Loading...
Home / :: BLOG :: / Putar Belit Eric Paulsen Tuduh PDRM Salah Guna Kuasa Tahan Siti Kasim
Putar Belit Eric Paulsen Tuduh PDRM Salah Guna Kuasa Tahan Siti Kasim

Putar Belit Eric Paulsen Tuduh PDRM Salah Guna Kuasa Tahan Siti Kasim

#PerosakAkidah #RuleOfLawRimba #NalaysiaMemilih #MalaysiaLiberal

Bagaimana penahanan peguam dan aktivis Siti Kasim dilebelkan sebagai penyalahgunaan kuasa oleh pihak berkuasa oleh peguam hak asasi manusia Eric Paulsen tidak lama selepas Siti dibebaskan.

Siti dibawa ke ibu pejabat polis Kajang malam tadi bersama anak guamnya Anis Izatty Ruslan, selepas pegawai polis merempuh masuk ke rumahnya dan menahan mereka.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Fadzil Ahmat sebelum ini berkata Siti dan Anis ditahan susulan laporan polis dibuat oleh ibu Anis yang mendakwa mental anaknya tidak stabil dan diculik dari hospital oleh Siti.

Paulsen berkata tindakan polis “cuai” dan penegasan Anis sendiri yang mengatakan dia tidak diculik membuktikan bahawa mereka bertindak secara salah, malah sebelum siasatan dijalankan. Sedangkan berdasarkan laporan selepas 24 jam ditemui di rumah dipercayai milik Siti Kasim.

Iaitu Siti Kassim ditahan kira-kira pukul 12.40 tengah malam semalam selepas satu laporan polis dibuat oleh seorang wanita mengenai anak perempuannya berusia 24 tahun yang dipercayai dilarikan oleh Siti Kassim ketika menjalani pemeriksaan psikiatri di Hospital Kajang dekat sini pada Khamis lalu.

Susulan laporan tersebut, anak kepada wanita terbabit ditemukan kira-kira pukul 9 malam semalam di sebuah Kondominium di Segambut dipercayai kediaman peguam tersebut.

Bagaimana mereka boleh nafikan dan salahkan PDRM tidak siasat sama ada Anis diculik atau tidak? Persoalannya apa hak Siti Kasim membawa anak ketika menjalani pemeriksaan psikiatri di Hospital Kajang tanpa memaklumkan kepada keluarganya?

Kalau Eric Paulsan tuduh Anis diselamatkan kerana diserang ibunya kenapa Siti Kasim tidak membuat sebarang report polis dalam tempoh 24 jam tersebut?

Kalau benar Anis didera tampilkan bukti kecederaan fizikal bukan cakap kosong sahaja? Kalau ini tiada bermakna semuini hanya putar belit menghalalkan cara! Rakyat semakin bimbang bagaimana kerajaan baru dalam kesaksamaan undang-undang jika Siti Kasim juga mempunyai kekebalan setelah Guan Eng dalam proses penggurusan kes Rasuahnya semata-mata kerana hendak jadi Menteri Kewangan.

https://youtu.be/O5lPHN2MHsY

Putar Belit Eric Paulsen Tuduh PDRM Salah Guna Kuasa Tahan Siti Kasim

http://pakdin.my/siti-zabedah-kassim-lambang-kebodohan-golongan-liberal/

 

Loading...
(Visited 45 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

13 comments

  1. Sya Fik

    Untuk mengawal pesakit Post-Natal Depression atau Psikiterik atau gila termasuklah gila babi yg ganas kita tak dibenarkan untuk memujuk atau bercakap lemah lembut penuh gemalai. Apa perlu dilakukan? Apa yg perlu kita buat bila berdepan dgn pesakit ini?

    Langkah yg terbaik kita perlu lakukan adalah kita kena buat gila2 lebih gila, lebih ganas lagi dari pesakit gila tersebut. Apabila mereka nampak kita lebih gila level lebih tinggi gila dari mereka tidak secara langsung mereka dgn sendirinya akan down dan mereka akan takut pada kita.

    Pahamkan maksud aku, jgn takut lakukan lebih ganas dan kasar kepada golongan pesakit ini secara tak langsung mereka akan kecut. Orang gila akan bercakap apa sahaja utk menakutkan kita cuba cakap lebih gila dari mereka.

    Kalau ko org tak paham maksud aku ko org memang bengal dan ko org boleh jalan…

  2. Rem Has

    Orang Kuat Cai2 PH..mesti sokong situ kasim ahahaha

  3. Syafa Syafika

    Salah satu contoh makhluk yang x boleh kita nak bercakap dengan ayu sopan santun. Patutnya letak speaker dekat tepi telinga dia baru otak dia berfungsi balik tu..

  4. Malaeorum Malaeorum

    Tak payah cakap byk kat siti kassim tu… Boh penampaq kat muka.. Lepas tu baru masuk iman di dada..???

  5. Abd Basit Durahim Durahim

    Kesian pengetkuasa…buat salah tk buat salah..jadi semua serbah salah… bersabarlah dan berhemah.sahabat.

  6. Kay Maria

    Perimadona kerajaan Pakatan Harapan Siti Kasim ni,mne boleh usik..kebal dari sebarang tindakn undang2.

  7. Liza Asri

    Jangan tampar dengan tangan sendiri buat kotor tangan je.. Kasi penampar dengan selipar Jepun di pipi kiri kanan ct kasim laju2, bik kat mana2 dalam tandar Masjid, kompom terus Innalillah. ???

  8. Malaeorum Malaeorum

    Liza Asri..ganas sgt hang tu…kesian kat dia.. Nnt ambiga terlompat2.

  9. Yap Ah Loi

    Siti kasim org kuat liberal yg sedang menarik anak2 melayu kluaq dr islam..bg siti kasim..islam dianuti mrk lebih sempurna dr islam dibawa nabi muhammad saw

  10. Che Noran Mohd Jelas

    Eric Paulsen: suara yg tidak Bersih dlm era kerajaan PH

  11. Micheal Deep

    tu lah. Polis ni pun satu hal jugak. suka nak bangkitkan kemarahan puak Cauvinist kafir !!.

    KERAjaan suruh tangkap Najib Tun Razak .. yang ko pi tangkap Siti Kassim anak haram tu kenapa ? ?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...