Rebat sebanyak RM360 dan 2 lagi perkara yang anda perlu tahu tentang inisiatif Jaringan Prihatin Celcom #pakdin.my

Kerajaan telah menyediakan subsidi telco untuk warganegara kategori B40 dalam Jaringan Prihatin. Individu layak menebus RM180 manakala isi rumah pula layak menebus RM300 dalam bentuk kredit. Namun, telco apa yang menyediakan pakej terbaik untuk penebusan ini?

Menariknya, di Celcom pengguna boleh jimat sehingga RM360 dengan Jaringan Prihatin serta nikmati rebat tertinggi untuk telefon percuma dan Internet tanpa had.

Jika dibandingkan dengan telco lain, Celcom menawarkan pelan yang amat berbaloi untuk pengguna prabayar dan pelan pascabayar. Serendah RM35 sebulan untuk pelanggan prabayar dan serendah RM38 sebulan untuk pelan pascabayar, pelbagai model peranti percuma ditawarkan kepada pengguna yang layak.

1. Prabayar RM35 sebulan, dapat peranti percuma untuk isi rumah

Pelanggan Celcom kategori B40 yang sudah berkeluarga boleh mendapatkan peranti percuma, dengan bayaran prepaid RM35 sebulan. Manakala untuk individu, mereka hanya perlu bayar serendah RM119 untuk dapatkan peranti dan melanggan prepaid RM35 sebulan.

Untuk pakej ini, pelanggan akan mendapat panggilan tanpa had dan sambungan Internet dengan kelajuan 3mbps. Ia disertakan rebat RM5 selama 12 bulan bersamaan RM60 setahun.

Jika anda lihat pada tawaran telco lain, masih ada telco yang menyediakan peranti percuma untuk isi rumah tetapi, pelanggan perlu membayar RM100 selama 3 bulan untuk data 30GB sebulan. Boleh dikatakan, Celcom memberi tawaran termurah untuk individu yang layak menerima pakej ini.

Selain itu, bagi pelanggan yang tidak memerlukan peranti, tetapi mahukan pelan Internet dan panggilan tanpa had, anda dicadangkan untuk melanggan Celcom Xpax Truly Unlimited pada harga RM20 sebulan selepas subsidi diberikan.

2. Pelbagai pilihan peranti percuma untuk individu melalui pelan pascabayar

Untuk pelan pascabayar, Celcom menyediakan pelbagai pilihan peranti percuma kepada pelanggan individu dan isi rumah. Ada dua pelan disediakan, pertama ialah langganan pascabayar pelan XP Lite + Pas M dengan bayaran serendah RM28 sebulan. Kedua ialah pelan XP Lite + Pas L dengan bayaran RM38 sebulan.

Celcom memberikan pilihan peranti percuma bermula dari RM299 kepada individu melalui pelan XP Lite + L. Manakala untuk isi rumah pula, Celcom memberi pilihan peranti percuma bernilai sehingga RM459 untuk pelan XP Lite + Pas M.

Bukan itu sahaja, di sini, pelanggan layak menerima rebat berjumlah RM60 untuk 12 bulan.

Sebagai perbandingan, tawaran untuk mendapatkan peranti percuma melalui telco lain bermula dengan bayaran pelan pascabayar serendah RM40 sebulan untuk individu. Manakala untuk isi rumah pula, bermula dengan RM50 sebulan untuk mendapatkan peranti percuma yang bernilai RM399.

Jika anda berminat untuk tebus subsidi Jaringan Prihatin yang disediakan oleh Celcom, sama ada melalui pelan Prabayar atau Pascabayar, anda boleh klik di sini. Kekal berhubung dengan rangkaian terluas dengan Celcom.

celcom, Jaringan Prihatin Rakyat

 

Berkaitan