25.4 C
Kuala Lumpur
Monday, March 8, 2021

RM2.6 bilion: Kit Siang sembunyi fakta – Najib

Datuk Seri Najib Razak mencabar Penasihat DAP, Lim Kit Siang supaya memperakui bahawa RM2.6 bilion yang diterima dari Arab Saudi sudah dipulangkan kembali.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, fakta itu sudah diketahui pemimpin Pakatan Harapan (PH), namun disorokkan oleh mereka.

Beliau berkata, meskipun sudah mengetahui faktanya, Kit Siang dan pemimpin PH ketika itu sering mempersoalkan kemana perginya RM2.6 bilion.

“Saya terbaca kenyataan Lim Kit Siang hari ini. Beliau nampaknya agak sedih apabila saya telah mengeluarkan sebahagian bukti-bukti mengenai wang yang disumbang dari Arab Saudi kepada akaun peribadi saya.

“Sebelum PRU14, sekian lama Kit Siang dengan DAP selalu bertanya “Mana RM2.6b?”.

“Saya nak tanya Kit Siang sebelum saya dedah lebih dokumen dan penjelasan: Adakah YB akui yang saya sudah kembalikan sebahagian besar atau semua “RM2.6b” ini tetapi fakta itu sengaja disembunyikan oleh pihak pakatan?,” soal Najib di Facebooknya, pada Selasa.

Semalam, melalui laman sosialnya, Najib turut memuat naik sebahagian bukti-bukti mengenai duit yang diterima beliau dari Arab Saudi termasuk RM2.6 bilion.

Sumbangan diraja Arab Saudi itu disalurkan bagi kegunaan UMNO yang ketika itu dipimpin Najib dalam usaha memperkasakan kerajaan Islam di negara ini.

Najib Razak

………

https://pakdin.my/tag/dana-politik

https://pakdin.my/tag/king-saud

Berita Berkaitan

Komen

  1. Najib kalau SEMBANG…gajah pun bole terbang.

    Masa ni la baru ko nk kuarkan dokumen bagai. Setelah ko pecat TSMY…Shapiee afdal…Mukhriz.. ko rehatkan peguam negara..ko akta kan 1mdb dlm akta rahsia..
    Tiba2 ko nk kuarkan dokumen yg konon2nya derma dari Raja Arab yg da meninggal..

    Macai2 umno bole la ko #KENCING…klu ko rasa dokumen tu btol ko bawaklah ke Mahkamah esok. Takat ko tepek kat Fb…Mark zukerberg pun ketawa guling2 beb..

    Pesan aku kpd najib…da makan UBAT ke blom.??

  2. Kenapa dipulangkan kembali kepada penderma?Siapa boleh beri pencerahan…….Najib sudah tunjuk bukti dokumen bagaimana wang derma itu diterimanya melalui transaksi bank daripada kerajaan Arab Saudi….sekarang rakyat nak bukti/dokumen pengembalian wang berkenaan kepada penderma….

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.