Mahathir terdesak berhadapan PRK Dun Semenyih terpaksa menerima para wakil rakyat BN yang melompat walaupun ada yang belum sampai “cooling period” 6 bulan seperti persetujuan tidak rasmi pimpinan PH.

Aneh sekali Perdana Menteri yang masih gagal melantik ahli SPR sehingga menyebabkan disaman pengundi, sibuk membicarakan hal UMNO dan Pas.

Punggah negara ini.
😂

Rujukan:
http://pakdin.my/tag/lompat-parti

30 KOMEN

  1. Ahhh… Yang melompat masuk ke dalam lubuk Kutti tua semuanya “Katak Puru “…. Berpenyakit. Baguslah pindah kolam. Biar penyakit yang dibawanya berjangkit ke dalam kodok kodok yg ada dlm kolam Kutti tua.

  2. Ppbm ialah loji kumbahan umno.. Semua kotoran umno dah masuk ke situ. Di sucikan secara zahirnya tapi disebaliknya semua ahli umno dan rakyat Malaysia tahu… Tak payahlah nak sengih sangat..

  3. Kukuhkan kukuasa atok, yang bwh atok tu rasanya tak da harapan, kaki kencing kena kencing…inilah pakatan hancing mengancing…yang melompat ni pun, tak lama lagi bau hancing lah…

  4. Dia macam ni…penerimaan menguatkan sikit, posisi Tun…”to break loose from the shackles of DAP”….hakikatnya…1. Nisbah PKR : PPBM (+ geng Azmin) : (PAN + D4P) adalah lebih kurang 2: 4: 5 ahli Parlimen…2. PPBM jauh lebih kuat dari PKR (untuk tujuan tertentu) dan hampir dekat dgn D4P + PAN, dan PH hampir 2/3 majoriti….3. Ini bermakna, jika Tun keluar dari PeeH, Negara akan menghadapi “hung parlimen” …dan akan merugikan D4P (dan matlamatnya)…4. Tetapi dengan “kuasa” nisbah baru, Tun boleh membuat sesuatu, diluar cengkaman D4P….mungkin sesuatu yang di idami beliau, untuk meninggalkan legasi bahawa, beliau tidak lagi boneka D4P…dan langkah seterusnya masih dikawal oleh beliau jika Azmin naik…..persoalannya (dari sudut strategi): dalam keadaaan “hung parlimen” PH akan berpecah kepada 3, dan bolihkah UMNO mengumpul parti parti lain, mencukupi dan kuat untuk mengambil alih Kerajaan? Atau pun tidak akan berlaku, tetapi D4P akan mula tunduk pada Tun? dan PPBM dapat mula “berjasa” pada rakyat untuk mengkukuhkan PPBM buat selamanya?…thanks Pak Din. Salam Maaf to all..bye for good. take care..

  5. tu la.. kata x serupa bikin, dulu x terima org umno jadi ahli nya skg napa terima sbb konon ph baik ler kekeke.. yg melompat tu smua kaki barua kaki ampu wawawa… kaki kaki kaki… wekkkkk

  6. JIKA SUDAH TAK MAMPU MENTADBIR NEGARA LETAK JAWATAN …. JANGAN JADI MANUSIA ANGKUH, HIPOKRIT, MUNAFIK… TAK TAHU DAN TIDAK MAHU BERSYUKUR…. SEMAKIN JAUH SESATNYA KERANA IKUT TELUNJUK DAP….. JANGAN JADI MANUSIA BODOH DAN TIDAK LAGI BERIMAN… PADA HARI AKHIRAT…….

  7. Sulaiman Mohd Mansor tak kenal ke ATOK ne ?”…bila dia nak guna dia akan pungut dah selesai nanti dia akan susah macam sampah..macam PKR sekarang tersisih dari PH…


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda