25.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, November 26, 2020

Siapa untung bila Kuil diserang?

1. Satu kumpulan samseng berbangsa Melayu telah diupah melakukan kekacauan ke atas sebuah kuil di USJ. Tujuannya jelas untuk mewujudkan sentimen perkauman dan ketegangan agama.

2. Kemudian dengan pantas EXCO Kerajaan Negeri Selangor beragama Hindu membuat kenyataan seolah-olah ia ketegangan antara agama Hindu dan Islam.

3. Sekelip mata juga ribuan samseng India berkumpul di sana dan memberi amaran kepada Menteri mereka supaya menyelesaikan dengan segera atau mereka akan ambil tindakan sendiri.

4. Kenyataan seperti itu disebarkan dengan tujuan apa? Untuk membangkitkan kemarahan orang Islam sahaja.

5. Semua ini berlaku ketika orang Melayu dan Islam akan berkumpul pada 8 Disember nanti bagi menzahirkan bantahan kepada kerajaan mengenai cadangan meratifikasi ICERD.

6. Jika keadaan berlarutan, kerajaan akan menggunakan situasi di kuil sebagai alasan untuk menghalang perhimpunan 8 Disember nanti. Orang Melayu akan dinasihatkan menangguhkan bagi mengelak ketegangan kaum.

7. Pada fikiran anda siapakah dalang yang mencetuskan kejadian di kuil tersebut? Siapa yang untung dari kekakacuan ini?

https://pakdin.my/v-ganabatirau-jangan-mainkan-isu-perkauman/

https://pakdin.my/tag/kuil-seafield

Berita Berkaitan

PAS Selangor belum bincang agihan kerusi, nafi tanding 3 Parlimen

PAS Selangor belum mengadakan perbincangan mengenai pembahagian kerusi di negeri itu termasuk memuktamadkan calon...

Tun Mahathir kempen Kerajaan Perpaduan lagi

Ketika krisis politik melanda negara, nampaknya bekas perdana menteri paling lama, Tun Dr Mahathir...

Agong guna ‘soft power’ selamatkan negara dari ahli politik kata peguam

Kejayaan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah mengemudi negara ketika kerajaan...

UMNO kekal fokus pentingnya Gencatan Politik – Keputusan mesyuarat MKT UMNO

KENYATAAN MEDIA Mesyuarat Khas Majlis Kerja Tertinggi UMNO telah mengambil keputusan: 1. UMNO terus kekal fokus...

Komen

 1. Strategi atok untuk BATALkan
  Himpunan ICERD……
  Kenapa atok Senyap……..
  Kenapa Menteri KDN Bisu…..
  Kenapa Menteri Petahanan Diam
  Kenapa Menteri2.Melayu Jahit Mulut
  Kenapa…..Kenapa…….Kenapa……!!!
  Semua Takut Kehilangan Jawatan
  TERUSkan BANGKIT wahai MELAYU
  BUMI INI MILIK MELAYU
  Tepat pada waktu dan ketika
  Nyahkan Puak2 Hitam dan Putih
  Malaysia Tetap Melayu

 2. KERA KERA jaan PHAMJADAH…dah goyang… Dengan himpunan org melayu umno pas pun ..dah kecut teloq depa…. sampai kena cipta situasi ketegangang kaum kononnya.. sebagai alasan …. KERA jaan yg naik… bermodalkan fitnah… akan jatuh dimakan fitnah sendiri….

 3. Inilah strategi permainan catur yg dimainkan bangsa kafir dahulu,boleh kedepan kblkng,kekiri kanan.bangsa melayu strategi bermain dam,yg hanya satu hala.mudahkan strategi permainan org politik yg gila kuasa dan agenda.

 4. {لَا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ وَمَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ فِي شَيْءٍ إِلا أَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقَاةً وَيُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ (28) }
  Janganlah orang-orang mukmin mengambil orang-orang kafir menjadi wali dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Barang siapa berbuat demikian, niscaya lepaslah ia dari pertolongan Allah, kecuali karena (siasat) memelihara diri dari sesuatu yang ditakuti dari mereka. Dan Allah memperingatkan kalian terhadap diri (siksa)-Nya. Dan hanya kepada Allah kembali (kalian).
  Allah Swt. melarang hamba-hamba-Nya yang mukmin berpihak kepada orang-orang kafir dan menjadikan mereka teman yang setia dengan menyampaikan kepada mereka berita-berita rahasia karena kasih sayang kepada mereka dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Kemudian Allah Swt. mengancam perbuatan tersebut melalui firman-Nya:
  {وَمَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ فِي شَيْءٍ}
  Barang siapa berbuat demikian, niscaya lepaslah ia dari pertolongan Allah. (Ali Imran: 28).
  Dengan kata lain, barang siapa yang melakukan hal tersebut yang dilarang oleh Allah, maka sesungguhnya ia telah melepaskan ikatan dirinya dengan Allah. Seperti yang disebutkan di dalam firman lainnya, yaitu:
  يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِياءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ- إِلَى أَنْ قَالَ-: وَمَنْ يَفْعَلْهُ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَواءَ السَّبِيلِ
  Hai orang-orang yang beriman, janganlah kalian mengambil musuh-Ku dan musuh kalian menjadi teman-teman setia yang kalian sampaikan kepada mereka (berita-berita Muhammad) karena rasa kasih sayang. (Al-Mumtahanah: 1) sampai dengan firman-Nya: Dan barang siapa di antara kalian yang melakukannya, maka sesungguhnya dia telah tersesat dari jalan yang lurus. (Al-Mumtahanah: 1)
  Demikian pula dalam firman Allah Swt. yang mengatakan:
  {يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَتُرِيدُونَ أَنْ تَجْعَلُوا لِلَّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطَانًا مُبِينًا}
  Hai orang-orang yang beriman, janganlah kalian mengambil orang-orang kafir menjadi wali dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Inginkah kalian mengadakan alasan yang nyata bagi Allah (untuk menyiksa kalian)? (An-Nisa: 144)

 5. rey:
  Tanah Melayu diserang Khmer(Angkor, Chenla) mana pergi Cina, mana pergi India untuk mempertahankan Tanah Melayu ini?

  Tanah Melayu diserang Chola, mana pergi Cina, mana pergi India untuk mempertahankan Tanah Melayu ini?

  Tanah Melayu diserang Siam/Thai(Sukhotai, Thonburi, Ayuthaya, Rattanakosin) mana pergi Cina, mana pergi India untuk mempertahankan Tanah Melayu ini?

  Tanah Melayu diserang Portugese, mana pergi Cina, mana pergi India untuk mempertahankan Tanah Melayu ini?

  Tanah Melayu diserang Belanda, mana pergi Cina, mana pergi India untuk mempertahankan Tanah Melayu ini?

  Tanah Melayu diserang oleh British, mana pergi Cina, mana pergi India untuk mempertahankan Tanah Melayu ini?

  Kalau nak pergi jauh sikit di Borneo, semasa Kesultanan Melayu Brunei di serang dan hampir dijajah oleh tentera Sepanyol dan Filipina, mana pergi Cina, mana pergi India untuk mempertahankan pulau Borneo? Yang akhirnya kemenangan di pihak Brunei, berjaya menghambat Sepanyol keluar dari Borneo. Begitu juga Melayu Banjar, mempertahankan Selatan Kalimantan/Borneo dari dijajah Belanda dan berakhir dengan kekalahan dan kejatuhan Kesultanan Banjar.

  Tiba2 mereka datang nak hak samarata, nak hapuskan hak bumiputra. Padahal orang-orang Melayu dan Pribumi bermati matian mempertahankan Tanah Air Ini sejak dulu lagi. Kalau tanya mereka apa itu
  Perang Musuh Bisik(Kedah-Thai) era Rattanakosin,
  Perang Selangor&Johor-Belanda,
  Perang Selangor-Thai era Rattanakosin,
  Perang Melaka-Thai era Ayuthaya,
  Perang Naning(Naning-British),
  Perang Tiga Segi(Johor-Aceh-Portugese), Perang Johor&Belanda-Portugese,
  Perang Srivijaya-Chenla,
  Perang Srivijaya-Chola,
  Perang Pattani-Thai era Thonburi&Rattanakosin
  dan banyak lagi. Rasa2 mereka tahu ke tidak tentang peperangan2 ini? Mereka berada dimana semasa peperangan2 ini berlaku?

  kami Bangsa Nusantara. Benua kalian nun jauh disana. Sini adalah Benua Kepulauan Nusantara Malay Archipelago. Kepulauan Melayu ia meliputi seluruh Asia Tenggara, Champa (Cambodia, Vietnam kini) Selatan Thai, Singapura, Sumatera Riau, Kalimantan, Selatan Filipina, sparuh Myanmar dan kawasan sekitar nya. Rumpun keluarga kami besar di bawah Malayo-Polynesian Austronésia, ia meliputi hampir separuh dari peta dunia sehingga Madagascar. Nenek.moyang kami hebat di lautan maritim dan daratan belayar disekitar kawasan ini tanpa perlu pasport. Berlayar di atas kapal jong yang besar tanpa perlu Kompas, hanya ikut arah angin dan bintang. Sebutkan sahaja empayar empayar orang Melayu dan Nusantara lain, Langkasuka Fu Nan Kedah Tua Sriwijaya, Tambralingga, Sailendra, Majapahit etc sampai lah kami masuk islam beramai2 dan menubuhkan pula Kerajaan BerSultan dari situ mula lah penubuhan Kerajaan Kesultanan Melaka Johor Riau Acheh, Pahang, Selangor dll..

  Jgn pernah kalian bermimpi mahu berkongsi hak dgn kami. Mana mungkin kami ingin berkongsi hak yang sama ke atas tanah pusaka wasiat peninggalan nenek moyang kami ini. Kami bumiputra semenanjung dan pribumi borneo akan pertahankan Perlembagaan yg telah diwarisi oleh kami hasil peninggalan nenek moyang kami untuk kami wasiat kan pula kepada generasi anak anak kami yg sdg membesar skrg ini dan utk generasi kami yg seterusnya.

  #TolakIcerd #BersatuSemenanjung #BersatupribumiBorneo #DemiAnakBangsa

 6. Betul itu RAJA2 MALAYASIA BUKAN INDIA @ CINA TETAPI RAJA-RAJA MELAYU kenapa susah2 sangat nk gunakn KEKERASAN! kita ada DSNAJIB utk bersuara HAK RAKYAT kita minta DSNAJIB jd wakil semua rakyat rujukan kpda SULTAN & RAJA2 MELAYU. Tun Mahathir tdk ada kuasa apa2 d’tanah MELAYU ini dia hnya jln kn tugas, kecualilah Tun Mahathir minta tolong dgn kuasa2 NEGARA2 luar utk menjahanamkan NEGARA MALAYSIA jgn lupa itu. TUN MAHATHIR menang pn PRU14 kerana d’tolong olh DANA NEGARA luar. Ingat MUSUH2 org Islam yg tk suka org2 Islam maju.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Moratorium, fakta mana lagi harus diketengahkan? – Najib Razak

Media melapor keuntungan bank-bank Malaysia bagi suku ketiga 2020 (Julai hingga Sept) dijangka akan naik antara 25% hingga 30% lebih tinggi berbanding suku ke-2...