28.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 27, 2020

Video: Kes campak ular selesai, murid terlibat kata seronok

KUALA KANGSAR – Kes seorang pembantu jurulatih Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) mencampak seekor ular sawa ketika latihan jati diri yang disertai murid Sekolah Kebangsaan Beluru dekat sini baru-baru ini selesai cara baik.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, tiada aduan atau pandangan negatif daripada ibu bapa murid terlibat terhadap kes tersebut.

Menurutnya, semua tindakan yang perlu termasuk menggantung pembantu jurulatih APM yang mencampakkan ular juga sudah diambil.

“Titik penyelesaian sudah dicapai dengan semua pihak. Tidak berlaku tuduh-menuduh di antara ibu bapa dan pihak sekolah dengan APM berhubung kes ini.

“Pandangan-pandangan negatif hanyalah di media sosial. Pihak sekolah dan masyarakat di sini menjalani kehidupan seperti biasa, malah anak-anak mereka majoritinya gembira kerana dapat menyertai kegiatan kokurikulum tersebut bersama APM,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas mengadakan pertemuan dengan murid yang terlibat dalam program jati diri dengan APM, guru dan pemimpin tempatan di Sekolah Kebangsaan (SK) Beluru di sini hari ini.

Berita Berkaitan

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman...

#PRNSabah: Antara alasan dan penafian ekonomi Sabah Merudum bawah Warisan

Tahun 2018: Kadar pertumbuhan ekonomi Sabah turun dari 8.2% ke 1.5% sahaja. Timbalan Presiden...

Drama pemilihan Ketua Menteri Sabah belum tamat, Zahid bertegas

KOTA KINABALU – Konflik pemilihan Ketua Menteri Besar Sabah masih belum terjawab meskipun pimpinan Gagasan Rakyat Sabah (GRS) telah mengadap Yang Dipertua Negeri Tun,...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Komen

..

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,346PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan