30.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 29, 2020

RAFIZI – JANJI BERMODALKAN AIR LIUR

Rafizi hanya membuat janji-janji bodoh pada tahun 2011. Beliau berkata jika Pakatan menang, harga petrol akan diturunkan kepada 60 sen seliter – yang bermakna ia akan menjadi kedua termurah di dunia – 40% lebih murah daripada yang Arab Saudi.

Ia juga bermakna bahawa Rafizi mahu Malaysia untuk mengikuti Venezuela untuk menjadi ‘crackpot economy’ dengan kadar inflasi 480% tahun ini dan 1640% pada tahun 2017 dengan kemelesetan ekonomi yang begitu buruk.

Sesiapa sahaja boleh membuat apa-apa janji tetapi janji mesti berasaskan realiti dan dasar yang kukuh. Bukan janji air liur.

Oleh kerana, Malaysia sekarang ini merupakan negara yang ke dua belas petrol termurah di dunia – dan tanpa sebarang subsidi. Bukankah itu sudah cukup?

Mengapa kita perlu menjejaskan perancangan ekonomi kita hanya kerana gula-gula yang kononnya Pakatan hanya bole suka-suka memberi tanpa perlu bimbang tentang masa depan jangka panjang negara kita?

20161124-rafizi-janji-air-liur

Rujukan:

http://www.malaysiakini.com/news/165426

Berita Berkaitan

Pesan Pada PAS Jangan Khianati UMNO – Zahid Hamidi

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meminta PAS selaku rakan sekutu utama di...

“Deklarasi Anwar dan Kenyataan Zahid Jadi Peringatan Buat PPBM”

Deklarasi Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menubuhkan kerajaan baru merupakan satu peringatan kepada Kerajaan...

Komen

..

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,348PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan