32 C
Kuala Lumpur
Wednesday, January 27, 2021

Kempen sejuta tandatangan bebas Anwar gagal

sejuta-tandatangan-bebas-anwar-liwat-gagal

Kempen sejuta tandatangan bebas Anwar diisytiharkan gagal.

Pengumuman dibuat Pengerusi Tetap Kongres Nasional Tahunan ke-11, Ismail Yusof yang secara terbuka menyatakan sehingga kini hanya 37 ribu tandatangan sahaja yang mampu dikumpul sejak dilancarkan sebulan selepas Anwar dipenjarakan iaitu pada 16 Mac 2015.

Ini kerana sasaran sejuta tandatangan yang sepatutnya dicapai sebelum 16 September lalu sekadar berupaya mengumpul 3.7 peratus daripada jumlah yang disasarkan.

“Saya dengar sorak ‘Bebas Anwar’ lebih, sokong memang kuat, tapi tandatangan baru 37 ribu sahaja,” katanya ringkas dalam selingan ketika ucapan perwakilan setiap negeri di Shah Alam, Sabtu.

Yang jelas, pengumuman itu menghampakan harapan keluarga bekas Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kini meringkuk di penjara Sungai Buloh setelah Mahkamah Persekutuan pada Feb. tahun ini menjatuhkanwawi sedihhukuman penjara 5 tahun ke atas Anwar kerana bersalah meliwat pembantu peribadinya, Mohd Saiful Azlan Bukhari.

Makluman Ismail juga menjelaskan bahawa rakyat Malaysia amnya kini tidak lagi peduli dengan rayuan dan perjuangan PKR malah menjelaskan bahawa nama Anwar Ibrahim semakin dipandang sepi dan kian berkubur dalam perkembangan politik tanah air.

izzah nangisHakikatnya, hanya 37 ribu daripada 30 juta rakyat Malaysia sahaja yang perihatin dengan nasib Anwar Ibrahim sekeluarga yang selama ini menjadikan airmata sebagai senjata meraih simpati.

Hakikatnya, 52 peratus sokongan rakyat yang diwar-warkan pembangkang selama ini hanya sekadar angka psikologi yang tidak memberikan sebarang makna.

Hakikatnya, itulah lumrah alam yang menunjukkan bahawa hidup ini ibarat roda, suatu ketika kita di atas dan pada waktu yang lain, siapalah kita.

Berita Berkaitan

Komen

  1. Jk org normal meme tak buat mcm ni kerna mak jijah udah krg siuman itu lah dia ajak kaum dia jd mcm dia jg…ada duit byk ngapa tak upah lg peguambela yg ms kes lepas 14 org tambah lah lg pangil semua peguambela 50 org lawan kat mahkamah br ada teloq jgn ajak org jd mcm lembu jg..

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.