32.9 C
Kuala Lumpur
Saturday, April 10, 2021

Zaman Dr M, jika cakap benar masuk penjara

20160912-zaman-mahathir-cakap-benar-penjara-jpg

Presiden parti komponen Barisan Nasional (BN), Parti Makkal Sakti Datuk RS Thanenthiran menyifatkan pentadbiran Datuk Seri Najib Razak lebih bebas bersuara, berbeza semasa era Tun Dr Mahathir Mohamad suatu masa dahulu.

Menurut Thanenthiran, jika seseorang bercakap benar semasa pemerintahan Dr Mahathir mereka pastinya akan disumbat dalam penjara, tapi perkara itu tidak berlaku semasa Najib mentadbir kerajaan sekarang.

“Saya percaya bahawa pada masa Tun, ramai yang dihantar ke penjara kerana bersuara untuk apa (mereka percaya) yang betul,” katanya.

Beliau berucap semasa merasmikan perhimpunan agung tahunan Parti Makkal Sakti Malaysia ke-8 di Menara Bank Rakyat di Kuala Lumpur pada Ahad.

Beliau juga mendakwa Dr Mahathir sudah hilang akal dan mahu orang mengikut telunjuknya sahaja.

“Saya percaya Mahathir sudah hilang akal.

“Dia mahu kembali selepas pemerintahan kuku besi 22 tahun.

“Saya yakin rakyat Malaysia tidak bodoh… Selepas 22 tahun menjadi perdana menteri, beliau sekarang tidak berpuas hati dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang adalah pemimpin yang lebih demokratik,” dakwanya.

Selari dengan itu, beliau menggesa Dr Mahathir supaya berundur dan membenarkan Najib untuk terus memimpin negara ini dengan cara yang lebih demokratik, ke arah mencapai Wawasan 2020 iaitu menjadi sebuah negara maju seperti yang diilhamkan oleh bekas perdana menteri itu.

Mesyuarat hari ini dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Berita Berkaitan

Komen

  1. 1985 peniaga terutama peniaga melayu mengalami kerugian besar akibat kemelesetan ekonomi yang tak sepatutnya termasuk buy british last. Ramai yang muflis.
    1997-1998 ekinomi serantau sahaja yang jatuh kerana ketidakcekapan menyerap serangan penyangak matawang dan tidak berlaku kejatuhan harga komoditi tetapi ramai yang jadi penganggur dan banyak projek terbengkalai dan perniagaan yang tutup.

  2. Tak payah bernostalgia lah. Siapa yang hidup zaman itu yang sanggup kembali ke zaman tersebut. Berapa ramai orang Melayu miliki kereta sendiri.. Kalau adabpun kereta 3rd hand.

  3. Bila bagi link fakta dikata copy paste. Itu supporting dari apa yand saya comment. Baca comment ada tak relate dengan link. Saudara buat assignment macamana? ??

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.