32.9 C
Kuala Lumpur
Tuesday, October 27, 2020

Polis ‘75% Pasti’ Mangsa Adalah William

Ibu bapa kepada William Yau Zhen Zhong, kanak-kanak berusia enam tahun yang hilang pada 16 Januari lalu, meninggalkan bilik mayat dengan diiringi polis kira-kira pukul 1.40 petang. Ibunya dilihat menangis
Ibu bapa kepada William Yau Zhen Zhong, kanak-kanak berusia enam tahun yang hilang pada 16 Januari lalu, meninggalkan bilik mayat dengan diiringi polis kira-kira pukul 1.40 petang. Ibunya dilihat menangis

William Yau Zhen Zhong
William Yau Zhen Zhong

SUBANG JAYA: Polis memberi kepastian hampir 75 peratus bahawa mayat kanak-kanak yang ditemui di Pelabuhan Klang adalah William Yau.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner (ACP) Yahaya Ramli bekata, ia berikutan keluarga William mengenal pasti mayat mangsa berdasarkan parut di hadapan dan belakang kepala serta seluar pendek yang dipakainya.

Keputusan post-mortem tidak boleh menentukan punca kematian kerana keadaan mayat yang telah reput.

Bagaimanapun, berdasarkan keadaan mayat, bolehlah dibuat kesimpulan bahawa kanak-kanak lelaki itu sudah mati selama seminggu.

ACP Yahaya berkata, keluarga mangsa hadir ketika bedah siasat dilakukan ke atas mayat tersebut.

Bercakap kepada para pemberita di Balai Polis Subang Jaya di sini, ACP Yahaya menambah, tidak terdapat tanda-tanda kecederaan luaran yang ditemui kecuali tanda-tanda bekas gigitan.

“Jadi pihak kami mengandaikan yang kesan gigitan itu adalah gigitan haiwan ketika mayat mangsa terapung di dalam sungai.

“Bagaimanapun, pihak polis tidak boleh memberi kepastian seratus peratus sehinggalah keputusan DNA keluar…mungkin Isnin ini,” ujarnya.

Menurut beliau lagi, teori polis setakat ini ialah mayat mangsa mungkin terapung dan dibawa arus sejauh 30km di Sungai Klang dari Bukit Lanchong (kawasan kampung bersebelahan dengan Putra Heights) sebelum ia tersangkut pada enjin boat berdekatan Jeti Kampung Sungai Sireh di Pelabuhan Klang.

 

Berita Berkaitan

Tak perlu isytihar darurat, kata Agong

Yang di-Pertuan Agong, Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah berkata, tiada keperluan mengisytiharkan darurat di...

Siapa penumpang helikopter?

Kehadiran sebuah helikopter yang mendarat di pekarangan Istana Negara, di sini, menimbulkan tanda tanya...

Darurat: Raja-Raja Melayu bermesyuarat esok

Sembilan Raja-Raja Melayu dan empat Yang di-Pertua Negeri di Malaysia dijadualkan mengadakan pertemuan khas...

Jumpa mayat reput di belakang kuil

Taiping: Mayat reput ditemui penduduk di kawasan semak belakang kuil di Taman Zenith, di...

Komen

..

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana itulah tujuan kami bertemu. Ia adalah untuk berbincang dan menentukan hala...
993PeminatSuka
4,664PengikutMengikut
3,360PengikutMengikut
13,700PelangganLanggan