25.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 25, 2020

#PRKN24Semenyih: Semakin cerdik rakyat, semakin senang dibodohkan oleh Rejim PH

Tiga kejadian pelik telah terjadi di Malaysia di mana tidak terjadi di mana mana negara didalam dunia.

1) Pencuri telah menyerah wang yang di curi dari 1mdb kepada Kementerian Kewangan DAP tanpa ada nama pencuri dan jumlah wang yang di serah dan tarikh dia menyerahkan nya Polis serta SPRM tidak minat untuk menyiasat siapa dia dan berapa jumlah yang di serahkan walau telah mendakwa bekas PM dengan ratusan dakwaan AMLA.

2) Wang sejumlah RM 90 juta di dakwa telah di masukkan kedalam akaun seorang ahli politik dan yang menuduh tidak dapat memberi nama bank tarikh bank in dan slip bank in dari remittance department tapi amat di percayai oleh penyokongnya walau jauh dalam hati mushkil tak ada nama bank dan tarikh bank in.

3) Kejatuhan ringgit ada lah di sebabkan kenaikan Dollar Amerika, bukan sebab PM atau MOF DAP yang biol buruk kan ekonomi negara. Tetapi bila ringgit jatuh dulu ada lah kerana salah bekas PM dan bukan kerana Dollar yang naik. Kejatuhan Ringgit berbanding matawang negara asing yang lain tidak disebut.

Ramai rakyat mengaku bijak tetapi amat senang di bodohkan.

Itu sebab semua kena kencing ruyup.

Ni kat Semenyih akan ada ramai lagi kena kencing.






Berita Berkaitan

Warisan punca peningkatan Covid-19, bukan GRS atau saya – Musa Aman

Saya berasa terpanggil menulis surat ini bagi menjelaskan punca sebenar peningkatan kes Covid-19 di...

Hajiji positif COVID-19, dirawat di hospital

Datuk Hajiji Noor disahkan positif COVID-19 dan kini dirawat di Hospital Queen Elizabeth, kata...

PRK Batu Sapi: BN tidak letak calon, fokus kesihatan rakyat – Zahid Hamidi

Barisan Nasional (BN) tidak akan meletakkan calon untuk bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK)...

Pilihan raya kecil Batu Sapi akan tetap diadakan ?

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan mengadakan satu pilihan raya kecil (PRK) bagi mengisi kekosongan...

Komen

..

Dah memang cara Mahathir dari dulu, Najib beritahu Ram Karpal

Ahli Parlimen DAP Ramkarpal kata dia kesal pernah kerjasama dengan Tun Mahathir. Ramkarpal juga dakwa Tun Mahathir telah musnahkan sistem kehakiman untuk penjarakan ramai orang...
993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,356PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan