26.1 C
Kuala Lumpur
Friday, April 16, 2021

Syukur.. Harga barang dah turun sejak PH memerintah

#MalaysiaMemilih #UnEducated #PakatanTomato

Harga Barang Turun 30-50%?

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Salahuddin Ayub mendakwa harga barang keperluan asas seperti ayam, sayuran dan daging lembu turun antara 30 hingga 50 peratus sejak Pakatan Harapan (PH) mengambil alih kerajaan.

Beliau berkata, harga ikan dan sayur turun semenjak GST 0% di perkenalkan.

Sebelum ini sayur dan ikan memang GST 0% ? ?
https://www.3ecpa.com.my/cukai-barang-dan-perkhidmatan-cbp/senarai-bekalan-berkadar-sifar-bekalan-dikecualikan-dan-diberi-pelepasan-gst/?lang=ms

Rujukan:
‘Twitter Berita TV3’
https://twitter.com/BuletinTV3/status/1007595683283546113?s=19

Syukur.. Harga barang dah turun sejak PH memerintah

‘Minister: Vegetables and meat 30-50% cheaper after zero-GST’
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2018/06/15/minister-vegetables-and-meat-30-50-cheaper-after-zero-gst/

Syukur.. Harga barang dah turun sejak PH memerintah

‘Senarai bekalan berkadar sifar, bekalan dikecualikan dan diberi pelepasan GST’ (berita sebelum rejim PH memerintah)
https://www.3ecpa.com.my/cukai-barang-dan-perkhidmatan-cbp/senarai-bekalan-berkadar-sifar-bekalan-dikecualikan-dan-diberi-pelepasan-gst/?lang=ms

Berita Berkaitan

Komen

  1. Menteri kayu ni tahu harga barang x pernah turun pun, naik adalah. Tapi dia tetap buat statement bodo piang untung2 dlm 10 org ada 2 macai yg percaya. Itu 10 org belum 29 juta. Nampak tak cara diaorg punya taktik.

  2. Rakyat semua kena kencing..masa kerajaan dulu mentadbir negara byk jgk org melayu cerdik tak mudah ditipu kencing bgsa cina. Tapii dlm pentadbiran kerajaan PH skrg ni ramai org melayu kena kecing hancing drpd menteri kabinet hgga kesemua rakyat melayu di perbodohkan. Cuba korg fikir. Merteri bgtahu dlm media/TV, byk harga barang2 dah turun harga, tp lain pulak jd nye bila tiba masa rakyat pergi membeli..kebanyakanye perniaga naikkan harga …apa lg di saat2 menjelangnye persiapan hari raya haritu. Di mana letak nye intigrreti kuasa arahan menteri tersebut..? Semua menteri chak lempong je. Bgtahu rakyat lain , kemudian bgtahu pd ahli peniagaan lain.. cuba semua buka mata sikit..nampak tak permainan mereka kpd kita rakyat ni.. skrg rakyat semua dah kena kencong hancing lg skali..

  3. Kebanyak kan peniaga tidak turun harga barang. Sbb harga tu asal drpd hrga gst, cuma dlm resit kita terima dia tak tulis gst , alasan dah sifar gst. Ini semua penipu. Diorg main wayang je..disini lah ranai pengguna tertipu..

  4. Ok. Cerita hari ni. Masa sa on duty Grab. Siok bercerita sama penumpang. Dia mau pigi beraya tempat kawan dia.. Bila sampai di rumah tu tempat dia mahu beraya. Tidak disangka, saya pun kena jemput masuk. Rumah tu rumah satu keluarga besar.. Apa yang best dan unik dia.. Rumah tu dari luar ada perhiasan raya, bila masuk.. Tinguk didalam rumah.. Ada perhiasan Kristian. Sa pun tanyalah.. Dorg satu family ni asal Kristian. Adik beradik ada 5. 2 yg convert to Islam.. Jadi, dorg buat raya dlm rumah family setiap tahun 2 perayaan bersama2. Best woo. Unik kan. Hanya di Sabah

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.