25.9 C
Kuala Lumpur
Thursday, January 28, 2021

Mahathir sedia letak jawatan, kesal sikap biadap pemandu teksi

Mereka biadap kepada yang mungkir janji kerana yang mungkir janji adalah lebih biadap.

Padan muka kepada kedua belah pihak, kerajaan atau pemandu teksi kerana eangkuhan mereka sebelum PRU-14.

………………

LANGKAWI: Tun Dr Mahathir Mohamad sedia meletak jawatannya selepas kesal dengan tindakan segelintir pemandu teksi bersikap biadap dan meninggalkan sesi dialog selepas enggan menerima penjelasan beliau berkaitan isu GRAB.

Perdana Menteri berkata, beliau sudah bersara sebelum ini, namun kembali semula selepas diminta orang ramai untuk memulihkan keadaan negara.

“Saya nak tolong tapi kalau tak ada bantuan…saya pun tak boleh tolong juga. Kalau tak percaya saya boleh buat, buat sendiri. Tengok apa yang jadi.

“Saya bukan nak jadi Perdana Menteri, saya dah bersara…orang panggil balik, jadi saya datang.

“Kalau tak nak saya jadi Perdana Menteri, saya hari ini letak jawatan. Tak ada masalah bagi saya,” katanya pada Sesi Dialog Bersama Pemandu Teksi Langkawi di sini, hari ini.

Terdahulu, kira-kira 10 pemandu teksi bertindak mengeluarkan kata-kata kesat dan membuat bising sebelum keluar dewan ketika Dr Mahathir memberi penjelasan berhubung isu e-hailing.

Sesi dialog itu dihadiri hampir 200 pemandu teksi Langkawi yang mendakwa pendapatan mereka terjejas ekoran perkhidmatan GRAB yang dikatakan ‘mencuri’ pelanggan.

Terdahulu, Dr Mahathir berkata, GRAB akan diminta menggunakan kenderaan yang diluluskan kerajaan, membayar insurans dan membayar cukai sama seperti teksi bagi memastikan persaingan adil.

“Saya pernah membangkitkan perkara ini dalam Kabinet…saya beritahu Menteri (Pengangkutan) supaya memperbetulkannya, tetapi malang sehingga kini tiada kemajuan langsung.

“Saya akan usaha lagi…saya pun rasa tidak adil. Perkara ini dalam perhatian saya tetapi saya tidak boleh bagi jaminan hapuskan GRAB, tetapi kita boleh samakan mereka dengan teksi,” katanya.


LIHAT video disini: https://youtu.be/B-PHNokBLac

https://pakdin.my/tag/teksi

Berita Berkaitan

Komen

  1. Pemandu teksi tak habis2 nak bantuan aje…negeri lain pemandu teksi dah upgrade diri sendiri dengan menguna apps…dah biadap, kurang ajar dan hisap darah dengan caj2 yang tak baloi…. nak hidip kena lah ikut trend2 baru…. Tanya diri sendiri kenapa orang marah mereka dan suka menguna Grab…

  2. Alan Ridzuan Radin IKUT TAIWAN LUMPUH DIBUAT 3 TEAM TEKSI TAIWAN..SOON 5 JALAN UTAMA KL…60,000 TEKSI KONVOI MINTA APPLIKASI E HAILING HANYA DIANUGERAHKAN PADA KOPERASI PEMANDU2 TEKSI MALAYSIA DAN E HAILING..SAME PRICE AND SAMW RULE…ITS EASY.APA YG ATUK94 PENINGKAN KATA TUN ANWAR

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.