PRU14: Jentera AMK PKR Pulau Pinang sudah hampir lumpuh [Video]

Berkaitan

Terkini

PKR Pulau Pinang menerima tamparan hebat menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14 selepas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) negerinya, Asrol Sani Abdul Razak keluar parti.
Beliau malahan bersama-sama dengan lebih 100 ahli parti pembangkang itu mengumumkan keluar parti berkuat kuasa serta-merta

“Ahli yang mengambil keputusan ini terdiri daripada kawasan Parlimen Bagan, Bukit Mertajam, Tasek Gelugor, Kepala Batas dan Permatang Pauh sendiri,” kata Asrol Sani dalam sidang akhbar khas di Butterworth pada hari ini.

Jelasnya, antara yang bertindak keluar parti hari ini ialah Timbalan Ketua Skuad Keselamatan PKR negeri, Mohd. Edy Jab; Exco AMK negeri, Mohd. Alif Fitri Kamarul Zaman dan Pengarah Program PKR Bertam, Saumi Husin.

Menurut Asrol Sani lagi yang dipetik media tempatan, pihak PKR Pulau Pinang juga gagal dalam usaha membawa suara dan tuntutan daripada ahli parti berkenaan kepada kerajaan negeri pimpinan DAP.

Bahkan, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP pula dilihat berjaya dalam menguasai segala keputusan penting dan dasar diambil pihak kepimpinan PKR Negeri selama ini.

Bahkan, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP pula dilihat berjaya dalam menguasai segala keputusan penting dan dasar diambil pihak kepimpinan PKR Negeri selama ini.

“It is supposed to be a shared government in Penang but it looks like PKR is just following DAP,” he said at a press conference in Teluk Ayer Tawar, Butterworth on Tuesday (May 1).

Asrol said as coordinator, he was supposed to be the candidate for the Bertam state seat, but it was given to Parti Pribumi Bersatu Malaysia instead.

“Even the Penaga state seat was lost because the candidate from Pribumi was declared bankrupt.

Menurut Asrol Sani lagi, dikatakan lebih ramai ahli parti tersebut khususnya golongan muda di seluruh negeri akan menyusul keluar dari parti berkenaan dalam masa terdekat.


 

Lihat video:
https://youtu.be/JDK-lmgXy8s


https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/05/01/penang-pkr-youth-chief-70-others-quit-party/

https://www.mynewshub.cc/utama-sensasi/ketua-amk-p-pinang-lebih-100-ahli-pkr-keluar-parti/

https://pakdin.my/tag/amk

#TolakPKR
#TolakLogoPKR
#UndiBN

    • Projek menaik taraf Jalan dari Rawang ke Ipoh sedang berjalan , itu semua projek kerajaan persekutuan. Cuma yg jadi masaalahnya kerajaan negeri kurang memberi kerjasama soal pengambil tanah. Insyakallah masaalah itu akan selesai apabila siapnya projek tersebut nanti. Saya ulangi projek menaik taraf jalan Rawang keIpoh sdg berjalan. Segala persimpangan dan jalan itu nanti akan menjadi dua lorong.

    • Alang Baharom minta maaf tuan. Boleh berikan tak detail yg lebih tentang projek naik taraf jalan negeri Rawang ke Ipoh. Sebab tidak pernah dengar langsung tentang projek naik taraf jalan ni walaupun sepatutnya memang layak di buat sebelum 10 tahun yang lalu. Sebab saya katakan tidak ada projek naik taraf jalan ini kerana pembinaan jambatan yg baru di sebelah loji rawatan air selepas simpang masuk ke KKB tu hanya di buat 2 lorong sahaja. Jika betul hendak naik taraf 4 lorong seperti Tg Malim/Slim River patut jambatan itu dah di buat untuk 4 lorong.

    • Pernah lalu keatas lagi tk ? Dipersimpangan keKKB sdg menukar jambatan baru. Disana terpampang papan tanda mengatakan berkenaan projek tersebut. Kalau lalu situ berhenti dan baca ambil gambar sekali.

    • Alang Baharom Tuan, jambatan tu siap. Tuan….saya bekerja di dalam bidang construction. Jika kerja2 menaik taraf yg tuan maksud kan utk Jalan Negeri Rawang Ke Ipoh….kalau tidak ada penambahan lorong itu bukan kerja2 menaik taraf. Itu hanya kerja2 menukar jambatan yg telah rosak akibat jambatan lama memgalami kerosakan tidak dapat lagi menanggung bebaban hidup dan kerosakan pada bahagian struktur utama dan sub struktur.

    • Friends Of BN Hulu Selangor Jambatan Batang Kali tu dah siap kan. Lokasi selepas simpang masuk ke KKB. Saya maksudkan di sini penyelesaian kesesakan traffic pada simpang tiga utama Batang Kali yg terletak sebelah dgn Balai Polis Btg Kali di atas bukit. Kesesakan di sini sudah beberapa tahun berlaku dan akan menjadi teruk pada hari ahad. Kadang2 jika polis traffic KKB rajin baru turun utk membantu aliran traffic itu. Sila baca betul2 dan lokasi tempat yg saya nyatakan pada tulisan saya. Terima kasih

Leave a Reply