SAHAM EAGLE HIGH PLANTATIONS INDONESIA MENINGKAT 36%, FGV 27.5% – PAKATUN MASIH PERCAYAKAN CAKAP RAFIZI

Pada 26 Disember 2016, Rafizi Ramli berkata, Felda membeli kepentingan dalam Eagle High Plantations Indonesia adalah kesilapan terbesar BN kerana beliau mendakwa ia adalah terlalu mahal dan akan membawa kepada kerugian besar bagi FELDA.

Katanya, beliau mahu mengambil kesempatan daripada isu “kesilapan yang sangat besar” untuk menjatuhkan BN.

http://www.malaysiakini.com/news/367273

Rafizi dan PakaTun juga membuat isu besar harga saham FGV yang rendah.

Tidak mengejutkan, dalam pada beliau memperkatakan mengenainya, harga saham Eagle High Plantation dan Felda Global Ventures kedua-dua memulakan peningkatan yang stabil.

Harga penutup Jumaat lepas, saham Eagle High meningkat 36% lebih tinggi manakala FGV 27.5% lebih tinggi.

Walaupun harga saham FGV masih separuh daripada harganya, peningkatan hasil dan pemulihan harga minyak sawit mentah telah melihat kedua-dua Eagle High dan harga saham FGV melonjak.

Sejak serangan Rafizi, broker nombor satu Indonesia dan Jepun telah bersama-sama mengeluarkan laporan penganalisis yang baik yang mencadangkan membeli pada Eagle High pada harga sasaran 630 rupiah – jauh lebih tinggi daripada harga Rupiah 580 yang FELDA sepatutnya membayar bagi pembelian tersebut.

Dalam laporan itu, dijangkakan keuntungan Eagle High akan meningkat.

FGV juga akan mendapat manfaat daripada pembelian FELDA kerana ia mendapat akses kepada saham minyak sawit mentah, akses kepada pasaran Indonesia bagi produk mereka dan kuasa pasaran lebih besar ke atas harga minyak mentah.

Rafizi seolah-olah membuat tanggapan bahawa penganalisis saham itu bodoh macam dia.

20170212-rafizi-eagle-high-fgv


PAKATUN MENYERANG DAN SABOTAJ PEMBELIAN PT EAGLE HIGH OLEH FELDA WALAUPUN PENGANALISIS TERKEMUKA MERAMALKAN PEMBELIAN MENGUNTUNGKAN

http://pakdin.my/pakatun-menyerang-dan-sabotaj-pembelian-pt-eagle-high-oleh-felda-walaupun-penganalisis-terkemuka-meramalkan-pembelian-menguntungkan/


Comments (No)

Leave a Reply