27.9 C
Kuala Lumpur
Wednesday, October 21, 2020

[Video] Dewan Rakyat memperakui penipuan manifesto Pakatan Harapan DAP

Video sidang Dewan Rakyat di atas dirakam pada 12 Mac 2019.  Daripada rakaman tersebut fokus diberikan pada isu ‘penipuan’ Pakatan Harapan ke atas rakyat.

BN Bera:   Kemenangan BN pada dua PRK baru-baru ini merupakan isyarat yang jelas kepada kerajaan Pakatan Harapan (PH) tentang kegagalan mereka dalam menunaikan manifesto pilihan raya dan seterusnya kegagalan mereka dalam menjaga kebajikan rakyat.Saya pinjam perkataan Tanjung Karang, “penipuan” yang dibuat terhadap rakyat.

PH Padang Serai:  Yang DiPertua, perkataan ‘penipu’ itu kena tarik balik. Kita tak tipu. Tak laksana kita terima, kita tak tipu rakyat. Kita Pakatan Harapan (PH) tak pernah tipu rakyat.

BN Tanjung Karang:  Kalau tak mahu kita cakap penipu, jangan cakap perompak. Perompak belum ada bukti. Penipu sudah terbukti.

PH Padang Serai:  Kita tak pernah tipu rakyat. Kita tak bohong.

BN Tanjung Karang:  Perompkak belum terbukti salah lagi. Penipu sudah terbukti. Kalau tak mahu sebut penipu jangan sebut perompak, boleh?

BN Pontian:  10 Janji 100 hari, mereka tidak laksanakan. Bererti mereka tipulah. 10 janji 100 hari itu tidak boleh kembali (sudah berlalu). 100 hari telah pergi buat selamanya. 100 hari itu sudah pergi selama-lamanya, 100 hari tak akan kembali. Kalau buat pun selepas ini (100 hari sudah berlalu), janji dulu 100 hari, bererti tetap tipu!

BN Bera:  Saya mengucapkan terima kasih kepada Yang DiPertua kerana membenarkan perkataan ‘penipu’ itu digunakan dalam dewan ini.

Komentar penulis: Agak aneh apabila Ahli Parlimen PH yang lain hanya senyum dan ketawa, tidak pula mahu mempertahankan hujah PH Padang Serai serta membantah hujah-hujah BN Bera, BN Pontian dan BN Tanjung Karang.  Pastinya mereka juga berpendapat sememangnya penipuan PH terhadap rakyat adalah benar.

Berikut pula adalah hujah-hujah daripada Ahli Parlimen Ketereh, Tan Sri Annuar Musa untuk membenarkan penipuan yang dilakukan oleh Pakatan Harapan. Video ini dirakam di luar Dewan Rakyat.


Berita Berkaitan

Azmin dan Hamzah Zainudin katak lompat yang gila kuasa, kata MT Umno

Anggota Majlis Tertinggi Umno menyindir dua pemimpin kanan Bersatu, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali...

Pertemuan Pemimpin PN Gagal Hasilkan Keputusan

Perbincangan wakil tiga parti utama kerajaan Perikatan Nasional – UMNO, PAS dan PBBM, sabtu...

UMNO, Pas setuju Muafakat Nasional didaftar secara rasmi

UMNO dan Pas mencapai persetujuan untuk mendaftarkan Muafakat Nasional (MN) secara rasmi dengan Pendaftaran...

Warisan punca peningkatan Covid-19, bukan GRS atau saya – Musa Aman

Saya berasa terpanggil menulis surat ini bagi menjelaskan punca sebenar peningkatan kes Covid-19 di...

Komen

..

Najib sindir MB Selangor rakam gambar hidu botol dan ‘up’ di FB

Ahli parlimen Pekan, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melemparkan kritikan pedas terhadap Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berhubung isu pencemaran...
993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,359PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan