah dan pemimpin Pakatan Harapan yang lain?

Wan Azizah menyatakan mesyuarat PH pada 10 Julai 2018 telah bersetuju hantar satu nama saja untuk pencalonan Speaker Dewan Rakyat.
http://temp.malaysiagazette.com/v2/blog/2018/07/10/ph-serah-calon-speaker-dewan-negara-kepada-tun-m

Setiausaha Dewan menyatakan surat mencalonkan nama Speaker telah dihantar kepada beliau pada 2 Julai 2018, tarikh akhir pendaftaran nama calon speaker.

Persoalan sekarang adakah Mahathir menipu kepada Majlis Pakatan Harapan menghantar nama tanpa merujuk kepada mereka?

Tidak ada sebab untuk Wan Azizah menipu bahawa nama calon hanya diputuskan pada 10 Julai 2018? Jika ini berlaku bermakna Mahathir dan Setiausaha Dewan telah berpakat menipu.
http://www.agendadaily.com/bahasa-malaysia/berita-utama/berita-terkini/31427-ph-dijangka-sokong-kit-siang-sebagai-speaker-dewan-rakyat.html

Kita juga tahu Mahathir hanya umum semalam calon speaker Dewan Rakyat.

Membaca kenyataan pemimpin Pakatan jelas sehingga seminggu lalu nama Muhammad Ariff bukanlah calon dalam senarai mereka. Jadi dari mana datangnya nama Ariff ini pada 2 Julai 2018? ?

Jadi bagaimana Mahathir boleh hantar nama Speaker sebelum itu?

Tidak perlu peguamlah untuk berhujah menutup penipuan ini.

Sumber:
Ab Jalil Backer
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216879265194280&id=1244194023

…………
Rujukan:
http://pakdin.my/tag/parlimen

http://pakdin.my/speaker-yang-dicadangkan-perlu-dikemukakan-selewat²nya-14-hari-sebelum-sesi-parlimen-bermula/

Loading...

40 COMMENTS

  1. Hari ini setiausaha dewan yg cakap, dah terima pada 2 july, dan kenapa harus setiausaha dewan nak kena supply maklumat pada pandikar pulak, dah tentu dia rahsiakan maklumat. mungkin tujuan setiausaha dewan sengaja tidak mahu beri tahu pandikar. bukan urusan pandikar pun… dan memang elok pun rahsiakan dari pandikar…dan boleh jadi Rais yatim, wan azizah dan saufudin sengaja buat statement utk kelirukan media. Malah mereka bukan pencadang pun… boleh jadi Tun M dah submit awal2… kalau tak dirahsiakan dah tentu 2-3 hari lepas pelobi pelobi buat strategi lain… by theway ia bukan salah undang2 negara pun…

  2. Nak kata pembangkang bodoh itu mmg betul…tun dah awal2 hantar nama calon…mesyuarat tu cuma nk kaburkan mata pembangkang je supaya tahu sikap racist dan bodoh umno dan pas supaya timbulkan isu bangsa dan agama…hahahah…senyum je tun tgk pembangkang kena game hari pertama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here