Home / :: BLOG :: / [Video] Banjir Pulau Pinang: Berhentilah Bermain Politik, Mangsa Perlukan Bantuan Segera

[Video] Banjir Pulau Pinang: Berhentilah Bermain Politik, Mangsa Perlukan Bantuan Segera

Di satu pihak, mereka meminta dan menerima bantuan.

Satu pihak lagi, mereka membuat propaganda palsu untuk menghasut kepada kebencian dengan menyebarkan mereka tidak mendapat bantuan.

Pepatah Melayu ada menyebut ‘Pepat diluar, rencong didalam’

Inilah wajah sebenar Pakatan.

https://twitter.com/NajibRazak/status/927139399866892288

*************

Rujukan:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Check Also

Hamzah Zainuddin mengaku menjadi broker 36 Ahli Parlimen BN melompat

Hamzah Zainuddin mengesahkan beliau adalah broker 36 ahli Parlimen BN menandatangi surat menyokong Mahathir sebagai …

31 comments

  1. Ned Salleh

    Sorry PM… Sadly those politicising d Penang flood are your people in here, claiming tat d flood aids are from BN n not d govt of Malaysia…

  2. Shafique Salleh

    Bila hg kata BN yg bantu rakyat. Sapa yg main politik?

  3. Azhar M Norizan

    Ned asik main FB je..pergi lah bantu

  4. Mohamed Zuhri Amir

    Jgn d politikkn ned… Doakn agar smue selamat ?

  5. Mohamed Zuhri Amir

    Kne igt kerajaan yg memerintah ada lh BN… Kne terima hakikat kerajaan negeri p pinang tak mampu nk handle Gagal dn sebgi kerajaan itu sdh tanggung jawab utk bantu rakyat malaysia ???

  6. Mater Helmy

    Geng ni buta tuli pekak keras hati, Mana nak terima….

  7. Cadis Etrama Di Raizel

    Kahkahkah
    Yg mempolitikan ni bukan pages ni ka..muahahahahaha

  8. Ned Salleh

    Bila aku cakap yang benar kau kata aku politikan…tapi tak pe.

  9. Ned Salleh

    Azhar M Norizan.. Masa aku bergelumang dgn air sungai, lumpur bagai, naik lori askar, lori jkr untuk hantar bekalan makanan masa banjir besar di Johor, khasnya Johor Bahru pd tahun 2006, kau masih pakai pampers…masa aku sudah berlalu. Giliran kau orang la pulak

  10. De Natra

    Kedah banjir skrg…Jom tlg..Jgn sembang ja…

  11. De Natra

    Ni la page munafik…politaik ja xbrenti…Kedai banjir woii….

  12. Syed Muhamad Hidayat

    Aku tgk pages umno byk main isu banjir….

  13. Mohamed Zuhri Amir

    Kedah dn perlis sdh bersiap sedia dri awal semue agensi kerajaan seperti polis bomba majlis perbandaran tentera perkhidmatan awam dn sukarelawan telah d arahkn bersiap siaga hya menunggu d arah saja dh skrg bantuan banjir sdg d jlnkn… Semua pusat banjir sdh d peruntukkn dgn berbgi kemudahan… ???

  14. Shafique Salleh

    Kedah pon teruk jugak kena. Kedah pun gagal la nampakny

  15. Khai Rul

    Bantu rakyat kepala bapak dia.. .minyak naik ke bantu rakyat

  16. Mohd Shukor

    Tiap2 negeri ada Emergency Reponse Team dianggota agensi negeri cth PBT, JPAM, Bomba, PDRM dll di ketuai oleh Ketua Menteri@Menteri Besar..

    Bila keadaan hampir tidak terkawal, agensi2 negeri ni akan nasihat Ketua Menteri@Menteri Besar utk minta bantuan Majlis Keselamatan Negara dibawah portfolio KDN mngerakan sebhgian aset dari ERT negeri2 lain trmasuk ATM..

    Kalau berat mulut nak minta bantuan tu yg jadi mcm penang jam 0330hrs baru nak minta bantuan slps hujan turun lbh dr 10jam air dh naik lbh 2m..

  17. Mohd Shukor

    Lg 1bukan Kedah je banjir..kat tmpt aku Johor air belum surut lagi wlupn xsmpai msk rumah, stgh2 tmpt tebing sungai air sama rata..

    Smua negeri tgh alert kemungkinan banjir brlaku..

  18. Faiz Bohatý

    Statement ni aku stuju dgn najib.. tp pasal undi belum stuju lg.. okay dato seri.. kipidap..
    P/s: klu dato seri suruh suma page2 pro dato ni jgn kluarkan statement2 bangang lg lps ni lg bagus.

  19. Yana Ahmad

    Klu x dipolitik kan….apesal asyik mention kerajaan bn je….

  20. Fatimah Sidik

    Sebab tulah bala tk henti2, org tk bersyukur dgn bantuan yg diberi, tetap juga nk kempen kebencian kpd kerajaan pusat. Elok ditarik terus nikmat dr Allah tu

  21. Anuar Ibrahim

    Terbaik dari DSN…….agar pendungu dapat faham apa itu politik berhemah….

  22. Aini Karim

    Ko beli kete tu ada duit… Minyak kete soh kerajaan bantu…. Jual je kete tu klau xmampu beli minyak…. Kerajaan bantu rakyat yg xmampu jerrr

  23. Aini Karim

    Memang kerajaan bn yg memerintah…. Patut pn mention biar rakyat tau sape yg menolong sape yg x….. Eh xnmpk pn mat bunga2 bantu

  24. Syam Setoros

    org mai bantu tu bsyukur jgn tau nk kecam ja klu bn x mai bantu lge nk mntak sapa bantu ampa yg dok ckp lbih ni nk bantu ka sndri mau ingtlh

  25. Nor Laila Binti Abdullah

    Pihak pembangkang pun sama Naik…buat statement yg mendatangkan marah…

  26. Har Muhd

    yg main isu banjir UMNO sendiri…pegi mamposlah UMNO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: