Marah benar Anwar Ibrahim, Azmin Ali dan Dr Mahathir mengenai spekulasi pelantikan Azmin sebagai Timbalan Perdana Menteri. Bukan sahaja ada panggilan kepada editor akhbar supaya menarik berita tersebut, malah ada kolumnis menulis mengecam akhbar yang membuat spekulasi tersebut.

Walaupun berita tersebut bersumberkan blog, namun ia jelas spekulasi yang ada asas.

Ini kerana sudah ada cakap-cakap dalam kumpulan Azmin Ali bahawa kedudukan Wan Azizah sebagai Timbalan Perdana Menteri tidak lagi relevan.

Wan Azizah tidak lagi memegang jawatan tertinggi parti. Oleh kerana Anwar menolak sebarang jawatan dalam kabinet sebelum mengambil alih pentadbiran, maka Azmin adalah orang paling layak menduduki kerusi nombor dua.

Kepada mereka yang maki hamun dan marah-marah wartawan ingatlah, pada 1998, sebaik pulang dari percutian panjang luar negara, Dr Mahathir menegaskan Anwar Ibrahim bakal menggantikannnya.

Mahathir juga menganggap khabar angin yang disebarkan ketika itu sebagai agenda jahat pihak tertentu merosakkan ekonomi dan politik negara.

Beberapa bulan kemudian iaitu pada 2 September 1998, Anwar Ibrahim dipecat.

Dalam politik tiada spekulasi yang mustahil. 🙂

http://pakdin.my/tag/azmin-ali

9 KOMEN

 1. dipuja azmin konon tunjukkn prestasi baik disgor. mmg baik sbb krjaan pusat BN pgg. ekonomi baik. pelabur byk. skrg, brpe byk kilang tutup disgor. rakyat menderita kesusahan. tapi si cina dok rancak bina pasar raya dll.

  boikot cina selagi terdaya

 2. Tgok la tu,
  Manis nya wajah wan azizah dan kit siang a.k.a lee kwan yew
  Manis betul senyuman bff ini
  Ntah apa la dlm fikiran mereka terhadap
  Rakyat miskin seperti ku.
  Mcm sampah kot depa pandang.
  Tolak ph
  Bubar D44p

 3. teringat lagu yg anwar nyanyi semada serangan lahat datu..mcm kena atas batang hudung sendiri TANYA SAMA POKOK APA SEBAB GOYANG…TENTU JAWAB POKOK ANGIN YANG GONCANG…..jd kena faham sendiri la


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda