25 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 16, 2021

Tuan Guru Hj Abdullah : ‘Anwar Buat Kita Seperti Lembu, Kerbau..’

 

 

Tuan Guru Hj Abdullah

AIDCNews – 04/07/11 – “Saya pada bulan puasa satu tahun (dulu), dia (Anwar) datang ke Kelantan..waktu itu saya bersama PKR lagi..mereka panggil saya sambut Anwar di Billion (Hotel Renaissane, Kota Bharu).

“Lepas itu pergi dengarlah macam-macam cerita yang disampaikan Anwar, antaranya Anwar kata ‘kita orang Melayu, apabila satu hari orang bukan Islam menjadi pemerintah kita, ketua negara kita, kita jangan riuh rendah (pertikai), asalkan kita dapat bekerja untuk mencari rezeki’.


“Dia (Anwar) anggap kita seperti lembu, kerbau, yang hanya duduk atas dunia semata-mata untuk mencari makan, inilah orang (Anwar) tidak ada agama. Patutlah parti dia (Anwar), parti Liberal, parti sama rata, parti kafir dah tu !”, kata Tuan Guru Haji Abdullah Annajmi, semasa kuliah Suboh, di Madrasah Annajmiyyah, Tebing Genting, Pengkalan Kubor, Kelantan.

Menurutnya, konsep parti yang menghalalkan liberal seperti yang diperjuangkan PKR bertentangan dengan akidah Islam.

Katanya kombinasi dalam PR yang didokong oleh tiga parti, tidak menguntungkan Islam kerana hanya parti PAS yang kononnya mahukan Islam sedangkan dua parti lagi memperjuangkan Liberal (PKR) dan Sosialis (DAP).

“Kafir dah..menghalalkan Liberal itu Kafir dah. Saya sokong pendapat Harussani (Mufti Perak). Harussani kata Liberal itu kafir.

“Dua (parti) kapir, (campur) satu lagi kononnya Parti Islam, nak martabatkan perjuangan Islam macam mana ?. PAS kononnya nak Islam, Sosialis (parti) kapir, Liberal (parti) kafir, di manakah mahu membawa (perjuangan) kebajikan ?

Tuan Guru Haji Abdullah Annajmi turut menceritakan pembohongan Datuk Seri Anwar Ibrahim berkenaan cita-cita menjadi Perdana Menteri semasa berceramah di Hotel Renaissane, Kota Bharu.

Difahamkan kehadiran Anwar di hotel, Kota Bharu itu sekitar tahun 2008.

“Dia (Anwar) kata, ‘saya akan jadi Perdana Menteri pada tarikh tertentu (16 September 2008). (Ketika Anwar bercakap itu) Saya berada dekat dengan dia. Kepala lutut saya, bersentuhan dengan kepala lutu dia.

“Saya tanya kepada dia. Boleh kah Datuk jadi PM. Dia (Anwar) jawab boleh. Cukup dah (bilangan Ahli Parlimen). Syaratnya pun dah cukup, hanya tunggu masa sahaja, saya akan jadi PM.

“Sehingga sampai ke hari ini, banyak kali dia (Anwar) isytiharkan dirinya sebagai PM (tetapi) semua itu bohong! Bohong ! Bohong !”, katanya.

Menurutnya Anwar hanya berangan-angan menjadi PM sejak dari menjadi Timbalan Perdana Menteri semasa dalam kerajaan dahulu, namun gagal merealisasi cita-cita sampai ke hari ini.


“Dia (Anwar) masih bermimpi ketika dia berada bersama Dr Mahathir, ketika itu dia jadi Timbalan Perdana Menteri kepada Dr Mahathir.

“Lepas Dr Mahathir, dialah yang akan jadi PM, sebab dia lah Timbalan.

“Tiba-tiba berlaku perkara yang tidak disangka-sangka, Anwar kena pecat dan masuk penjara…Walaupun dia berada di penjara, hingga sampai ke hari ini, dia masih bermimpi, dia masih lagi Timbalan kepada Dr Mahathir.

“Dr Mahathir sudah berhenti jadi PM, tetapi dia masih menuntut jawatan PM, (walaupun) jawatan itu tidak layak diberikan kepadanya”, katanya.

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.