28.9 C
Kuala Lumpur
Wednesday, January 20, 2021

Sembilan rumah setinggan hangus di Pantai Dalam

Sembilan rumah setinggan musnah dalam satu kebakaran di Jalan Kubur, Pantai Dalam di sini hari ini.

Penolong Penguasa Bomba, Ibu Pejabat Bomba dan Penyelamat Wilayah Persekutuan, Husaini Mahidin berkata, pihaknya menerima panggilan kira-kira 12.04 tengah hari tadi dan tiba di lokasi kejadian 10 minit kemudian.

terbakar-setinggan pantai dalam

“Lima rumah musnah sepenuhnya, empat buah rumah terbakar kira-kira 70 peratus. Dua buah kenderaan turut terbakar. Tiada kemalangan jiwa berlaku,” katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Operasi memadam kebakaran itu melibatkan 42 anggota dan enam jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Pantai, Cheras, Seputeh, Hang Tuah dan Pudu.

“Kebakaran berjaya dipadamkan sepenuhnya kira-kira 1 petang tadi,” katanya.

Sementara itu, salah seorang mangsa, Mohd. Din Aziz, 48, yang bekerja sebagai kontraktor berkata dia dan keluarganya sejumlah lima orang tinggal sehelai sepinggang selepas rumah mereka musnah dalam kebakaran itu.

“Ketika kejadian, saya sedang membaiki bumbung rumah yang bocor… tiba-tiba saya lihat api marak di rumah belakang.

“Saya kelam-kabut lantas menyuruh kakak ipar, isteri dan dua anak saya menyelamatkan diri, manakala saya hanya sempat mencapai dokumen-dokumen penting sebelum rumah hangus,” katanya yang 18 tahun menetap di situ.

Menurut Mohd. Din, kejadian dipercayai berpunca daripada litar pintas dari rumah jirannya yang tidak berpenghuni ketika itu.

Berita Berkaitan

Komen

  1. Isu RM 2.6 Billion
    1. Pada mulanya, semua pemakan dedak mempertikaikan kesahihan gambar rajah dari Wall Street Journal dan Sarawak Report mengenai money trail. Mereka pertikai satu je, nama tu salah. Konon tak ada nama Dato Sri dalam akaun bank. Ejaan Razak jugak tak betul.
    2. Najib mengaku akaun tu wujud, dan wang tersebut memang ada masuk akaunnya tapi ia bukan rasuah dan dari 1MDB. Ianya adalah derma dana politik UMNO.
    3. Semua pemakan dedak terkedu. Jadi semua main isu Ahli Sunnah, perangi ISIS dan yakin duit tu masuk digunakan untuk UMNO sepenuhnya.
    4. Penyata kewangan UMNO 2013 didedahkan pada 2014. Tidak ada langsung menyatakan wang dana RM2.6 Billion masuk ke akaun UMNO. Timbalan Presiden dan Naib Presiden tak tahu langsung mengenai wang tersebut. Bendahari pun tak cakap apa-apa. Najib mengaku duit tu memang masuk akaun dia tapi bukan akaun dia.
    5. Zahid dah jumpa penderma tersebut katanya. Tak dinyatakan siapa.
    6. Selepas setahun isu RM 2.6 billion bermain dalam ruang legar pemikiran rakyat dengan isu tersebut adalah derma, termasuk beberapa kenyataan dari Najib Razak dan pemakan dedak taraf menteri tiba tiba, keluar laporan ianya bukan DERMA tetapi PELABURAN.
    7. Pemakan dedak semakin bingung, semua dah buat pusingan u, tak nyatakan dah mengenai derma, malah tak sebut dah pasal pelaburan pun, hanya sebut RM 2.6 Billion.
    8. Penderma tersebut dikatakan Almarhum Raja Abdullah, bagaimana pula Zahid jumpa orang yang dah tiada, kemudian mereka pula kata Zahid jumpa wakil penderma, OK. Tak sampai seminggu, laporan yang sama menyebut ia datang dari anak Almarhum Raja Abdullah, ia merupakan PELABURAN.
    9. Makin pening pemakan dedak. Kalau ikut HANYA SEORANG anak Almarhum Raja Abdullah yang baik dengan Najib, itupun diperkenalkan oleh almarhum ketika satu lawatan ke Arab suatu masa dulu. Anak Almarhum itu pernah bergambar drngan Najib dan keluarga di atas kapal mewah bersama Jho Low.
    10. Anak Raja abdullah itu Pengarah Petro Saudi yang pernah berkerjasama dengan 1MDB. Jadi dimana nak letak muka kalau inilah anak raja Abdullah dan dinyatakan takde kena mengena dengan 1MDB?
    11. Baru sentuh isu RM2.6 Billion, belum lagi isu duit KWAP RM4 Billion. RM42 juta dari SRC , RM3 juta kad kredit, wang KWSP dalam 1MDB, Bon LTAT dan PNB dalam 1MDB…
    12. Cukup-cukuplah MENIPU. Berterus terang dan LETAK JAWATAN

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.