Home / :: BLOG :: / Rafizi Kena Jawab Isu Kekurangan Sotong ?

Rafizi Kena Jawab Isu Kekurangan Sotong ?

Rafizi patut guna kepakaran beliau untuk menjawab isu yang menyusahkan rakyat ini.

Kalau hal lembu boleh jawab, isu sotong ? tentu boleh jawab juga.

******
A squid shortage? Just blame it on the weather

In the world of seafood, the humble squid is pretty low in the value chain.

It is not a commodity that comes to mind when you hear about people “hoarding” goods to create artificial demand.

However, the lowly seafood has been rumoured to be in short supply at local markets recently, but checks done at the Raja Bot Market (more commonly referred to as the Chow Kit market) last Friday showed that squid was abundantly available. On that day.

Fishmonger Khairul Osman, 35, said deliveries for squid have always been stable but in the last few days he had barely received 10 kilogrammes (kilos) of locally caught squid for his stall.

“Due to bad weather recently we did not receive local squid in the past few days. It is common for bad weather to affect fishermen’s catch.

“However, our daily delivery of squid returned to normal as of today,” he said.

Read more here:
http://themalaymailonline.com/malaysia/article/a-squid-shortage-just-blame-it-on-the-weather

(Visited 3 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Check Also

Kos operasi penternakan ayam meningkat selepas rejim PH memerintah kata persatuan

Persatuan terbesar mewakili industri ternakan mengalu-alukan siasatan berhubung dakwaan tentang kewujudan kartel di sebalik kekurangan bekalan telur ayam yang dikatakan menjadi punca kenaikan harganya sejak kebelakangan ini.

10 comments

  1. Abd Mutalib

    Apa bodoh lidah syaitan nisetahu aku sotong ketua penyamun..aka kaki kepit.hahahahaha

  2. Gir Rizalo

    Pakwe lapiji meroyan tk dpt hisap.ke ni

  3. Abd Mutalib

    Dah kenamkepit ngan ketua penyamun ker.dengaor cita ketua pwnyamun x ada telor…

  4. Khairul Izlan

    Bangangnya hang min oiii

  5. Roslan Jaafar

    Rafizi tu kn sotong?? Dia takot nitizen kunyah2 gigit2 dia tu sbb dia cko sotong xcukup…die ni betol2 OTAK sotong..

  6. Mohd Azizafril Abu Hasan

    Xde isu dah ke? Adoi la.. mkn gaji buta je admin ni.. umno bn byr mhal2 tp ko post merapu.. azwan ali mne?

  7. Mohamad Syahrul Nizam Mazlan

    Tanah felda masih hilang, altantuya kena c4, peguam kena simen, jet enjin hilang, mh370 bawak manggis and last skali macai masih bangang.

  8. Razman Ramli

    Hahahaha….kunyit ph byk pakai sotong hahahaha

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: