24.1 C
Kuala Lumpur
Wednesday, January 20, 2021

Mahathir akui kabinet beliau BODOH berkaitan perjanjian lebuhraya bertol

mahathir-kabinet-bodoh-perjanjian-lebuhrayaBeberapa tahun dahulu, Mahathir berkata:

Sambil mengakui bahawa kerajaan dizaman beliau mungkin telah melakukan  kesilapan dalam menandatangani perjanjian konsesi tol, hari ini Tun Dr Mahathir Mohamad menggesa pentadbiran sekarang lebih berhati-hati sebelum bersetuju untuk kenaikan tol.

“Anggota kabinet bukan pakar-pakar. Mereka adalah ahli-ahli politik dan sesetengah ahli politik seperti saya boleh jadi begitu BODOH. Apabila ada perjanjian, perjanjian itu dibuat oleh pegawai-pegawai dan perjanjian yang diserahkan kepada kabinet biasanya tidak mempunyai perinciannya,” katanya ketika memberitahu pemberita bahawa semua lebuh raya bertol adalah dibina dalam tempoh 22 tahun sebagai Perdana Menteri.

Mahathir berkata perjanjian telah digubal oleh pegawai dan dikemukakan kepada Kabinet dan biasanya small prints tidak ada.

“Kabinet hanya meluluskan dari segi prinsip. Mereka tidak betul-betul mengkaji implikasi beberapa bahagian dalam perjanjian tersebut,”

HEBAT !! Mahathir mengakui dia dan menteri-menterinya ketika itu adalah bodoh dan tidak pernah benar-benar mengkaji perjanjian sebelum menandatangani.

TOL-1

FANTASTIK.

Tetapi apabila kerajaan mahu konsesi tol dinaikkan, ini adalah kerana KEBODOHAN Mahathir (Mahathir sendiri yang kata, bukan saya)  menandatangani tanpa membaca dengan teliti (Beliau sendiri yang kata, bukan saya). Mahathir berkata demikian.

“Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mengiyakan khabar angin bahawa kenaikan kadar tol 16 lebuh raya utama mungkin untuk membayar hutang Putrajaya.

Awal hari ini, Berita Harian melaporkan bahawa Kementerian Kerja Raya akan mengemukakan cadangan untuk menaikkan kadar tol bagi lebuh raya pada 16 Ogos ini dalam mesyuarat Kabinet.

“Nah! mungkin mereka dikumpulkan RM6 bilion dari GST (Cukai Barangan dan Perkhidmatan), tetapi mungkin mereka perlu membayar pinjaman mereka mengambil yang telah hilang,” katanya, mungkin merujuk kepada 1MDB iaitu RM42 bilion hutang. “

BANYAK cantik lah, Mahathir.

Kesilapan anda dan kebodohan anda (Beliau sendiri yang kata, bukan saya) dan orang lain perlu menanggung dan kemudian menyalahkan orang lain?

Manyak manyak cantik.

Tun M mengakui dia adalah bodoh: http://www.thesundaily.my/node/171646
http://www.themalaymailonline.com/…/dr-m-suggests-putrajaya…

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.