25.9 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 29, 2020

Selangor Di Ambang Perubahan Untuk Kembali Ke Barisan Nasional – @NajibRazak

Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak (duduk, tengah) menjadi tetamu istimewa buat pasangan R. Sivasamy (duduk, kanan) dan isterinya K. Parvathy (dua dari kiri) ketika mengunjungi rumah mereka di kompleks perumahan baru selepas merasmikan Kompleks Perumahan dan Pengurusan, Ladang Tennamaram di Ladang Tennamaram Bestari Jaya

KUALA SELANGOR, 16 April  — Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Selangor kini di ambang perubahan untuk kembali ke pangkuan Barisan Nasional (BN).

Perdana Menteri berkata ini berdasarkan isyarat jelas yang ditunjukkan rakyat negeri itu terutamanya masyarakat India yang menyokong BN.

Berucap pada majlis perhimpunan bersama 13,000 wakil penduduk dari empat kawasan Parlimen – Selayang, Kuala Selangor, Tanjung Karang dan Kapar di Ladang Tennamaram, Bestari Jaya dekat sini hari ini, Najib berkata beliau dapat melihat ramai yang hadir memakai baju 1Malaysia yang mempunyai wajah beliau.

“Harapnya ini mencerminkan tambahan sokongan ataupun undi kepada BN,” katanya.

Najib berkata kerajaan BN telah mempamerkan bahawa ia membela nasib semua kaum termasuk masyarakat India antaranya melalui penambahan 1,000 lagi tempat untuk pelajar-pelajar India menyertai kursus matrikulasi daripada lebih 1,500 tempat sebelum ini.

Peniaga-peniaga India juga diberi pinjaman perniagaan menerusi Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga (Tekun) dan Amanah Ikhtiar Malaysia, katanya.

“Janji BN kita tunai, sekolah Tamil pun dapat peruntukan tambahan,” katanya.

Najib berkata perlu ada kepercayaan atau “nambike” di antara rakyat khususnya masyarakat India dengan kerajaan.

Terdahulu, Najib merasmikan Kompleks Perumahan dan Pengurusan Ladang Tennamaram milik Sime Darby Plantations Sdn Bhd berhampiran lokasi perhimpunan.

Berita Berkaitan

Isu peralihan Kerajaan Pusat? Istana Negara akan keluar kenyataan rasmi petang ini

Istana Negara dijangka akan mengeluarkan satu kenyataan rasmi petang ini. Perkara itu dinyatakan dalam kenyataan...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman...

Komen

..

Wan Fahysal jangan angkuh, jangan melampau – Asyraf Wajidi

Waktu nak selamatkan Kerajaan Persekutuan, demi rakyat, UMNO-BN dengan kerusi terbesar 43 Ahli Parlimen, berjiwa besar mengalah kepada PPBM yang hanya ada 6 +...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,347PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan