26.8 C
Kuala Lumpur
Monday, September 28, 2020

Viral: LHDN tidak keluar sebarang analisa Bajet 2017

PUTRAJAYA: Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) menafikan mengeluarkan sebarang analisa berhubung Bajet 2017 seperti yang menjadi viral di media sosial, baru-baru ini.

LHDN dalam satu kenyataan menyebut, pihaknya juga mengesahkan analisa berkenaan tidak dikeluarkan mana-mana pegawai LHDN dan ia adalah satu tindakan tidak bertanggungjawab yang mahu mencetuskan kegusaran awam serta mencetuskan salah faham dalam kalangan rakyat.

“LHDN mempertimbangkan untuk melaporkan perkara ini kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk siasatan lanjut kerana menyebarkan maklumat palsu, yang boleh menjatuhkan imej dan kredibiliti LHDN,” katanya.

LHDN turut menasihatkan orang ramai supaya merujuk terus ke laman portal rasmi LHDN di www.hasil.gov.my, portal Kementerian Kewangan di www.treasury.gov.my dan agensi kerajaan berkaitan bagi mendapatkan data ekonomi yang lebih tepat serta sahih.

20161024-lhdn-bajet-2017

Berita Berkaitan

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman...

#PRNSabah: Antara alasan dan penafian ekonomi Sabah Merudum bawah Warisan

Tahun 2018: Kadar pertumbuhan ekonomi Sabah turun dari 8.2% ke 1.5% sahaja. Timbalan Presiden...

Komen

..

Drama pemilihan Ketua Menteri Sabah belum tamat, Zahid bertegas

KOTA KINABALU – Konflik pemilihan Ketua Menteri Besar Sabah masih belum terjawab meskipun pimpinan Gagasan Rakyat Sabah (GRS) telah mengadap Yang Dipertua Negeri Tun,...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,346PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan