25.5 C
Kuala Lumpur
Monday, January 18, 2021

Pro Aspirasi UPSI Menang besar Pilihan raya Kampus UPSI 2016/2017

20160915-pilihanraya-mpp-upsi-jpg

Pro Aspirasi UPSI atau We Love UPSI Menang 24-5. Kempen sederhana WLU di kampus membuahkan hasil apabila mahasiswa UPSI terus memilih WLU. Syahmi Aiman Presiden MPP UPSI yang bertanding semula memenangi undi paling popular sekaligus menunjukkan usaha kerasnya bersama team WLU di UPSI.

UPSI mempertandingkan 29 kerusi. 5 Kerusi umum dan 24 kerusi Fakulti/etnik/IPS.

WLU menang 4 kerusi Umum dari 5 yang dipertandingkan. 1 pada Pro M.

WLU menang 20 Fakulti/ethnik/IPS manakala Pro M hanya 4.

Keputusan PRK:
– 24 Pro A ( WLU)
– 5 Pro M

Tahniah UPSI. Semoga terus mengekalkan kecemerlangan.


Berita Berkaitan

Komen

  1. Tengok ikut saluran.
    Tempat saya kawasan melayu saluran 3-5 menang.
    Tak pernah dalam sejarah BN dapat undi melayu lebih 60‰ PRU 13 up to 70% dapat pengundi melayu. Di Selangor kawasan yang ada lebih 20% cina BN kalah.
    Sebab tu dah jangka awal Kedah boleh menang. Kedah yang ada pengundi cina 20% di bandar besar. Bilangan kerusi UMNO di Parlimen pun yang terbanyak berbanding PRU lepas.

  2. Pru 14 djangka umno menang 102 kerusi parlimen .n dpt 2/3 majoriti. Tapi bn akan kalah dselangor n penang kerana pengundi saluran 6 7 n 8 kawasan separa bandar n bandar saperti dperak

  3. Kalau pilihanraya minggu ini mungkin. Kalau sebelum PRN Sarawak BN dijangka menang 124 kerusi Parlimen sahaja.
    Kalau tahun depan tak tahu apa isu akan keluar.. Tak boleh nak jangka.
    Ada yg kata 3 penjuru advantage kepada BN tapi tidak di Selangor.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.