Proton-Geely Motor: Kerajaan Munafik

Kongsi

Tak baik Awani fitnah Tun Mahathir macam ini. Tun Mahathir adalah orang yang paling sedih dan kecewa dengan penjualan sebahagian saham Proton kepada Geely. Najib yang disalahkan walau yang menjualnya ialah Tan Sri Syed Mokhtar.

Mustahil beliau sokong kerjasama Proton-Geely ini. Tapi apa hendak dihairankan. Dalam kerajaan Pakatan Harapan pembohongan dan u-turn adalah perkara harian.

Dicampur dengan tidak tunai janji, tidak lama lagi bolehlah dipanggil kerajaan ini sebagai kerajaan munafik.

👏 👏 👏 Lah. Apa lagi.

……….
Kerjasama Proton-Geely: Tun Mahathir yakin Proton bakal bertaraf dunia
http://www.astroawani.com/berita-malaysia/kerjasama-proton-geely-tun-mahathir-yakin-proton-bakal-bertaraf-dunia-183370

Dr M cries over Proton deal with Chinese firm
https://www.malaymail.com/s/1384579/dr-m-cries-over-proton-deal-with-chinese-firm


Kongsi

33 Replies to “Proton-Geely Motor: Kerajaan Munafik

  1. Sapa nk rugikan..
    Coz proton bnyk habiskn duit rakyat..

    Bygkn billion2 dh habis tapi proton xpernah ada untungggg..
    Rugi je memanjang..

    Kita fakta kemana pi keuntungan proton???

    Pump dana hilang pam dana holang..

    So kaedah kena ada share partner…
    Coz tu keputusan jual saham proton tindakan yg bijak..

    Dan yg pura sedihpun Si tua haprak ni..

    Walhal dia yg mula merisik secara senyp2..

    Dsn diperslhkn kononnya menjual proton..
    Coz situ dia bertepok sakan sebenarnya..
    Coz mana hilang duit dana yg pump dia lepas tngn..

    So mean dia jadi hero..

    So bila Bn tumbang dia swing bagai..
    Walhal dia dlm kegembiraan..
    Coz xkn dpt dikena tindakan..

    So pi china nk ada motif yg disembunyi..

    Bukan sekadar kerjasama ngn geely rasa2 ada udang disebalik mi..

  2. Nak claim kredit lah tu. Tak malu numpang jasa org lain. Proton jv Geely di Cina bukak kilang. Kalau bukak di Malaysia dapat juga anak tempatan peluang pekerjaan.
    Bayangkan kalau Geely tarik diri dari Proton di Malaysia dan hanya mengekalkan yg di China. Mustahil!? Dari segi kedudukan, siapa yg lebih memerlukan kerjasama ini? Dalam keadaan yg demikian siapa yg lebih berkuasa dlm perundingan?