[Video] Jadi, Rafizi berbohong mengenai cincin berlian bernilai RM24 juta #pakdin.my

Kita boleh memahami sekiranya nelayan Melayu, petani dan peneroka Felda yang berpendidikan rendah yang mempercayai pembohongan dan berita palsu. Tetapi bagaimana orang Cina yang menerima pendidikan sekolah Cina yang jauh lebih unggul juga boleh tertipu begitu mudah? Adakah sekolah-sekolah Cina benar-benar unggul berbanding semua yang lain jika mereka mendidik seluruh generasi yang bangang?

Rafizi Ramli mahu menjadi Timbalan Presiden PKR. Menurut apa yang dikatakan Rafizi kepada rakyatnya, beliau mendapat sokongan daripada Anwar Ibrahim dan Dr Wan Azizah Wan Ismail yang sangat kecewa dengan Azmin Ali kerana bersekutu dengan Mahathir Mohamad.

BACA: [Video]Bekas pengarah SPRM mengaku pihak Kastam memperkenakan Najib dalam isu cincin berlian https://pakdin.my/videobekas-pengarah-sprm-mengaku-pihak-kastam-memperkenakan-najib-dalam-isu-cincin-berlian/

[Video] Pendedahan Abu Kassim jelas menunjukkan Najib dan Rosmah disabotaj Kastam dalam isu cincin RM24 juta https://pakdin.my/video-pendedahan-abu-kassim-jelas-menunjukkan-najib-dan-rosmah-disabotaj-kastam-dalam-isu-cincin-rm24-juta/
 

https://youtu.be/kvgkT1vWtb0
Pendedahan yang dibuat Abu Kassim berkenaan cincin RM24 juta

Walau bagaimanapun, satu pendedahan baru muncul yang membuktikan Rafizi berbohong mengenai cincin berlian bernilai RM24 juta yang seharusnya dibeli oleh Rosmah Mansor. Kedua-dua Jacob dan Co. dan Abu Kassim Mohamed mendedahkan bahawa Rosmah tidak membeli cincin itu seperti yang dikatakan Rafizi.

https://youtu.be/3AlxxAbxxOg
Penjelasan fitnah cincin RM24 juta Rosmah Mansor

Ini bukan kali pertama Rafizi telah menyebarkan fitnah. Nampaknya ini adalah pekerjaan sepenuh masa Rafizi, menyebarkan fitnah. Ini bukan jenis orang yang harus diterima sebagai pemimpin, khususnya Timbalan Presiden PKR. Tidak dinafikan, Azmin Ali akan memenangi timbalan presiden.

Kes ini adalah serupa dengan apa yang dilakukan Tian Chua pada masa lalu apabila dia menerbitkan gambar Najib Tun Razak, Razak Baginda dan Altantuya Shaariibuu makan malam di atas Menara Eiffel. Gambar itu kemudiannya terbukti palsu dan Tian Chua mengaku telah mengedit dan dia melakukannya hanya untuk berjenaka.

Rujukan:

“SPRM menahan seramai 62 pegawai Jabatan Kastam Diraja kerana terlibat dalam aktiviti pengubahan wang haram serta pelbagai kesalahan lain. Pelabuhan Klang menyaksikan tangkapan teramai iaitu 48 orang”
http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0403&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_02.htm

‘Dua pegawai kanan kastam ditahan’
http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0330&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm


Berkaitan