25.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 23, 2021

Mahathir pengunjung tetap The Las Leñas, Argentina. Mengapa suka sangat kesana?

The Las Leñas adalah salah satu pusat peranginan ski terbesar Andean di Amerika Selatan dan terletak di Wilayah Mendoza, Argentina, menempatkan Piscis Hotel yang mempunyai kasino yang paling tinggi di dunia.

Pemilik resort Las Lenas adalah seorang rakyat Malaysia! Tan Sri A.P. Arumugam yang telah dibeli pada lewat 2001.

Tan Sri A.P. Arumugam memperolehi kekayaan daripada/;

~ RM1.8 billion Projek Empangan Pergau
~ RM500 juta avionics/navigation contract KLIA
~ RM180 juta EMU Railway coaches contract
~ Kontrak armed forces bunker Jalan Gurney – dan banyak lagi.

Beliau juga mempunyai urusan perniagaa bersama anak Mahathir dan anak2 yang lain dilantik sebagai pengarah dalam syarikat beliau.

Sekarang, Tan Sri A.P. Arumugam duduk di Perdana Leadership Foundation.


http://archivo.losandes.com.ar/notas/2002/2/20/sociedad-33820.asp

http://www.losandes.com.ar/noticia/departamentales-186266

http://www.malargueadiario.com.ar/inversores-de-las-lenas-y-un-ex-primer-ministro-malayo-quedaron-impresionados-con-dos-bailarines/

http://www.sitioandino.com/nota/110261/#galleryzoomv37624v3

Berita Berkaitan

Komen

  1. Kenapa nak buruk sangka kpd Tun.? Dia xde kepentingan lah dia nak cuba. betulkn silap najip tapi najip ni bingal x nak dego nasehat org tua. Bodoh sombong

  2. suka hati tun ler..yg ko dok sbuk2 aphl admin..klu ko g mne2 pn ada sape yg amik tau ke?..ko 2 pncacai so klu g mne2 pn xde org kisah pn..lantak ko ler..bla dh bnyk sgt mkn taik otak pn dh mcm taik dh..

  3. Ehhh dia punya suka la dia kesana…sekurang kurangnya dia tak pakai duit negara mcm pemimpin sekarang hahhaha kantoi beli set golf hahahhahah pastu kata utk rakyat bersukan hahhaha apa bodo laa

  4. Dr atas smpai bawah aku tgok komen rkyat mlysia smua x suka pendapat admin .. dr sini dpt kaji dh majority lbih suka tun M.. & mjority x suka pmmpin skg…. 99% rkyt xskong krjaan.

  5. suka ati dia la nak pi mna…menyibuk je lbih….gajah dpn mata wat silap mata ko x nmpk..semut hjg dunia bru nak berjln ko dh sibukkk…tui

  6. Bila KITA MENGHASUT ORG RAMAI MELAKUKAN KEJAHATAN KEPADA ORG LAIN MAKA TINDAKAN SERUPA JUGA AKAN DILAKUKAN OLEH ORG LAIN KEPADA KITA.USAH DITANYA KENAPA NAK BURUK SANGKA TERHADAP SI FULAN BIN SI FULAN KERANA SI FULAN BIN SI FULAN JUGA MELAKUKAN PERKARA YG SAMA TERHADAP ORG LAIN.APA YG KITA BUAT MAKA KITA AKAN DAPAT BALIK.ALLAH SWT MAHA ADIL TAPI MANUSIA SELALU”TERLUPA” BAB KEKUASAAN ALLAH SWT INI…

  7. Aku pergi shah alam tiap2 hari isnin sampai jumaat taknak viralkan ker… oh ye.. btw aku tak pakai duit mak bapak kau… najib pakai duit mak bapak adik abang kakak kami untuk enjoy… duit tax tu paham…and duit 1mdb yg patutnya untuk rakyat

  8. Cri duit..buat duit..pndangan org luar pd Tun DrM..dlm pmbangunan ..kwangan di pandang. Dn di dengar..tpi kita sebuk dgn kdudukan nk kejar pngkat..tpi kerja blum thu lagi .Jgn tlalu buruk sangka..

  9. Ade ke rakyat kisah die pergi sana.yang penting tak pakai duit rakyat. Yang penting bini tak melentong kata beli cincin 2 jutapakai duit menabung Dari kecik.yang penting masa TUN memerintah Malaysia dalam keadaan baik rakyat tak susah macam jibby buat.

  10. Hampir xde dah org2 kuat Umno dalam FB memyerang dap dn pkr…
    Soldadu2 ni 24 jam memyerang madey sahaja…
    Madey dh keluar gelanggang pun diorang kejar..ha ha…
    Sedang tidur pun, nmpak bayang madey terus bangun capai mesin gun…tembak.. Tembak..ada yg tembak secara rawak… Bayang2
    I rasa kelaka..??

  11. Najib silap banyak ..ambil mentieri…menteri kaki ampu kaki bodek….nak ambil hati rakyat,rakyat tak suka …..ambik pula admin utk kaber dia..admin pula bigai kaki pecah belah org…abis cam no…

  12. Tukaq la nama page ni admin woiiiii…..
    Skang DAP n PKR dah x anti dah kot…duk anti and balun Tun M kow2…
    Ang ingat org nk heran…org le ni x mcm ang admin…sengal

  13. Senangjer…. Tun M suka menunggang kuda…. Argentina merupakan negara yang mempunyai baka kuda terbaik….TMJ pun ke Argentina utk main polo… So apahal Admin? Do your homework! Dedak dah naik ke otak…

  14. Club anti DAPig ni patut ubah nama la. Dok cari slh TunM semenjak 2 menjak ni. Yg penting dulu2 bwh Tun, rakyat bersatu.. la ni bangsa sepet besag kepala tp najib dok hulog mcm2 dedak.. awat bodo sgt?

  15. FAKTA bukan AUTA…
    TunM berada diluar UMNO…Tunku Abdul Rahman tumbang…
    TunM berada diluar UMNO…Tun Abdullah tumbang…
    TunM kini berada diluar UMNO…Najib n Co bakal ditumbangkan…
    Allah sentiasa menyebelahi org n pihak yg BERKATA BENAR…

  16. Whatever.. TunSiti Hasmah x luxury pun penampilan dia walaupun dia mampu. Ex-doctor beb.. muda2 kayuh beskal keliling kampung mengubat org…x mcm 1 lagi tu.. boros

  17. Agak bodo admin ni..dlm mlysia ni aku ase byk lg issue2 pnting dr ko imbas blk tun M ni pnye kesah…yg da xde kne mngene dgn hal sekarang..name anti dap..tp cri slh siape? Ko g tgk ape jd kt penang tu klu ko btol anti dap.tgk nasin org mlayu n pniage melayu kt sane dr ko canang cite yg dah 10-20 taon ni..ni hrga mnyk dh turon..ko xnk cite ke knpe hrga brng.transpot xturun..puih..kes 1mdb pn xsttle lg.2.6b pn xsttle lg..ko nk mmkak psl tun M plak..ke ko pon kaki kipas n jilat mcm mntri2 ni sume..puih.

  18. yela dr duduk malaysia tgk muka najib n jadi hamba najib buat apa… tp die pg pun bukan pakai duit rakyat… klo najib pg nta apa duit pulak die rompak nta laa..

  19. UDAH 2 LA ADMIN PEMAKAN DEDAK DAJAL JIBBY……USAH DI CARI KESALAHAM TUN…..SALAH JIBBY T YAH CARI BERSEPAH DI SANA SINI……BABI JIBBY DAN SEKUTU2PUAK UMNO TUE PEMAKAN DEDAK, MOGA2 PUAK PENJILILAT JIBBY NI DAPAT LAKNAT DARI ALLAH SWT… AAMMIN

  20. Tun pegi sana pun pasal org sana suka ngan dia…seluruh dunia kagum ngan dia..tp di negara sendiri…ada segelintir yg benci dgn dia…termasuk lah admin…tun juga yg menaikkan nama malaysia…apa segala yg tun ckp utk kebaikan..tun pegang malaysia lbh dr 20thn berbanding dgn najib

    • Ini hujah akk bila orang kondem TunM.
      Kalau pun projek itu berkroni, termasuk anak dia pun merasa, kita nampak projek tu dan kita dapat manfaat dari projek2. Silap2 gaya kita rasa hasil projek dari gaji dan bonus. 1MDB tu apa projeknya? Mana untung berterusannya? Pendekkata Tun M jayakan projek dan mkn untung, tapi kita merasa sama.
      1MBD jgn kata untung, modal lesap, kitalah menanggung. Betul x ?

  21. Dulu2 aku pernah pernah p rombongan kl tower klcc bestttt oooo… ramai oooo org melayu yg p rombongan mcm aku oooo..tp dpt p rombongan je lahhh..kikiki

  22. Masa Tun M berkuasa dulu, macam2 orang cakap dia, tapi x boleh nak percaya sebab kita semua hidup selesa walaupun x mewah. Kerja ada, kemudahan banyak, barang murah. Gaji SPM pun boleh tanggung anak 4/5 orang.
    Sekarang ni x nak percaya skandal2 Si Najib, tapi bukti depan mata. Minyak x stabil, kos mkn minum naik, barang asas beras tepung gula naik. Tgk nanti ye, kos masuk U dan kos hospital kerajaan akan naik. Tunggu masa je.

  23. Admin cuma smpaikan berita jer…yg tu pun x salah ka….
    Mahadet guna duit sendiri la…dah bkn menteri lagi…kalu ya…blm tentu cam na…

  24. Masa tun jd pm dlu. Lbh rmai mngata n mncemuh beliau.. dgn projek2 mega nya. Smua xkena dimata rakyat khususnya pmbangkang. Smp nk lelong putrajaya.. tp slepas sekian lama jasa beliau dikenang semua org. Najib pun senasib dgn dia.. smua pm yg lps2 pun. Xde org suke.. trutama pmbangkang. Xda satu pun dr gov yg dia suka.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.