Home / :: BLOG :: / Propaganda Arul Kanda Di Katakan Ahli UMNO Pada PAU 2017

Propaganda Arul Kanda Di Katakan Ahli UMNO Pada PAU 2017

Terdapat propaganda oleh DAP sekarang ini mengenai sempena Perhimpunan Agong UMNO 2017.

Propaganda yang disiarkan di Portal Berita Pro Pembangkang menuduh kononnya Arul Kanda seorang ahli UMNO dan menjadi perwakilan di PAU 2017.

Arul Kanda berada di sana bersama bos GLC lain (sebenarnya dia duduk di barisan GLC). Beliau telah memeluk agama Islam lebih daripada satu dekad yang lalu apabila dia berkahwin dengan isterinya seorang Melayu.

Dia bukan seorang ahli UMNO dan tidak mempunyai rancangan untuk menyertai UMNO. Dia dijemput sebagai pemerhati sama seperti pemerhati lain yang dijemput ketika ucapan perasmian Perhimpunan Agong UMNO 2017.

Tiga tahun lalu saya pernah secara kebetulan berjemaah solat Maghrib di surau salah sebuah hotel di Kuala Lumpur.

Pada awalnya beliau memberi salam ketika saya dalam perjalanan menuju ke surau dan saya terkejut dan dengan lembut dia berkata “Islam bukan pada nama, asalkan nama itu tidak memberi maksud yang tidak elok”

(Visited 4 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Check Also

Kos operasi penternakan ayam meningkat selepas rejim PH memerintah kata persatuan

Persatuan terbesar mewakili industri ternakan mengalu-alukan siasatan berhubung dakwaan tentang kewujudan kartel di sebalik kekurangan bekalan telur ayam yang dikatakan menjadi punca kenaikan harganya sejak kebelakangan ini.

13 comments

  1. Ibni Idrus

    Tension lah tu tengok PAU 2017 ramai yang datang.

  2. Shariff Ibrahim

    Kena demam kora habis puak2 PH ni…

  3. Muhd Faizal

    Takkan 1mbd nak amik pekerja yg sokong DAPig parti yg buruk2 dan fitnah 1mdb.. nampak sgt betapa bodohnye pembangkang ni..

  4. Abdul Halim Chik

    Dapig bodoh betui.tak ada kerja lain.

  5. Mohd Budin

    Banyak pemerhati dari dlm dan luar negara ,,is nothing unusual

  6. Ayeni Zul

    Arul tetamu VIP aje…cilake betol dap,tu pun jdi buat bahan fitnah…

  7. Achmad Achmad

    DAPIG KAN SEMUNYA JENIS ANOM HAROM..TENGOK AGAMA KULIT WARNA SUDAHLA…SEMUANYA MANA TAHU HALAL HARAM…???

  8. Shah Rozlan

    Kalau ahli Umno pon apa lu kisah apek?

  9. Ariffin Suratman

    Kalau jadi ahli UMNO
    Xsalah kan
    #kala salah taip

  10. Natasha Alia

    Apa ada pada nama..klu nama ditukar perangai xsemenggah pun xguna juga..biar kekal nama yg diberi ibubapa tp akidah tetap pd Islam yg indah.

  11. Hajah Mariam Yusof

    Berminat juga dap.. Mengikuti perjalan perkembangan pau 2017 tahu siapa yg hadir dlm PAU 2017

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: