30 C
Kuala Lumpur
Wednesday, October 28, 2020

Serang Persoal Jumlah Projek Perumahan Kos Rendah K’jaan Selangor

Sekretariat Orang Muda Selangor (Serang) meminta kerajaan negeri ini memberi penjelasan berhubung jumlah sebenar rumah kos rendah yang dibina sejak memerintah pada 2008.

Pengerusinya, Budiman Mohd Zohdi berkata perkara itu dibangkitkan berikutan wujud percanggahan jumlah berdasarkan kenyataan seorang exco semasa persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Mac lepas, dan satu iklan yang disiarkan sebuah akhbar tempatan pada 30 Okt lepas.


Beliau mendakwa percanggahan itu, antara lain, membabitkan bilangan rumah kos rendah siap dibina di Petaling dan Sepang, selain yang masih dalam pembinaan di Petaling.


“Kita mahu maklumat sebenar, bukan angka yang sengaja disiarkan walaupun tiada sebarang projek dijalankan. Kita juga ingin tahu bagaimana memohon rumah kos rendah ini,” katanya pada sidang akhbar di sini Selasa.


Budiman turut meminta orang muda di negeri ini, yang memerlukan rumah kos rendah, menghubungi Pusat Khidmat Rakyat Barisan Nasional di talian 1300-22-2626 sebelum keperluan mereka disalur kepada pihak berkenaan bagi tujuan pembelian rumah itu, yang dibina kerajaan Selangor.

Berita Berkaitan

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana...

[Video] Sebarang keputusan adalah keputusan parti, parti yang akan buat keputusan – Najib

Perbincangan telah pun diadakan mengenai situasi semasa. Pelbagai pandangan diutarakan. Penelitian akan dibuat oleh Majlis Tertinggi. Nasihat...

Tak perlu isytihar darurat, kata Agong

Yang di-Pertuan Agong, Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah berkata, tiada keperluan mengisytiharkan darurat di...

Siapa penumpang helikopter?

Kehadiran sebuah helikopter yang mendarat di pekarangan Istana Negara, di sini, menimbulkan tanda tanya...

Komen

..

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana itulah tujuan kami bertemu. Ia adalah untuk berbincang dan menentukan hala...
993PeminatSuka
4,664PengikutMengikut
3,360PengikutMengikut
13,700PelangganLanggan