Tiga Suspek Rompakan Maut Dalam Kejadian Berbalas Tembakan (video)

Tiga suspek rompakan maut ditembak selepas satu kejadian pecah rumah dilaporkan di Banting awal pagi Rabu.

penjenayah-warga-asing-ditembak-banting

Pasukan polis tiba di lokasi kejadian selepas menerima panggilan kecemasan pada pukul 4.30 pagi, dan mereka bertembung dengan lima suspek di Jalan Segenting, sebelum memasuki Pulau Carey di Klang.

Kejadian tembakan berlaku pada pukul 6.30 pagi dan ketiga-tiga suspek, berusia 25 hingga 30 tahun ditembak mati, manakala dua lagi suspek berjaya melarikan diri.

Timbalan Ketua Polis Selangor, Datuk Abdul Rahim Jaafar berkata, kelima-lima suspek, kesemuanya warga asing menaiki kereta Toyota Vios yang dilaporkan dicuri di Subang Jaya pada 2013.

Mereka merempuh tiang lampu ketika cuba melarikan diri daripada ditahan polis.

Abdul Rahim berkata, kesemua suspek bergegas keluar dari kereta dan salah seorang daripada mereka melepaskan tembakan ke arah polis.

“Pasukan kita terpaksa membalas tembakan. Tiga perompak maut ditembak.

“Kita sedang memburu dua lagi yang cuba melarikan diri masuk ke kawasan hutan berhampiran,” tambahnya.

Polis menemui sepucuk pistol, dua parang dan tiga telefon bimbit di lokasi kejadian.

Abdul Rahim berkata, polis menerima dua laporan iaitu satu insiden pecah rumah dan cubaan rompakan sebelum kejadian tembak-menembak berlaku.

“Kesemua mereka terbabit dengan tujuh ke lapan kes pecah rumah di sekitar Pandan Indah dan Taman Melawati di Ampang, termasuk di Bukit Jelutong.

“Kita percaya mereka sebahagian daripada satu kumpulan, yang mana salah seorang anggotanya maut ditembak polis dalam insiden sebelum ini,” katanya.

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here