25.4 C
Kuala Lumpur
Monday, January 25, 2021

Wanita Dipukul Suami Selepas Gambar Anak Di FB 'Ditag' Nama Lelaki Lain

kena tumbuk-tag gambar anak di fb

Seorang wanita rakyat Malaysia dilaporkan didera oleh suaminya selepas gambar anak ‘ditag’ dengan nama individu tidak dikenali di Facebook.

Menerusi ‘posting’ di Facebook pada 30 Januari lalu, Stella Ooi (gambar) yang berasal dari Pulau Pinang memberitahu gambar anaknya ‘ditag’ dengan nama “SH Dato Lee”, tetapi dia tidak mengenali individu berkenaan.

“Sesiapa sahaja boleh ‘tag’ gambar di Facebook!” katanya.

“Saya dipukul suami kerana hal ini.”

Menurut wanita itu, suaminya mendakwa dia mempunyai hubungan dengan “SH Dato Lee”.

Dia mengalami retak di bahagian kepala dan pekak di telinga kanan akibat dipukul suami.

Gambar-gambar yang dimuat naik di Facebook menunjukkan lebam di bahagian muka, tangan dan peha.

Wanita tersebut kemudiannya memberitahu di Facebook bahawa dia telah membuat laporan polis mengenai penderaan itu dan tidak lagi bersama suaminya.

Pada 4 Februari lalu, dia memberitahu kecederaan yang dialaminya semakin sembuh.

Berita Berkaitan

Komen

  1. Intipati ucapan Tengku Razaleigh. Rakyat Malaysia wajib baca!
    Di Taman Tun Dr Ismail
    8hb februari 2016
    1. Rakyat seharusnya dipersalahkan kerana memilih wakil rakyat yg pengecut. wakil rakyat berani buat apa pun kerana dia tahu, nanti rakyat akan pilih mereka juga.
    2. Ada yg berpandangan majlis raja2 patut berbuat sesuatu kerana wakil rakyat tak boleh diharapkan.
    3. Ekonomi semakin merudum.
    4. MAS telah hentikan 6000 pekerja.
    5. Petronas dah beri notis untuk tamatkan 5000 pekerja.
    6. Bilangan yg pergi belajar on their own expenses balik tak ada kerja.
    7. Kerajaan nak bawa masuk 1.5 million dari bangladesh. Ini kerana ada ada org proposer kepada kerajaan. Buat duit, nak beri kerja apa kepada mereka tak tahulah.
    8. Polis tak beritahu peratus jenayah. Sebenarnya ramai dah bertambah kerana tak ada kerja. Kerajaan tak put efforts to create jobs.
    9. Rasuah berleluasa. Nak tukar geran tanah pun rasuah. Saya boleh hurai satu persatu.
    10. PM mesti dipilih directly oleh rakyat. Apa yg ditakut sangat kerana melayu adalah 82% penduduk Malaysia.
    11. Undang2 korupsi…the enforcement must be total. Adik kita ke abg kita ke kalau salah kena diambil tindakan.
    12. Zaman ayah saya dulu pegawai2 kerajaan kena tunjuk kepadanya apa yg dibelanjakannya setiap bulan. Itu transparensi.
    13. Jumlah pendatang seperti bangladesh, indon, burma, nepal dan lain-lain. Lebih ramai daripada cina. Dan mereka ini tak akan balik apa lagi mereka dah kahwin dengan rakyat kita. Mereka ini sebenarnya menimbulkan masalah.
    14. Problem kita ialah cash is king. Mereka ini marah kpd kita yg mengkritik mereka kerana kita dianggap nak sekat rezeki mereka. Ini masalahnya mereka tak lihat mereka salah.
    15. Cadangan saya wakil rakyat dipilih di peringkat negeri dan bukan atas nama parti. Katakan di Kelantan diperuntukkan 20 kerusi dan ada terdapat 100 calon. Siapa yg jumlah votes nya top 20 merekalah wakil rakyat lebih ramai dari cina Malaysia.
    16. Umno elders tak give up tentang ttpa ini..tapi wakil rakyat umno dipaksa ikut whip. Kjaan berunding secara sulit lepas itu paksa wakil rakyat. Amerika dan lain-lain, itu teritory mereka kita tak mampu masuk/tembusi. Kita fokus di Asean cukuplah. Tengok keadaan di timur tengah mereka got embroiled in american sphere of influence mereka dah tak boleh keluar lagi.
    17. Tppa – Amerika nak buka sayap menguasai dunia. Kita terpaksa ubah perlembagaan semata2 utk ikut amerika. Kita bukan highly industrislised country yg memungkinkan export products kita. Obama kata rakyat amerika dpt create banyak pekerjaan dan untuk mempastikan American values dikena kepada negara2 lain. Kenapa kita nak jadi talibarut Amerika. Kita boleh negotiate dengan Amerika at par. Ini syarikat2 besar (yg ada di Msia sekalipun) bila tak puas hati dengan dasar2 kita mereka boleh sue kita di luar negara bukan di Malaysia sebab mereka tak percaya kepada Malaysia court. Saya tanya Tok Pa, dia pun ternganga tak boleh jawab.
    18. Di Korea bila tak bersetuju dengan kerajaan, mereka buat mcm2. Civil disobedience dibuat oleh Gandhi hingga British tunduk kepada rakyat india. Kerajaan Diktator Korea pun kalah kerana rakyatnya bertindak.
    19. Rakyat boleh bertindak pergi jumpa YDP Tuanku, Sultan dan Raja-Raja untuk bertindak.
    20. Cuba boikot secara sistematik. Kerana negara kita terancam. Tapi buat secara professional dan legal. Bukan nak overthrow kerajaan tetapi luahkan kekecewaan dengan teratur. Saya sanggup pikul amanah dan akan lakukan apa yg saya boleh buat.
    21. I m not sure whether petronas can survive in the long run. Lingkup rasanya tidak tapi amat terjejas dengan kejatuhan harga minyak. Explaination yg diberi ttg pasaran/harga minyak cukup detail dan menarik sekali. It is not straight forward. Banyak sangat players yg terlibat. Raja saudi sekarang nak ajar American players berhubung dengan shale oil yg dikeluarkan on big scale. Tapi cost mengeluarkan shale oil cukup tinggi sejauh mana they can sustain apabila harga cost yg tinggi. Saudi nak ajar company2 ini.
    Komen: Ya Allah.. masa depan ekonomi negara kita berada didalam keadaan yang menakutkan.

    • Intipati ucapan Tengku Razaleigh. Rakyat Malaysia wajib baca!
      Di Taman Tun Dr Ismail
      8hb februari 2016
      1. Rakyat seharusnya dipersalahkan kerana memilih wakil rakyat yg pengecut. wakil rakyat berani buat apa pun kerana dia tahu, nanti rakyat akan pilih mereka juga.
      2. Ada yg berpandangan majlis raja2 patut berbuat sesuatu kerana wakil rakyat tak boleh diharapkan.
      3. Ekonomi semakin merudum.
      4. MAS telah hentikan 6000 pekerja.
      5. Petronas dah beri notis untuk tamatkan 5000 pekerja.
      6. Bilangan yg pergi belajar on their own expenses balik tak ada kerja.
      7. Kerajaan nak bawa masuk 1.5 million dari bangladesh. Ini kerana ada ada org proposer kepada kerajaan. Buat duit, nak beri kerja apa kepada mereka tak tahulah.
      8. Polis tak beritahu peratus jenayah. Sebenarnya ramai dah bertambah kerana tak ada kerja. Kerajaan tak put efforts to create jobs.
      9. Rasuah berleluasa. Nak tukar geran tanah pun rasuah. Saya boleh hurai satu persatu.
      10. PM mesti dipilih directly oleh rakyat. Apa yg ditakut sangat kerana melayu adalah 82% penduduk Malaysia.
      11. Undang2 korupsi…the enforcement must be total. Adik kita ke abg kita ke kalau salah kena diambil tindakan.
      12. Zaman ayah saya dulu pegawai2 kerajaan kena tunjuk kepadanya apa yg dibelanjakannya setiap bulan. Itu transparensi.
      13. Jumlah pendatang seperti bangladesh, indon, burma, nepal dan lain-lain. Lebih ramai daripada cina. Dan mereka ini tak akan balik apa lagi mereka dah kahwin dengan rakyat kita. Mereka ini sebenarnya menimbulkan masalah.
      14. Problem kita ialah cash is king. Mereka ini marah kpd kita yg mengkritik mereka kerana kita dianggap nak sekat rezeki mereka. Ini masalahnya mereka tak lihat mereka salah.
      15. Cadangan saya wakil rakyat dipilih di peringkat negeri dan bukan atas nama parti. Katakan di Kelantan diperuntukkan 20 kerusi dan ada terdapat 100 calon. Siapa yg jumlah votes nya top 20 merekalah wakil rakyat lebih ramai dari cina Malaysia.
      16. Umno elders tak give up tentang ttpa ini..tapi wakil rakyat umno dipaksa ikut whip. Kjaan berunding secara sulit lepas itu paksa wakil rakyat. Amerika dan lain-lain, itu teritory mereka kita tak mampu masuk/tembusi. Kita fokus di Asean cukuplah. Tengok keadaan di timur tengah mereka got embroiled in american sphere of influence mereka dah tak boleh keluar lagi.
      17. Tppa – Amerika nak buka sayap menguasai dunia. Kita terpaksa ubah perlembagaan semata2 utk ikut amerika. Kita bukan highly industrislised country yg memungkinkan export products kita. Obama kata rakyat amerika dpt create banyak pekerjaan dan untuk mempastikan American values dikena kepada negara2 lain. Kenapa kita nak jadi talibarut Amerika. Kita boleh negotiate dengan Amerika at par. Ini syarikat2 besar (yg ada di Msia sekalipun) bila tak puas hati dengan dasar2 kita mereka boleh sue kita di luar negara bukan di Malaysia sebab mereka tak percaya kepada Malaysia court. Saya tanya Tok Pa, dia pun ternganga tak boleh jawab.
      18. Di Korea bila tak bersetuju dengan kerajaan, mereka buat mcm2. Civil disobedience dibuat oleh Gandhi hingga British tunduk kepada rakyat india. Kerajaan Diktator Korea pun kalah kerana rakyatnya bertindak.
      19. Rakyat boleh bertindak pergi jumpa YDP Tuanku, Sultan dan Raja-Raja untuk bertindak.
      20. Cuba boikot secara sistematik. Kerana negara kita terancam. Tapi buat secara professional dan legal. Bukan nak overthrow kerajaan tetapi luahkan kekecewaan dengan teratur. Saya sanggup pikul amanah dan akan lakukan apa yg saya boleh buat.
      21. I m not sure whether petronas can survive in the long run. Lingkup rasanya tidak tapi amat terjejas dengan kejatuhan harga minyak. Explaination yg diberi ttg pasaran/harga minyak cukup detail dan menarik sekali. It is not straight forward. Banyak sangat players yg terlibat. Raja saudi sekarang nak ajar American players berhubung dengan shale oil yg dikeluarkan on big scale. Tapi cost mengeluarkan shale oil cukup tinggi sejauh mana they can sustain apabila harga cost yg tinggi. Saudi nak ajar company2 ini.
      Komen: Ya Allah.. masa depan ekonomi negara kita berada didalam keadaan yang menakutkan.

    • Isu RM 2.6 Billion
      1. Pada mulanya, semua pemakan dedak mempertikaikan kesahihan gambar rajah dari Wall Street Journal dan Sarawak Report mengenai money trail. Mereka pertikai satu je, nama tu salah. Konon tak ada nama Dato Sri dalam akaun bank. Ejaan Razak jugak tak betul.
      2. Najib mengaku akaun tu wujud, dan wang tersebut memang ada masuk akaunnya tapi ia bukan rasuah dan dari 1MDB. Ianya adalah derma dana politik UMNO.
      3. Semua pemakan dedak terkedu. Jadi semua main isu Ahli Sunnah, perangi ISIS dan yakin duit tu masuk digunakan untuk UMNO sepenuhnya.
      4. Penyata kewangan UMNO 2013 didedahkan pada 2014. Tidak ada langsung menyatakan wang dana RM2.6 Billion masuk ke akaun UMNO. Timbalan Presiden dan Naib Presiden tak tahu langsung mengenai wang tersebut. Bendahari pun tak cakap apa-apa. Najib mengaku duit tu memang masuk akaun dia tapi bukan akaun dia.
      5. Zahid dah jumpa penderma tersebut katanya. Tak dinyatakan siapa.
      6. Selepas setahun isu RM 2.6 billion bermain dalam ruang legar pemikiran rakyat dengan isu tersebut adalah derma, termasuk beberapa kenyataan dari Najib Razak dan pemakan dedak taraf menteri tiba tiba, keluar laporan ianya bukan DERMA tetapi PELABURAN.
      7. Pemakan dedak semakin bingung, semua dah buat pusingan u, tak nyatakan dah mengenai derma, malah tak sebut dah pasal pelaburan pun, hanya sebut RM 2.6 Billion.
      8. Penderma tersebut dikatakan Almarhum Raja Abdullah, bagaimana pula Zahid jumpa orang yang dah tiada, kemudian mereka pula kata Zahid jumpa wakil penderma, OK. Tak sampai seminggu, laporan yang sama menyebut ia datang dari anak Almarhum Raja Abdullah, ia merupakan PELABURAN.
      9. Makin pening pemakan dedak. Kalau ikut HANYA SEORANG anak Almarhum Raja Abdullah yang baik dengan Najib, itupun diperkenalkan oleh almarhum ketika satu lawatan ke Arab suatu masa dulu. Anak Almarhum itu pernah bergambar drngan Najib dan keluarga di atas kapal mewah bersama Jho Low.
      10. Anak Raja abdullah itu Pengarah Petro Saudi yang pernah berkerjasama dengan 1MDB. Jadi dimana nak letak muka kalau inilah anak raja Abdullah dan dinyatakan takde kena mengena dengan 1MDB?
      11. Baru sentuh isu RM2.6 Billion, belum lagi isu duit KWAP RM4 Billion. RM42 juta dari SRC , RM3 juta kad kredit, wang KWSP dalam 1MDB, Bon LTAT dan PNB dalam 1MDB…
      12. Cukup-cukuplah MENIPU. Berterus terang dan LETAK JAWATAN

  2. Isu RM 2.6 Billion
    1. Pada mulanya, semua pemakan dedak mempertikaikan kesahihan gambar rajah dari Wall Street Journal dan Sarawak Report mengenai money trail. Mereka pertikai satu je, nama tu salah. Konon tak ada nama Dato Sri dalam akaun bank. Ejaan Razak jugak tak betul.
    2. Najib mengaku akaun tu wujud, dan wang tersebut memang ada masuk akaunnya tapi ia bukan rasuah dan dari 1MDB. Ianya adalah derma dana politik UMNO.
    3. Semua pemakan dedak terkedu. Jadi semua main isu Ahli Sunnah, perangi ISIS dan yakin duit tu masuk digunakan untuk UMNO sepenuhnya.
    4. Penyata kewangan UMNO 2013 didedahkan pada 2014. Tidak ada langsung menyatakan wang dana RM2.6 Billion masuk ke akaun UMNO. Timbalan Presiden dan Naib Presiden tak tahu langsung mengenai wang tersebut. Bendahari pun tak cakap apa-apa. Najib mengaku duit tu memang masuk akaun dia tapi bukan akaun dia.
    5. Zahid dah jumpa penderma tersebut katanya. Tak dinyatakan siapa.
    6. Selepas setahun isu RM 2.6 billion bermain dalam ruang legar pemikiran rakyat dengan isu tersebut adalah derma, termasuk beberapa kenyataan dari Najib Razak dan pemakan dedak taraf menteri tiba tiba, keluar laporan ianya bukan DERMA tetapi PELABURAN.
    7. Pemakan dedak semakin bingung, semua dah buat pusingan u, tak nyatakan dah mengenai derma, malah tak sebut dah pasal pelaburan pun, hanya sebut RM 2.6 Billion.
    8. Penderma tersebut dikatakan Almarhum Raja Abdullah, bagaimana pula Zahid jumpa orang yang dah tiada, kemudian mereka pula kata Zahid jumpa wakil penderma, OK. Tak sampai seminggu, laporan yang sama menyebut ia datang dari anak Almarhum Raja Abdullah, ia merupakan PELABURAN.
    9. Makin pening pemakan dedak. Kalau ikut HANYA SEORANG anak Almarhum Raja Abdullah yang baik dengan Najib, itupun diperkenalkan oleh almarhum ketika satu lawatan ke Arab suatu masa dulu. Anak Almarhum itu pernah bergambar drngan Najib dan keluarga di atas kapal mewah bersama Jho Low.
    10. Anak Raja abdullah itu Pengarah Petro Saudi yang pernah berkerjasama dengan 1MDB. Jadi dimana nak letak muka kalau inilah anak raja Abdullah dan dinyatakan takde kena mengena dengan 1MDB?
    11. Baru sentuh isu RM2.6 Billion, belum lagi isu duit KWAP RM4 Billion. RM42 juta dari SRC , RM3 juta kad kredit, wang KWSP dalam 1MDB, Bon LTAT dan PNB dalam 1MDB…
    12. Cukup-cukuplah MENIPU. Berterus terang dan LETAK JAWATAN

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.