Home / :: BLOG :: / Politweet: Populariti BN Di Facebook Naik Hampir Seganda

Politweet: Populariti BN Di Facebook Naik Hampir Seganda

Seramai 5.8 juta pengguna Facebook di Malaysia berusia 21 tahun ke atas, cenderung kepada BN.
Ia hampir seganda daripada 3.1 juta pengguna yang menyokong parti pembangkang pada Julai, kata kajian firma penyelidikan media sosial, Politweet.
Kajian badan itu menyebut, sebanyak 3.3 juta atau 51.6 peratus daripada 6.4 juta pengguna Facebook berusia 21 tahun ke atas, berminat dengan BN.
Sebanyak 600,000 pengguna atau 9.4 peratus)pula secara khususnya menyokong parti pembangkang.
Kira-kira 2.5 juta pengguna atau 39.1 peratus menyatakan sokongan bercampur antara pembangkang dan BN.
Julai lalu, Umno mendapat sokongan tertinggi iaitu 4.4 juta pengguna atau 68.8 peratus daripada 6.4 juta pengguna di Malaysia.
Ia diikuti PKR dengan 1.8 juta pengguna (28.1 peratus), DAP dengan 1.3 juta (20.3 peratus), PAS dengan 950,000 pengguna (14.8 peratus).
MCA pula mencatat 740,000 pengguna (11.6 peratus), Gerakan dengan 150,000 pengguna (2.34 peratus) dan terakhir MIC dengan 81,000 pengguna (1.3 peratus).
Daripada jumlah 6.4 juta pengguna, 56.3 peratus adalah lelaki, selebihnya perempuan.
(Visited 4 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Check Also

Hamzah Zainuddin mengaku menjadi broker 36 Ahli Parlimen BN melompat

Hamzah Zainuddin mengesahkan beliau adalah broker 36 ahli Parlimen BN menandatangi surat menyokong Mahathir sebagai …

64 comments

  1. Azmi Ali

    Umnobn akn menang lg pru80 sbyk 8/3 krusi parlimen.takdiiiiirrrr

  2. Azmi Ali

    Umnobn akn menang lg pru80 sbyk 8/3 krusi parlimen.takdiiiiirrrr

  3. Abd Mutalib

    Lawak2..sakit perut.tlgggg..

  4. Abd Mutalib

    Lawak2..sakit perut.tlgggg..

  5. Abd Mutalib

    Lawak2..sakit perut.tlgggg..

  6. Fïkry Alexis

    Undian Puskas Award ke ni ?

  7. Fïkry Alexis

    Undian Puskas Award ke ni ?

  8. Shafique Salleh

    Ingatkan undian ballon d or tadi
    Buang masa ja

  9. Shafique Salleh

    Ingatkan undian ballon d or tadi
    Buang masa ja

  10. Shafique Salleh

    Ingatkan undian ballon d or tadi
    Buang masa ja

  11. Shah Naz

    Bukan lawak bai, itu hakikat..

  12. Shah Naz

    Bukan lawak bai, itu hakikat..

  13. Shah Naz

    Bukan lawak bai, itu hakikat..

  14. Jejai Jb

    Sbb nak tgk kebodohan n kelawakan bn. Wahahahah

  15. Jejai Jb

    Sbb nak tgk kebodohan n kelawakan bn. Wahahahah

  16. Jejai Jb

    Sbb nak tgk kebodohan n kelawakan bn. Wahahahah

  17. Abd Mutalib

    Hahhahab…fake acc komen…lawak bhai

  18. Abd Mutalib

    Hahhahab…fake acc komen…lawak bhai

  19. Abd Mutalib

    Hahhahab…fake acc komen…lawak bhai

  20. Farred Jamhari

    Nape page umno byk pembangkang…..yg ade pun fake akaun….leh terangkan x

  21. Farred Jamhari

    Nape page umno byk pembangkang…..yg ade pun fake akaun….leh terangkan x

  22. Fad Li

    Bak kata macai pakatan kita menang popular vote tapi kalah pilihan raya ini suma pengundi hantu punya pasal haha sudahnya abis org rupa pelik skit dihalaunya tal bagi mengundi warghahahha

  23. Fad Li

    Bak kata macai pakatan kita menang popular vote tapi kalah pilihan raya ini suma pengundi hantu punya pasal haha sudahnya abis org rupa pelik skit dihalaunya tal bagi mengundi warghahahha

  24. Fad Li

    Bak kata macai pakatan kita menang popular vote tapi kalah pilihan raya ini suma pengundi hantu punya pasal haha sudahnya abis org rupa pelik skit dihalaunya tal bagi mengundi warghahahha

  25. Radzi Anwar

    admin umno ****
    bila dorg wat undi ni?

    yahudi btl

  26. Radzi Anwar

    admin umno ****
    bila dorg wat undi ni?

    yahudi btl

  27. Khairul Izuan

    Admin brapa like ko dapat utk posting ni?? Hahahaha..populariti lah sgt.

  28. Khairul Izuan

    Admin brapa like ko dapat utk posting ni?? Hahahaha..populariti lah sgt.

  29. Khairul Izuan

    Admin brapa like ko dapat utk posting ni?? Hahahaha..populariti lah sgt.

  30. Khairul Izuan

    Admin brapa like ko dapat utk posting ni?? Hahahaha..populariti lah sgt.

  31. Azni Tahir

    makan asap la pakatan kali ni

  32. Azni Tahir

    makan asap la pakatan kali ni

  33. Azni Tahir

    makan asap la pakatan kali ni

  34. Fujiwara Takumi Fujiwara Takumi

    mungkin menang piliharaya kali ni…tapi apa kata bg peluang org lain pulak jd PM..hishamuddin ka…ckop la 2 penggal najib..tgk mcm mana pembaharuan yg akan direncanakan..

  35. Fujiwara Takumi Fujiwara Takumi

    mungkin menang piliharaya kali ni…tapi apa kata bg peluang org lain pulak jd PM..hishamuddin ka…ckop la 2 penggal najib..tgk mcm mana pembaharuan yg akan direncanakan..

  36. Fujiwara Takumi Fujiwara Takumi

    mungkin menang piliharaya kali ni…tapi apa kata bg peluang org lain pulak jd PM..hishamuddin ka…ckop la 2 penggal najib..tgk mcm mana pembaharuan yg akan direncanakan..

  37. Mohd Shafarin

    hahahaa… syok sendiri… lawak gila admin ni..

  38. Mohd Shafarin

    hahahaa… syok sendiri… lawak gila admin ni..

  39. Mohd Shafarin

    hahahaa… syok sendiri… lawak gila admin ni..

  40. Tujuh Pelangi

    aku yg duk atas pagar ni pun rasa nak berat belah ke sana….

  41. Tujuh Pelangi

    aku yg duk atas pagar ni pun rasa nak berat belah ke sana….

  42. Is AuraKedah

    Betul BN lg popular, tak percaya tgok komen kebanyakan suka maki dan Marah kpd UMBU / BN.

    Itulah tanda popular… Org SEBUT 2 Selalu…

    Cuma PRU14 kn pilih HARAPAN… Wlupun x Femes dgn skandal 1MDB, MARA, FELDA dll tp Femes di ht Rakyat..
    #PPBM
    #TUNM

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: