30.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, January 21, 2021

[Video] PAT PPBM: Kemenangan PH kerana ‘mukjizat’ Allah? – Bodoh kalau tak agih kontrak dan jawatan kerajaan kepada pemimpin parti – Naib Presiden

Kemenangan PH adalah “mukjizat dari Allah” kata bekas pengerusi SPR yang juga naib presiden parti dalam perhimpunan agung tahunan PPBM hari ini.

‘Mukjizat’ adalah perkara luar biasa bagi melemahkan lawan hanya dikurniakan Allah kepada para Rasul dan Nabi bukan kepada manusia biasa apatah lagi untuk parti…

Beliau juga mengajak merompak secara terang-terangan duit rakyat dengan mengagihkan kontrak dan jawatan kerajaan kepada kepimpinan PPBM yang telah banyak membantu memenangkan parti pada PRU-14 yang lalu.

…………


Lihat Video:

Naib Presiden: Bodoh Kalau Tak Guna Sumber Kerajaan

“Pandangan bodoh” – kata Naib Presiden Bersatu Ab Rashid Ab Rahman terhadap pihak yang membantah gesaan perwakilan agar kerajaan memberikan jawatan dan kontrak agar parti itu dapat mengekalkan kuasa.

Rashid berkata demikian ketika sesi penggulungan Perhimpunan Agung Tahunan Bersatu ke-2 hari ini, dan disambut dengan tepukan gemuruh.

Kata-kata itu selepas Ketua Pemuda Bersatu Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mengecam beberapa perwakilan membuat gesaan itu.

“Dalam PRU kita kena menang by hook or by crook – dengan apa cara sekalipun – kita kena menang.

“Saya tengok dalam keadaan sekarang, kita tak dapat pertahan kedudukan sebagai pemerintah. Ketua bahagian ditinggalkan begitu saja.

“Saya juga ketua bahagian, tetapi bernasib baik sebab perdana menteri bagi saya kerja, mampu pertahan bahagian saya. Tapi yang lain? Jangan cakap sombong…Ini pandangan yang stupid, bodoh,” katanya.

Bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya itu berkata beliau juga suatu ketika dulu tidak suka melakukan “apa yang patut dibuat”.

“Tetapi sekarang saya dalam kandang politik, kita patut buat apa yang patut dibuat.

“Semua ketua bahagian mesti mendapat aktiviti (dan) peluang (bagi membolehkan mereka) mampu dari segi kewangan dan pertahankan kedudukan,” katanya yang kini menjadi pengerusi Jawatankuasa Reformasi Pilihan Raya (JRPR).

Syed Saddiq sebelum itu dilihat tidak dapat menyembunyikan kemarahannya apabila menyifatkan gesaan perwakilan tersebut sebagai ‘tak masuk akal’.

“Kalau layak guna saluran yang betul. Pergi tengok (perhimpunan) PKR, DAP, dan Amanah. Tengok Umno dulu pun tak berani bincang perkara seperti ini di khalayak umum. Mana maruah kita?”

Selain jawatan dan kontrak, Ab Rashid juga menggesa kerajaan mengembalikan semula Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) untuk melaksanakan projek persekutuan di negeri pembangkang.

“Saya harap di Kelantan dan Terengganu…mesti dikembalikan semula JPP. Segala projek pembangunan oleh kerajaan persekutuan mesti disalur ke JPP dan ketua-ketua bahagian mesti mendapat faedah daripadanya,” katanya lagi.

Berita Berkaitan

Komen

  1. Bukn mukjizat tetapi balaq utk mlyu islm..tangan2 kamulah yg mendorong kerusakn muka bumi ini..kemengan serta kekalahan adalah ujian yg maha esa…ppbm..pkr..pan parti pembelah umat islam mlyu..perjuangan x visi..misi dn objektif…parti hangpa adalah pemanjang kerja2 syaitn..

    • Hamizi Ismail Mior
      Mukjizat Allah, tapi x de keadilan dan bela Islam pun hukum2 Islam tidalk diamalkan,hanya buat dan turutkan amalan yg bertentagan dgn ssyariat Islam, keadilan jauh sekali hanya ikaut nasfsu haloba harta dsn perojek keuntungan keroni dan keluarga. Ini mengsku bersih dati rasuah debenarnya adalah DATUK segala RASUAH.

  2. Mukjizat hanya diturunkan kpd nabi dan rasul saja,orang biasa lagi-lagi penjilat dan pengampu mcm lalang ni jangan nak perasan nak dapat mukjizat klu tak faham bab agama pergilah memondok atau cari guru agama belajar jangan main hentam sembarang saja

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.