Home / :: BLOG :: / Mahathir sedia letak jawatan, kesal sikap biadap pemandu teksi

Mahathir sedia letak jawatan, kesal sikap biadap pemandu teksi

Mereka biadap kepada yang mungkir janji kerana yang mungkir janji adalah lebih biadap.

Padan muka kepada kedua belah pihak, kerajaan atau pemandu teksi kerana eangkuhan mereka sebelum PRU-14.

………………

LANGKAWI: Tun Dr Mahathir Mohamad sedia meletak jawatannya selepas kesal dengan tindakan segelintir pemandu teksi bersikap biadap dan meninggalkan sesi dialog selepas enggan menerima penjelasan beliau berkaitan isu GRAB.

Perdana Menteri berkata, beliau sudah bersara sebelum ini, namun kembali semula selepas diminta orang ramai untuk memulihkan keadaan negara.

“Saya nak tolong tapi kalau tak ada bantuan…saya pun tak boleh tolong juga. Kalau tak percaya saya boleh buat, buat sendiri. Tengok apa yang jadi.

“Saya bukan nak jadi Perdana Menteri, saya dah bersara…orang panggil balik, jadi saya datang.

“Kalau tak nak saya jadi Perdana Menteri, saya hari ini letak jawatan. Tak ada masalah bagi saya,” katanya pada Sesi Dialog Bersama Pemandu Teksi Langkawi di sini, hari ini.

Terdahulu, kira-kira 10 pemandu teksi bertindak mengeluarkan kata-kata kesat dan membuat bising sebelum keluar dewan ketika Dr Mahathir memberi penjelasan berhubung isu e-hailing.

Sesi dialog itu dihadiri hampir 200 pemandu teksi Langkawi yang mendakwa pendapatan mereka terjejas ekoran perkhidmatan GRAB yang dikatakan ‘mencuri’ pelanggan.

Terdahulu, Dr Mahathir berkata, GRAB akan diminta menggunakan kenderaan yang diluluskan kerajaan, membayar insurans dan membayar cukai sama seperti teksi bagi memastikan persaingan adil.

“Saya pernah membangkitkan perkara ini dalam Kabinet…saya beritahu Menteri (Pengangkutan) supaya memperbetulkannya, tetapi malang sehingga kini tiada kemajuan langsung.

“Saya akan usaha lagi…saya pun rasa tidak adil. Perkara ini dalam perhatian saya tetapi saya tidak boleh bagi jaminan hapuskan GRAB, tetapi kita boleh samakan mereka dengan teksi,” katanya.


LIHAT video disini: https://youtu.be/B-PHNokBLac

http://pakdin.my/tag/teksi

(Visited 19 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

31 comments

  1. Kamal Zaman

    Molek sgt..kuasa d tgn rakyatkn..
    Up..lg…

  2. Rony Lim

    Pemandu teksi tak habis2 nak bantuan aje…negeri lain pemandu teksi dah upgrade diri sendiri dengan menguna apps…dah biadap, kurang ajar dan hisap darah dengan caj2 yang tak baloi…. nak hidip kena lah ikut trend2 baru…. Tanya diri sendiri kenapa orang marah mereka dan suka menguna Grab…

  3. Boy Bangsar Bangsar

    madey letak jawatan yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes yes hahhahahahhahaa

  4. Muhd Danial

    Alan Ridzuan Radin IKUT TAIWAN LUMPUH DIBUAT 3 TEAM TEKSI TAIWAN..SOON 5 JALAN UTAMA KL…60,000 TEKSI KONVOI MINTA APPLIKASI E HAILING HANYA DIANUGERAHKAN PADA KOPERASI PEMANDU2 TEKSI MALAYSIA DAN E HAILING..SAME PRICE AND SAMW RULE…ITS EASY.APA YG ATUK94 PENINGKAN KATA TUN ANWAR

  5. Mat Fiq

    Mohon UMNO dan BN serta NGo join penandu teksi buat demo untuk tuntut janji !Kita perlu tegas untuk menuntut janji jika dimungkiri.Bukan diam menikus …

  6. Kama Azizah II

    Acah tu,,biasa lah nak bagi org kesian,
    Kata PM keputusan nak hapus grab pun tak bolih.

  7. Dzulkapli Mdnor

    Biadap pada Kutty takda hal, banding Munafik kpd Allah.

  8. Acik Otai

    Ko jadi pm kerana menipu rakyat ,jadi ambek ko balasan di dunia ini .

  9. Mat Mat

    Baru sikit je tu kna maki blm 1 malaysia lg

  10. Natrah Ilman

    Sapa boleh tahan kalau asyik kena kincin je kan..

  11. Kuzaini Adam

    Pakdin bangkai Umngok hati busuk mcm bangkai Babi..TU lah hari2 kerja jilat jubo tahik najibrosmah je..

  12. Yunus Abdul

    Kalau kita tak biadab lat dia..dia akan biadab kat kita.. Oleh yang demikian kita meati biadab kat mahader

  13. Abdullah Fru

    Tau sangat dah pemandu teksi ni .. dulu tiap2 kali naik teksi pemandu kutuk kajaan BN .. haa laa ni pusa hati ke kajaan baru

  14. Kalsom Daud

    Ya kah hdk letak jwatan.itu.semua.lakonan semata2 Mahathir.tak.akan.letak jwatan selaki.dedam.dia ke.Najib.tidak tercapai

  15. Eden Hazard

    Letak la jawatan demi kebaikan rakyat..

  16. Ahmad Awi

    Saya fikir inilah permulaan…..wait n see apa yg akan berlaku setelah ini

  17. Marun LJ Zami Husin

    Padan mukaa,,tu jer nk bagi tau.
    Jangan tak tau

  18. Azman Semerak

    Padam dengan muka semuanya,tertipu ditipu,tertekan ditekan,pandai berjanji x pandai melaksanakannya, sebab janji tu hanya untuk menipu rakyat semata-mata,…untuk dapat sokongan menjadi kerajaan.

  19. Aida Azls

    haha tun M.. berkecil hati…hahahaha….. zaman bn semua salah najjib and rosmah…….. baru sikit kena Maki Tun M dah merajuk……. drama King lah tun M ni……

  20. Khairul Anuar Md Yusof

    Tulislah yg baik2 kerana Allah suka perkataan yg baik2.aamiin.

  21. Wan Rizal

    Tggu dulu dato seri anwar Ibrahim jadi Perdana menteri…

  22. Wang Pau Wang

    Lg cpt lg bagus..tp dia takut boboi x de payung pulak nnt..

  23. Kosnikosni Kosnikamit

    Mentang2 ada jawatan n kuasa ingat mutlak ker…