27.2 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 3, 2021

Teresa Kok Tidak Setuju Islam Agama Rasmi Persekutuan

YB Teresa Kok dari parti DAP dalam keterangannya hari ini di Mahkamah Jalan Duta menyatakan bahawa beliau tidak setuju Islam sebagai Agama Rasmi Persekutuan. Jawapan Teresa Kok ini terpancul setelah diajukan soalan daripada pihak peguam Dato Zaini Utusan dalam kes saman Teresa Kok ke atas Dato Zaini ekoran artikel cuit cuit Dato Zaini pada tahun 2010.

Saya sempat hadir dalam perbicaraan pagi tadi dan sepanjang saya berada di dalam kamar Mahkamah saya sendiri mendengar soalan dan juga jawapan apabila Teresa Kok disoal oleh peguam Dato Zaini. Memang saya sudah menjangka DAP akan terus kekal menolak Islam sebagai Agama Rasmi Malaysia walaupun Teresa Kok tahu didalam Perlembagaan jelas menyatakan bahawa Islam adalah Agama Rasmi Persekutuan Malaysia.

Ada beberapa pekara lagi yang menarik sepanjang perbicaraan yang saya ikuti pagi tadi dan antaranya berhubung wang umat Islam Selangor yang mana apabila peguam Dato Zaini bertanyakan kepada Teresa Kok mengenai ke mana disalurkan wang umat Islam Selangor beliau menjawab bahawa ada peruntukan wang yang disalurkan bukan sahaja kepada umat Islam Selangor. Malah Teresa Kok juga turut mengakui penyaluran wang umat Islam Selangor kepada Agama lain mendapat banyak bantahan daripada umat Islam Selangor.

Teresa Kok juga mengakui bahawa Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor mendesak agar kuota 10% UiTM diberikan kepada bukan Bumiputera. Usul tersebut menurut Teresa Kok dinyatakan oleh Menteri Besar Selangor Dato Sri Khalid Ibrahim yang telah mendapat bantahan bukan sahaja dari Bumiputera Selangor malah oleh para pelajar UiTM sendiri.

Isu ladang babi turut menjadi perhatian saya apabila Teresa Kok menyatakan bahawa bukan kerajaan Pakatan Rakyat yang meluluskan projek tersebut sebaliknya Teresa Kok menyatakan kerajaan Barisan Nasional terdahulu yang meluluskan projek tersebut. Kenyataan Teresa Kok tersebut disanggah oleh peguam Dato Zaini dengan menyatakan bahawa bekas Menteri Besar Selangor sewaktu dibawah pentadbiran Barisan Nasional Dato Sri Khir Toyo menafikan bahawa beliau meluluskan ladang ternakan babi yang mahu dibina di Sepang.

Dalam isu ladang ternakan babi ini akhirnya Teresa Kok DAP mengakui bahawa kerajaan Pakatan Rakyat ada membincangkan projek ladang ternakan babi bernilai RM100 juta selepas mereka menang Selangor Mac 2008.

Walaupun sekitar sejam saya berada didalam kamar Mahkamah tetapi saya dapat lihat sendiri betapa rasisnya Teresa Kok dari parti DAP ini bila berhubungkait dengan Melayu dan Islam. Sepanjang pagi tadi juga saya dapat lihat betapa gugupnya Teresa Kok dalam menjawab soalan peguam Dato Zaini. Namun demikian saya memuji sikap Teresa Kok yang pada saya jujur dalam memberikan keterangan bahawa beliau jelas anti kepada bumiputera dan juga menolak Islam. Jadi sudah kita tahu kebenarannya akan apa yang DAP perjuangkan cuma menunggu masa bila agaknya orang Melayu Islam akan sedar agenda DAP yang cukup halus dalam pekara ini.

Ini satu pekara yang seharusnya mendatangkan kesedaran kepada bumiputera dan juga umat Islam. Perbicaraan kes Teresa Kok menyaman Dato Zaini Utusan telah membuka lebih banyak pekung DAP yang mempamerkan watak dan sikap rasis mereka yang sebenar. Orang Melayu khususnya perlu sedar agenda DAP ini dan inilah yang sering saya tekankan agar orang Islam Melayu wajib menolak parti Couvenis DAP.

Bersatulah wahai orang Islam dan Bumiputera, wajib kita menolak Cina Couvenis DAP ini.

https://pakdin.my/tag/islam/

Berita Berkaitan

Komen

 1. Selaku ketua agama Islam di bawah RAJA RAJA melayu dan tidak ada tindakan tegas mereka kafir harbi adalah musuh Agama.
  Sepatutnya masih ada masa lagi bagi meminda dimans disebabkan kebiadapan Bangsa haram jadah ini Sepatutnya di tarik balik kerayatan dan hanya di beri taraf penduduk tetap sahaja dan tiada keistimewaan.
  Sebagai melayu yg memdominasi sejarah asal Negara TANAH MELAYU TIADA KOMPROMI KERANA MEREKA SUDAH NAIK TOCANG APATAH LAGI RAMAI DI KALANGAN MELAYU SENDIRI MENJADI PENJILAT.
  PM 4 PANDAI SANGAT UBAH NAMA ASAL KPD MALAY C YA LEPAS ITU DAH TAK TERKAWAL SERTA JADI LEBIH TERUK DARIPADA PM 4 PM 5 PM 6.
  PM7 DAH JADI HAMPAS DAN ORANG SURUHAN KAFIR HARBI SKG INI.
  BANGUN LAH BANGSA KU DARI LAMUNAN KITA PERTAHANKAN DG APA CARA SEKALI PUN.
  SINGKIRKAN SEMUA PEMIMPIN ISLAM YG ADA DI DALAM PAKATAN HANCING DEMI AGAMA ISLAM DAN MARUAH BANGSA
  MELAYU MEMPUNYAI CUKUP KEKUATAN.
  PENJAWAT AWAM JANGAN JADI ALAT.
  MESTI TOLAK RASUAH DAN AMBIL GAMBAR SECARA TERSEMBUNYI BUAT LAPORAN SERTA TULAR KAN

 2. Ini negara msia tanah melayu. Kalau lu tak suka ini negara msia mempunyai agama rasmi islam, lu boleh balik lu punya negara china sana. Dan blh serahkan balik kerakyatan msia. Kami mmg drpd zaman dahulu datuk nenek moyang kami tidak suka dgn bgsa pendatang dan penjajah yg dtg ke tanah melayu ini

 3. Kalau prk cameron PH menang lg bertambah la kerusi DAP di parlimen.. X mustahil DAP boleh ubah agama islam dalam perlembagaan.. Bhahbhahahaha… Tu pun org2 islam x nampak lg.. Nape x letak PAN atau Bersatu yang bertandin di Cameron… Bhahahaha

 4. Agama aku hg toksah dok main2 nah aku cukup pantang bila dengaq ada orang dok main2 agama islam hg toksah dok cabaq oqang2 melayu hg ingat hg buat lagu ni oqang2 melayu suka ka bodo babi pala bana pak hg barua cibai hg ni elok pi mampuiss ja daqi awai bodo

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.