32 C
Kuala Lumpur
Wednesday, October 28, 2020

Trafik Bertambah Di Laluan Dari Utara, Selatan Lebuh Raya Plus

KUALA LUMPUR, 29 Ogos  — Laluan di Lebuhraya Utara Selatan (Plus) menunjukkan peningkatan aliran trafik di arah utara dan selatan tetapi masih lagi terkawal.

Menurut petugas Pusat Kawalan Plus, jumlah kenderaan di kedua-dua arah tersebut semakin bertambah sejak tengah hari tadi.


“Di arah selatan, trafik meningkat di Seremban sementara di arah utara kenderaan semakin bertambah di Slim River dan Terowong Menora menuju ke Kuala Kangsar, Perak” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Beliau berkata, terdapat kemalangan di Km. 228 arah selatan dari Senai ke Kulai, Johor membabitkan dua buah kenderaan kira-kira pukul 3.30 petang tadi dan kenderaan terlibat telah diubah ke lorong kecemasan, dan trafik kembali lancar.


Sementara itu, laporan trafik di Twitter Plus pada pukul 3.50 petang, berlaku kemalangan di Km 292.2 arah utara dari Putra Mahkota ke Bangi, Selangor.


Twitter Plus turut melaporkan pada pukul 3.13 petang, berlaku kemalangan di Km 210 arah selatan dari Taiping ke Changkat Jering, Perak.

Berita Berkaitan

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana...

[Video] Sebarang keputusan adalah keputusan parti, parti yang akan buat keputusan – Najib

Perbincangan telah pun diadakan mengenai situasi semasa. Pelbagai pandangan diutarakan. Penelitian akan dibuat oleh Majlis Tertinggi. Nasihat...

Tak perlu isytihar darurat, kata Agong

Yang di-Pertuan Agong, Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah berkata, tiada keperluan mengisytiharkan darurat di...

Siapa penumpang helikopter?

Kehadiran sebuah helikopter yang mendarat di pekarangan Istana Negara, di sini, menimbulkan tanda tanya...

Komen

..

Keputusan MKT UMNO semalam termasuk juga salah satu cadangan saya – Najib

Sebagai salah seorang Ahli Parlimen UMNO, saya bawa tiga cadangan dalam meeting semalam kerana itulah tujuan kami bertemu. Ia adalah untuk berbincang dan menentukan hala...
993PeminatSuka
4,664PengikutMengikut
3,360PengikutMengikut
13,700PelangganLanggan