[Video] Awas jarum orang-orang kafir dah masuk dalam umat Islam #pakdin.my

EPISODE PERTAMA DRAMA DAP

Sejak Malaysia menerima kerajaan baru ini, rasanya sudah tidak meriah lagi suasana surau dan masjid di bulan Ramadhan ini. Sepatutnya bulan-bulan yang mulia bangsa bukan islam DAP dan PKR akan terkejar-kejar masuk surau dan masjid untuk merayai ibadat orang islam.

Mana pergi Hannah Yeoh yang hari-hari mengusung sampai 20 orang bangsa DAP bertudung masuk berkeliaran dari satu masjid ke satu masjid dan surau ketika Jemaah menunaikan sembahyang tarawih!

Bergitu juga Lim Guan Eng, Lim Kit Siang, Nga Ko Meng dan ramai lagi, merata masjid surau mereka terjah! Bukan setakat itu orang melayu sanggup makan sedulang dengan Guan Eng dan Kit Siang.

Itu semua dah jadi nostalgia orang melayu melihat DAP mengambil hati orang-orang melayu. Bukan setakat itu, masa bulan-bulan Ramadhan inilah masa yang ideal untuk DAP menyampaikan dakyah malah diberi peluang membuat tazkirah.

Kehebatan DAP bukan alang-alang dalam memahami islam kerana mereka mampu membaca ayat al’quran yang dihafal melalui google dan membuat tafsiran ikut akal mereka sendiri, seperti mana dilakukan oleh Nga Ko Meng.

Ini belum cerita ketika mereka memasang pancing berumpankan buah kurma di pasar Ramadhan. Bila di amati balik, apa bezanya dengan apa yang dilakukan oleh Lee Kuan Yew pada 1960. Pada waktu itu, Kuan Yew dalam usaha mendapatkan sokongan Melayu melakukan apa sahaja yang menjadi harapan orang Melayu.

LKY banyak berinteraksi dan mendampingi orang Melayu. Malah aktif melawat masjid dan surau sambil memberi ucapan yang manis-manis bagi melegakan orang Melayu. Apabila LKY dan PAP semakin kukuh berkuasa, akhirnya Melayu tidak lagi diberi perhatian yang sama dan mula diabaikan.

Sekarang di Singapura, azan dari masjid dan surau pun perlu diperlahankan walaupun dulu LKY tidak kisah dengan suara azan yang kuat berkumandang.

Malah orang melayu dilihat merempat dibumi sendiri, tidak berpeluang untuk menjawat apa-apa jawatan tinggi dalam jabatan kerajaan walhal kalau kita lihat balik slogan awal aspirasi PAP adalah akan membela nasib melayu tetapi sekarang telah pupus.

Setakat cerita pertama ini, Aku mengakui yang diri aku sendiri tersalah catur tentang drama episod pertama DRAMA DAP ini. Hingga DAP Berjaya membentuk kerajaan baru di atas seorang Perdana Menteri Melayu.

Episode pertama DAP telah Berjaya menjadi kerajaan yang sah tetapi aku masih terfikir-fikir satu kejadian antara jam 5 pagi hingga 10pagi pada hari 9 Mei 2018, dimana semua handphone Menteri penting dalam BN di hack, siapa dalangnya dan aku tak percaya itu satu kebetulan dan kenapa BERSIH tergesa-gesa mendesak Mahathir memecat 7 pegawai SPR walhal SPR itulah yang mengumumkan Pakatan Harapan menang?

EPISODE KE-2 DRAMA DAP

Ini yang buat aku betul-betul tedetik dengan apa yang sedang berlaku dalam kerajaan MahaLIm sekarang.

Adakah ini permulaan cerita yang disambung ke episode ke-3
Bagaimana PM Ke-7 terpaksa membenarkan Lim Guan Eng yang mempunyai skandal rasuah yang sedang dibicarakan di mahkamah, telah dilantik Perdana Menteri sebagai Menteri Kewangan Malaysia.

Malah ada usaha untuk menggugurkan kes pembicaraan mahkamah tersebut, tanpa perlu menjelaskan kepada rakyat. Walhal kes Khir Toyo dan Lim Guan Eng tiada bezanya tetapi Khir Toyo dibicarakan dan dijatuh hukum penjara manakala Lim Guan Eng mendapat hak kekebalan undang-undang.

Sebab itu kita dapat menonton bagaimana Lim Guan Eng cuba alih perhatian rakyat Malaysia dengan mereka cipta pelbagai skandal 1MDB, hutang negara cecah 1 Trilion melalui siaran perdana seperti berita Awani yang siang malam pagi petang subuh senja hanya untuk menyiarkan laporan menuduh Dato’ Sri Najib merompak wang 1MDB.

Walhal sepatutnya semua pertuduhan perlu melalui proses pembiacaran mahkamah.

Tindak tanduk Lim Guan Eng bukan setakat mengila menghasut rakyat percayakan yang Dato Sri Najib itu perompak malah dia sanggup ambil resiko mainkan drama ini walau akibatnya menyebabkan kejatuhan saham, para pelabur lari dari melabur di Malaysia hanya semata-mata untuk alihkan perhatian rakyat.

Bila rakyat semakin seronok melihat drama Lim Guan Eng, dia dengan bangga melaung-laungkan inilah corak pentabiran berdasarkan Clean Accountable Transparent atau dia gelarkan sebagai CAT.

Rakyat pula punyalah terhibur dengan tontonan ini sampai terlupa untuk memenuhi istilah CAT sepatutnya Lim Guan Eng wajip selesaikan dulu kes rasuahnya yang sedang dibicarakan di mahkamah bukan dengan mendapat pengguran kes tanpa perlu dibicarakan di Mahkamah.

Dalam orang melayu seronok bergelak ketawa mengikut rentak Lim Guan Eng, tanpa orang melayu sedar, Lim Guan Eng telah melantik Tony Pua dan Dr Ong Kian Ming sebagai pegawai khas MOF. Persoalannya:

1- Adakah Mahathir rela atau terpaksa turuti?

2- Semua bangsa DAP masuk MOF mana bangsa melayu dalam Pakatan Harapan?

Tetapi kalau kita renungi balik la kan, sebelum Mahathir buat keputusan mutamad kepada senarai Menteri PH boleh angkat sumpah menjadi menteri, Mahathir pernah berhajat menjawat Menteri Pelajaran tetapi terpaksa membatalkan hasratnya bila disergah Lim Kit Siang.

Itu yang buat aku terfikir balik adakah Perdana Menteri ke-7 kita Mahathir atau sebenarnya yang memerintah MahaLIm? Kerana ada banyak isu lagi yang rakyat terlupa sangat-sangat:

1- Ketiadaan Menteri Agama, Adakah bermakna Jakim Bakal Turun Taraf?
Zaman UMNO BN dulu memang ada jawatan menteri sedemikian dan diletakkan terus di bawah Jabatan Perdana Menteri (JPM).

2- Serangan Tabung haji, Adakah ini alasan untuk memansuhkan Tabung Haji?

Apa yang sedang berlaku kepada orang melayu islam, sedikit demi sedikit terhakis diminda dan terlupa akan kedudukan kerusi parlimen di bawah Perdana Menteri Mahathir adalah 41 kerusi islam berbanding 71 kerusi bukan islam.

Malah kedudukan Parti Mahathir hanya mempunyai 13 kerusi berbanding PKR 47, DAP 42 dan Amanah 11. Apa kuasa yang Mahathir ada untuk mengawal kekuatan kuasa MahaLim?

Dalam masa yang sama, aku tak nampak Wan Azizah mempunyai sebarang peranan dan kuasa menentukan urus tadbir kerajaan baru ini.

Kerana dalam banyak-banyak situasi urusan atau pengumumkan kerajaan MahaLim, Wan Azizah sering diabaikan peranannya. Malah perlu diingat dalam 47 kerusi sebenar PKR, 29 daripadanya kerusi bukan islam berbanding 18 kerusi islam.

Mungkin anda tak faham dengan apa aku nak sampaikan, ini contoh Sekiranya ada apa-apa usul yang di bawa oleh MP MahaLim dan usul itu mendapat 2/3 sokongan majoriti MP yang hadir.. maka bersedialah kita untuk menempuh satu dunia yang baru di Malaysia… Contoh, MP MahaLim usulkan tutup sekolah tahfiz.. dapat pula sokongan 2/3 majoriti.. maka besoknya dah kena tutup sekolah tahfiz.

Suka atau tidak orang melayu undi PH atau BN kena ingat anda dekat mana sekarang, adakah sedang menikmati popcorn sambil bergelak ketawa menonton Drama MahaLim menginayai Dato Sri Najib?

Kita kena ingat KERAJAAN MALAYSIA KINI DIDOMINASI BUKAN ISLAM dan sama ada sedar atau tidak cuba google siapa 3 orang ini, iaitu Lim Guan Eng, Hannah Yeoh, Tony Pua dan buku apa yang Hannah Yeoh karangkan?

Ini satu hakikat yang perlu kita beri perhatian untuk melihat kekuatan MahaLim yang semakin kuat, mereka sedang menyuntik racun virus DAP iaitu ideologi Malaysian Malaysia ke dalam kerajaan Malaysia secara pelahan-lahan, tetapi orang-orang melayu masih seronok menonton drama yang diarahkan Lim Guan Eng yang dibantu Mahathir untuk membunuh segala apa jua kebaikan yang dilakukan Dato Sri Najib terutama menegakkan Malaysia sebagai sebuah negara islam.

Adakah menjelang episode ke-3 nanti, kita bakal senasib melayu Singapura?

Aku tak sanggup melihat melayu terpedaya lagi seperti dalam episode pertama, Bak kata perpatah terlajak perahu boleh diundur, telajak beri kuasa binasa anak gerenasi kita.

RENONG2KANLAH WAHAI UMAT ISLAM YG MENGAKU DIRINYA ISLAM.


Lihat video:
https://youtu.be/v29HuV_Mfd4

 

Sumber:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2094422943933689&set=a.101976739844996.1122.100000980107988&type=3

https://pakdin.my/tag/kristian/

#FaktaBukanAuta #RinduZamanNajib #UmmahBersatuIslamMaju

Berkaitan