Di satu pihak, mereka meminta dan menerima bantuan.

Satu pihak lagi, mereka membuat propaganda palsu untuk menghasut kepada kebencian dengan menyebarkan mereka tidak mendapat bantuan.

Pepatah Melayu ada menyebut ‘Pepat diluar, rencong didalam’

Inilah wajah sebenar Pakatan.

*************

Rujukan:

31 KOMEN

  1. Kne igt kerajaan yg memerintah ada lh BN… Kne terima hakikat kerajaan negeri p pinang tak mampu nk handle Gagal dn sebgi kerajaan itu sdh tanggung jawab utk bantu rakyat malaysia ???

  2. Azhar M Norizan.. Masa aku bergelumang dgn air sungai, lumpur bagai, naik lori askar, lori jkr untuk hantar bekalan makanan masa banjir besar di Johor, khasnya Johor Bahru pd tahun 2006, kau masih pakai pampers…masa aku sudah berlalu. Giliran kau orang la pulak

  3. Kedah dn perlis sdh bersiap sedia dri awal semue agensi kerajaan seperti polis bomba majlis perbandaran tentera perkhidmatan awam dn sukarelawan telah d arahkn bersiap siaga hya menunggu d arah saja dh skrg bantuan banjir sdg d jlnkn… Semua pusat banjir sdh d peruntukkn dgn berbgi kemudahan… ???

  4. Tiap2 negeri ada Emergency Reponse Team dianggota agensi negeri cth PBT, JPAM, Bomba, PDRM dll di ketuai oleh Ketua Menteri@Menteri Besar..

    Bila keadaan hampir tidak terkawal, agensi2 negeri ni akan nasihat Ketua Menteri@Menteri Besar utk minta bantuan Majlis Keselamatan Negara dibawah portfolio KDN mngerakan sebhgian aset dari ERT negeri2 lain trmasuk ATM..

    Kalau berat mulut nak minta bantuan tu yg jadi mcm penang jam 0330hrs baru nak minta bantuan slps hujan turun lbh dr 10jam air dh naik lbh 2m..

  5. Lg 1bukan Kedah je banjir..kat tmpt aku Johor air belum surut lagi wlupn xsmpai msk rumah, stgh2 tmpt tebing sungai air sama rata..

    Smua negeri tgh alert kemungkinan banjir brlaku..

  6. Statement ni aku stuju dgn najib.. tp pasal undi belum stuju lg.. okay dato seri.. kipidap..
    P/s: klu dato seri suruh suma page2 pro dato ni jgn kluarkan statement2 bangang lg lps ni lg bagus.


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda