30 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 23, 2021

Senarai Mangsa Terkorban Dalam Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

Berikut senarai nama mangsa yang terkorban dalam kebakaran pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Dato Keramat, pagi tadi.

1. Muhammad Danieal Md Amin, 14
2. Ahmad Rijal Mohammad Rodzi, 13
3. Muhammad Hasrullah Ismaik, 14
4. Muhammad Haikal Abdullah, 12
5. Muhammad Aidil Aqmal Mohd Zamzuri, 10
6. Muhammaf Fahmie Abdullah, 11
7. Muhammad Afiq Haqimie Hairulizwan, 11
8. Muhammad Aiman Ramzanudin, 12
9. Azkar Dariemi F. Zaska, 8
10. Nik Muhammad Ridzuan Bin Nik Azlan
11. Azkar Abiedi F. Zaska, 11
12. Umar Al Khatab Helmi, 6
13. Amiel Asyraaf Abd Rasid, 11
14. Muhammad Nizammudin Nasrun, 13
15. Muhammad Hafiz Iskandar Sulaiman, 11
16. Muhammad Harris Ikhwan Mohd Sulaiman, 10
17. Muhammad Taufik Hidayat Norazizan, 16
18. Ahmad Harith Adam Mohd Nor Hadi, 12
19. Muhammad Hazim Ahmad Nor, 13
20. Muhammad Syafik Haikal Abdullah, 13
21. Muhammad Zattulah Roslan, 11
22. Mohd Yusuf Md, 26 (guru)
23. Mohd Amrul Nizam Sakarno, 25 (guru)

Berita Berkaitan

Komen

  1. PM tengah high dgn “sucess” di US dan Trump sampai lupa tragedi dinegara sendiri…memadai dgn sepotong salam takziah…pas tu gi UK pulak..sibuk pasal.rohingya lagi… Dulu time banjir kat Kelantan pun same…tengah main golf ngan Osama…

  2. Nk cari salah orang mmg banyak tp nk tanya….yg Puan Ned Salleh komen tu. Apa bila ketua keluar negara bukan kah Timbalan dia amik alih sementara dan rasa2 TPM pun dah menziarahi keluarga mangsa, apa masaalah you ni? Yg saya nampak masaalah you ni tak ikhlas, kalau tak masa kan profile you hanya gambar saja. Mana profile peribadi you supaya orang dpt mengenali sapa you sebenarnya. Tolong jgn jadi hipokrik boleh tak

  3. Video 1 – Ringkasan sidang media Zahid Hamidi
    yang meninggal 23, 21 pelajar dan 2 pengajar
    siasatan akan diteruskan oleh PDRM, BOMBA dan Jabatan Forensik
    premis tiada ciri keselamatan
    premis yang terbakar digunakan sebagai penempatan sementara. Asrama sebenarnya sedang di ubahsuai
    Kerajaan mempunyai dasar pendidikan Maahad Tahfiz yang merangkumi soal piawaian keselamatan. Piawaian ini hendaklah dipatuhi sepenuhnya samada dalam keadaan sementara atau sepenuh masa.
    pihak bomba menyediakan latihan untuk sukarelawan bomba bagi pelajar pelajar di maahad tahfiz
    sejak 2011 sebanyak 31 kejadian kebakaran telah berlaku di maahad tahfiz seluruh negara
    Proses pengenalan mayat melalui DNA akan dilakukan di HKL
    Zahid menegaskan tiada usaha atau niat kerajaan pusat untuk mengambil alih sebarang maahad tahfiz kerana pusat pusat tersebut adalah didalam bidang kuasa kerajaan negeri..
    sila hadam sebelum komen

  4. Menurut Jakim…. Agong sebagai Ketua Agama Islam telah menurunkan kuasa keatas Perdana Menteri utk tujuan apa sekalipun utk tujuan berniaga; teknologi dll demi kepantingan Negara Malaysia adalah halal kerana berkecuali. Tentang Yahudi telah ditetap dlm AlQuran… iaitu bangsa dilengkapi…. apakah FB yahudi ini teknologi dari bangsa semut?… anda boleh menghentam yahudi semula sbb dah ada ilmu FB yahudi…. tidakah ia makan tuan semula. Jadi labur dan perkuatkan rakyat Malaysia tindakan tepat.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.