Seorang penyokong Barisan Nasional (BN), Mamat Awang, 59, meninggal dunia selepas rebah di pekarangan Dewan Seri Cempaka Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) di sini, hari ini.

Mamat yang datang dari Kuala Terengganu, rebah ketika sedang berhimpun di pekarangan dewan itu bersama ratusan penyokong BN yang lain, sekitar jam 9 pagi tadi.

Beliau hadir ke dewan itu bagi mengiringi calon BN, Zakaria Hanafi, 58, pada penamaan calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof, mengesahkan menerima laporan berkenaan.

“Ketika penyokong BN berkumpul di kawasan lampu isyarat berdekatan Dewan Seri Cempaka Saujana Impian, beliau rebah dan tidak sedarkan diri.

“Pegawai perubatan daripada klinik swasta telah membuat pengesahan awal kematian, namun punca kematian masih belum dikenal pasti,” katanya.
……
Sekitar PRK Semwnyih
http://pakdun.my/tag/prk-semenyih

32 KOMEN

  1. إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
    “Allahummaghfirlahu warhamhu wa ‘afihi wa’fuanhu”. Moga Allah ampuni dia, rahmati dia, maafkan dia, muliakan kematian dia, lapangkan kubur dia, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. Al Fatihah …

    بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
    ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

  2. Semuga segala perjuangan dirahmati allah,perjuanganya juga untok membela agama bsngsa dan tanahair, semuga perjangan hamba allah ini adalah yang boleh di-angap perjuang islam perjuang bangsa yang sejati,semuga ditempatkan bersama orang yang solihi aamin aamin aamin.


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda