25.8 C
Kuala Lumpur
Sunday, April 11, 2021

[Video]Tak puashati punca pergaduhan di R&R Gambang – Polis

Polis mengesahkan rasa tidak puas hati sebagai punca pergaduhan antara kakitangan gerai di Kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Gambang di Kuantan, dengan pemandu bas ekspres yang videonya tular di laman sosial.

Ketua Polis Daerah Kuantan ACP Mohamad Noor Yusof Ali berkata laporan polis oleh kakitangan gerai mendakwa berlaku sedikit perselisihan faham antara mereka dengan pemandu bas, namun tidak menyebut ada memukul pemandu bas itu.

“Polis juga menegaskan kejadian itu bukan melibatkan pergaduhan antara kaum seperti yang didakwa sesetengah pihak, sebaliknya disebabkan rasa tidak puas hati pihak terlibat,” katanya semasa dihubungi semalam.

Mohamad Noor menambah setakat ini, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan iaitu merusuh yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Beliau menambah polis juga telah mengenal pasti lima individu terlibat dalam kejadian itu, dan tangkapan berkemungkinan dilakukan dalam masa terdekat.

Pemandu bas itu juga telah membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut di Kuala Terengganu, Terengganu, katanya.

Video berdurasi seminit 48 saat itu yang tular semalam, menunjukkan pergaduhan antara kakitangan R&R dengan seorang pemandu bas ekspres yang dikatakan berlaku pada pukul 1.30 pagi kelmarin.

Pemegang konsesi Lebuh Raya Pantai Timur Fasa 1 (LPT1) Anih Berhad dalam kenyataan media semalam, mengesahkan sedang menjalankan siasatan dan tidak akan teragak-agak mengambil tindakan ke atas kakitangan terlibat, jika disabitkan bersalah.

Lihat Video:
https://vimeo.com/308151252

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.