28.1 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 29, 2020

PM Pertahankan Pemansuhan ISA

Pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri, ISA adalah satu usaha untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara demokrasi terbaik di dunia.

Kajian semula beberapa akta berkaitan, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, adalah sebagai satu transformasi politik negara dalam perihal menjaga hak asasi manusia.

DATUK SERI MOHD NAJIB TUN RAZAK/PERDANA MENTERI

“Justeru itu sudah sampai masa kita melangkah sederap lagi ke depan bawa negara kita sebagai negara yang tinggi perjalanan bukan saja ekonomi, sosial, pendidikan tapi pegangan kepada prinsip demorasi Parlimen. Kita nak letakkan antara yang terbaik di dunia ini. Ini kerana kita yakin dan percaya bahawa kita perlu sebuah negara moden dan progresif.”

Datuk Seri Najib berucap pada majlis Rumah Terbuka Aidilfitri beliau selaku Ahli Parlimen Pekan, di Taman Tasik Sultan Abu Bakar, di Pekan, Pahang.

Pemansuhan dan kajian semula akta itu diumumkan Perdana Menteri menerusi ucapan sempena Hari Merdeka dan Hari Malaysia, Khamis lalu.

Ia signifikan dengan cita-cita negara untuk melakar pembangunannya melalui sektor pendidikan, sosial dan sistem demokrasi berparlimen yang lebih komprehensif serta sejajar dengan kehendak semasa.

Justeru, sokongan semua pihak dan masyarakat amat diperlukan.

Berita Berkaitan

Isu peralihan Kerajaan Pusat? Istana Negara akan keluar kenyataan rasmi petang ini

Istana Negara dijangka akan mengeluarkan satu kenyataan rasmi petang ini. Perkara itu dinyatakan dalam kenyataan...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman...

Komen

..

BERSATU Mungkir Janji, Bung ‘Mengamuk’ Di Hadapan Hajiji

Ketua UMNO Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin dikatakan mengamuk di hadapan Ketua Menteri Sabah yang baharu, Datuk Seri Hajiji Noor...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,347PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan