27.9 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 27, 2020

Tuan Guru Hj Abdullah : ‘Anwar Buat Kita Seperti Lembu, Kerbau..’

 

 

Tuan Guru Hj Abdullah

AIDCNews – 04/07/11 – “Saya pada bulan puasa satu tahun (dulu), dia (Anwar) datang ke Kelantan..waktu itu saya bersama PKR lagi..mereka panggil saya sambut Anwar di Billion (Hotel Renaissane, Kota Bharu).

“Lepas itu pergi dengarlah macam-macam cerita yang disampaikan Anwar, antaranya Anwar kata ‘kita orang Melayu, apabila satu hari orang bukan Islam menjadi pemerintah kita, ketua negara kita, kita jangan riuh rendah (pertikai), asalkan kita dapat bekerja untuk mencari rezeki’.

“Dia (Anwar) anggap kita seperti lembu, kerbau, yang hanya duduk atas dunia semata-mata untuk mencari makan, inilah orang (Anwar) tidak ada agama. Patutlah parti dia (Anwar), parti Liberal, parti sama rata, parti kafir dah tu !”, kata Tuan Guru Haji Abdullah Annajmi, semasa kuliah Suboh, di Madrasah Annajmiyyah, Tebing Genting, Pengkalan Kubor, Kelantan.

Menurutnya, konsep parti yang menghalalkan liberal seperti yang diperjuangkan PKR bertentangan dengan akidah Islam.

Katanya kombinasi dalam PR yang didokong oleh tiga parti, tidak menguntungkan Islam kerana hanya parti PAS yang kononnya mahukan Islam sedangkan dua parti lagi memperjuangkan Liberal (PKR) dan Sosialis (DAP).

“Kafir dah..menghalalkan Liberal itu Kafir dah. Saya sokong pendapat Harussani (Mufti Perak). Harussani kata Liberal itu kafir.

“Dua (parti) kapir, (campur) satu lagi kononnya Parti Islam, nak martabatkan perjuangan Islam macam mana ?. PAS kononnya nak Islam, Sosialis (parti) kapir, Liberal (parti) kafir, di manakah mahu membawa (perjuangan) kebajikan ?

Tuan Guru Haji Abdullah Annajmi turut menceritakan pembohongan Datuk Seri Anwar Ibrahim berkenaan cita-cita menjadi Perdana Menteri semasa berceramah di Hotel Renaissane, Kota Bharu.

Difahamkan kehadiran Anwar di hotel, Kota Bharu itu sekitar tahun 2008.

“Dia (Anwar) kata, ‘saya akan jadi Perdana Menteri pada tarikh tertentu (16 September 2008). (Ketika Anwar bercakap itu) Saya berada dekat dengan dia. Kepala lutut saya, bersentuhan dengan kepala lutu dia.

“Saya tanya kepada dia. Boleh kah Datuk jadi PM. Dia (Anwar) jawab boleh. Cukup dah (bilangan Ahli Parlimen). Syaratnya pun dah cukup, hanya tunggu masa sahaja, saya akan jadi PM.

“Sehingga sampai ke hari ini, banyak kali dia (Anwar) isytiharkan dirinya sebagai PM (tetapi) semua itu bohong! Bohong ! Bohong !”, katanya.

Menurutnya Anwar hanya berangan-angan menjadi PM sejak dari menjadi Timbalan Perdana Menteri semasa dalam kerajaan dahulu, namun gagal merealisasi cita-cita sampai ke hari ini.

“Dia (Anwar) masih bermimpi ketika dia berada bersama Dr Mahathir, ketika itu dia jadi Timbalan Perdana Menteri kepada Dr Mahathir.

“Lepas Dr Mahathir, dialah yang akan jadi PM, sebab dia lah Timbalan.

“Tiba-tiba berlaku perkara yang tidak disangka-sangka, Anwar kena pecat dan masuk penjara…Walaupun dia berada di penjara, hingga sampai ke hari ini, dia masih bermimpi, dia masih lagi Timbalan kepada Dr Mahathir.

“Dr Mahathir sudah berhenti jadi PM, tetapi dia masih menuntut jawatan PM, (walaupun) jawatan itu tidak layak diberikan kepadanya”, katanya.

Berita Berkaitan

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman...

#PRNSabah: Antara alasan dan penafian ekonomi Sabah Merudum bawah Warisan

Tahun 2018: Kadar pertumbuhan ekonomi Sabah turun dari 8.2% ke 1.5% sahaja. Timbalan Presiden...

Jika Saya Menang, Anwar Mungkin Hilang Kerusi PD – Mohd Khairul

Kalau Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri sekali pun, tempohnya tidak lama kerana...

Najib Beri Respon Sinis Selepas Didakwa Jadi Menteri Dalam Kabinet Anwar

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memberi respons secara sinis terhadap dakwaan sebuah...

Istana Negara sahkan majlis menghadap Anwar ditangguh

Istana Negara mengesahkan majlis menghadap Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim...

Zahid Hamidi tunggu keputusan kedua ujian Covid-19 – Perbicaan tunda Isnin

PAGI ini sepatutnya prosiding sambung bicara kes membabitkan bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri...

#PRNSabah: Warisan kalah tetapi Shafie mungkin angkat sumpah sebagai KM esok

Bekas Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal mungkin akan mengangkat sumpah sekali lagi esok berikutan kegagalan mana-mana parti menjadi dominan dalam Pilihan...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Komen

..

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,346PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan