Penguatkuasa Majlis Perbandaran Klang (MPK) Tumbuk Peniaga Air Tepi Jalan

[Video] Penguatkuasa Majlis Perbandaran Klang (MPK) Tumbuk Peniaga Air Tepi Jalan

#PenguatkuasaanEraMalaysiaBaru

Menurut sumber kejadian berlaku di Jalan Taiping Klang, Selangor. Punca dikatakan bermula apabila Penguatkuasa MPK datang untuk merampas air jualan mereka, peniaga menghalang dan berlaku tarik menarik hingga tiga tong air tumpah dan mula berlaku pergelutan. Menurut netizen lagi, penguatkuasa MPK yang memulakan tumbukan kepada peniaga.

Jika perkara ini berlaku kita amat kesal kerana umum mengetahui bahawa peniaga warga asing bebas berniaga tanpa lesen dari penjaja jalanan, penjual aiskrim hinggalah yang sudah memiliki kedai terutama di sekitar Lembang Klang.

Kerajaan sudah bertukar tetapi malang nasib peniaga Melayu khususnya terus ditindas.



Lihat video: https://youtu.be/sRN4VmdPNm8

Rujukan:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=173996203284225&id=119920932025086

49 Replies to “[Video] Penguatkuasa Majlis Perbandaran Klang (MPK) Tumbuk Peniaga Air Tepi Jalan

  1. Tempat aku ni min…punca…kt jln taiping to dia meniaga rembo….tak berlesen dan tak bayar tapak mcm peniaga lain…bila mpk dtg bg amaran suh jgn meniaga…dia x endahkan…mpk dtg lg nk rampas barang dia…dia mengamuk…baju merah si peniaga start dlu tumbuk penguatkuasa mpk….apa lg…mpk open war la…..org lain bayar tapak sewa semua….boleh je…dia main langgar lesen tak ada apa semua….lg mahu viralkan mintak simpati nk tunjuk seolah2 mpk yg berslh….peniaga baju merah ni budak pkr min……

  2. Hmmm peg majlis tu hnya jlnkan tugas diorg.. diorg kne adil ngan peniaga yg byr sewa. bkn mslh nk cri rezeki.. cri la kt mne2 tp ikut praturan. Klu nk niaga kt bazar cmni amik lesen bazar. bkn ssah pn.. cme kne cepat apply klu tmpat tu hotplace. Jgn la main redah jer just because itu Gov pnye event.. cer korg g redah mood republik ataupun jom heboh pnya event.. rase2 sme x tindakannye?