The Las Leñas adalah salah satu pusat peranginan ski terbesar Andean di Amerika Selatan dan terletak di Wilayah Mendoza, Argentina, menempatkan Piscis Hotel yang mempunyai kasino yang paling tinggi di dunia.

Pemilik resort Las Lenas adalah seorang rakyat Malaysia! Tan Sri A.P. Arumugam yang telah dibeli pada lewat 2001.

Tan Sri A.P. Arumugam memperolehi kekayaan daripada/;

~ RM1.8 billion Projek Empangan Pergau
~ RM500 juta avionics/navigation contract KLIA
~ RM180 juta EMU Railway coaches contract
~ Kontrak armed forces bunker Jalan Gurney – dan banyak lagi.

Beliau juga mempunyai urusan perniagaa bersama anak Mahathir dan anak2 yang lain dilantik sebagai pengarah dalam syarikat beliau.

Sekarang, Tan Sri A.P. Arumugam duduk di Perdana Leadership Foundation.


http://archivo.losandes.com.ar/notas/2002/2/20/sociedad-33820.asp

http://www.losandes.com.ar/noticia/departamentales-186266

http://www.malargueadiario.com.ar/inversores-de-las-lenas-y-un-ex-primer-ministro-malayo-quedaron-impresionados-con-dos-bailarines/

http://www.sitioandino.com/nota/110261/#galleryzoomv37624v3

256 KOMEN

  1. Ala mcm2 cita pulak nk buruk kan TuN M… Rakyat ada akal laaa bole fikir mana baik mana buruk!! #sorrysysokongtunM

  2. Kenapa nak buruk sangka kpd Tun.? Dia xde kepentingan lah dia nak cuba. betulkn silap najip tapi najip ni bingal x nak dego nasehat org tua. Bodoh sombong

  3. suka hati tun ler..yg ko dok sbuk2 aphl admin..klu ko g mne2 pn ada sape yg amik tau ke?..ko 2 pncacai so klu g mne2 pn xde org kisah pn..lantak ko ler..bla dh bnyk sgt mkn taik otak pn dh mcm taik dh..

  4. Dia guna duit Rakyat ker gie sana? Atau admin kebuntuan idea? Banyak Lagi admin topic klu admin nak buat

  5. dri tahun lepaih smpai la skng, admin slalu kena getah. kesian… hgpa ni tk penah tersedak ke makan dedak byk2..

  6. Najib kunjung ke arab saudi, kenapa kerap sangat ? Nak suruh putera arab saudi tolong mengaku yg bagi derma kah ? Kehhkehhkehh

  7. Dengan ada button baru like kita leh taw berapa ramai pemakan dedak..haha

  8. Adman dah makin sawan… sikit lg gila la admin ni… buat status bodoh kena maki blk…

  9. Suka ati dia la bkn kcau duit mak pak ang admin…ni anti dap ka anti tun m..bodo bin bahalul…

  10. Suka hati die nk pi mane….admin nie udah busuk hati tul…hati admin nie da hitam gler kot…

  11. Zaman Tun M dah lepas la Admin ..yg dipersoalkan skrg zaman Najib…!! simpan sikit bodoh kau(admin) ..blh tk.?

  12. Ehhh dia punya suka la dia kesana…sekurang kurangnya dia tak pakai duit negara mcm pemimpin sekarang hahhaha kantoi beli set golf hahahhahah pastu kata utk rakyat bersukan hahhaha apa bodo laa

  13. Bape la ko kene sogok utk buruk kan tun..keji btl..delete je la page sampag ni. Like pun makin pupus kene kutuk je hari2 bodo

  14. Dr atas smpai bawah aku tgok komen rkyat mlysia smua x suka pendapat admin .. dr sini dpt kaji dh majority lbih suka tun M.. & mjority x suka pmmpin skg…. 99% rkyt xskong krjaan.

  15. suka ati dia la nak pi mna…menyibuk je lbih….gajah dpn mata wat silap mata ko x nmpk..semut hjg dunia bru nak berjln ko dh sibukkk…tui

  16. Bila KITA MENGHASUT ORG RAMAI MELAKUKAN KEJAHATAN KEPADA ORG LAIN MAKA TINDAKAN SERUPA JUGA AKAN DILAKUKAN OLEH ORG LAIN KEPADA KITA.USAH DITANYA KENAPA NAK BURUK SANGKA TERHADAP SI FULAN BIN SI FULAN KERANA SI FULAN BIN SI FULAN JUGA MELAKUKAN PERKARA YG SAMA TERHADAP ORG LAIN.APA YG KITA BUAT MAKA KITA AKAN DAPAT BALIK.ALLAH SWT MAHA ADIL TAPI MANUSIA SELALU”TERLUPA” BAB KEKUASAAN ALLAH SWT INI…

  17. Ape yg ko cite pasal tun ni tak boleh lawan najib lesap duit 2.6billion dgb src 44juta…. najib naik yacht dgn jho low tak nk cite plak

  18. Disebabkan bnyk terhutang budi pada kroni2 inilah yg membuatkan Tun tersasar dan melawan arus…kesian

  19. Aku pergi shah alam tiap2 hari isnin sampai jumaat taknak viralkan ker… oh ye.. btw aku tak pakai duit mak bapak kau… najib pakai duit mak bapak adik abang kakak kami untuk enjoy… duit tax tu paham…and duit 1mdb yg patutnya untuk rakyat

  20. Cri duit..buat duit..pndangan org luar pd Tun DrM..dlm pmbangunan ..kwangan di pandang. Dn di dengar..tpi kita sebuk dgn kdudukan nk kejar pngkat..tpi kerja blum thu lagi .Jgn tlalu buruk sangka..

  21. Buat la apapun crita ttg tun m.. Org lain lg bijak dr pemakan dedak x main la jilat2 ampu2 ni

  22. Ade ke rakyat kisah die pergi sana.yang penting tak pakai duit rakyat. Yang penting bini tak melentong kata beli cincin 2 jutapakai duit menabung Dari kecik.yang penting masa TUN memerintah Malaysia dalam keadaan baik rakyat tak susah macam jibby buat.

  23. Hampir xde dah org2 kuat Umno dalam FB memyerang dap dn pkr…

    Soldadu2 ni 24 jam memyerang madey sahaja…

    Madey dh keluar gelanggang pun diorang kejar..ha ha…

    Sedang tidur pun, nmpak bayang madey terus bangun capai mesin gun…tembak.. Tembak..ada yg tembak secara rawak… Bayang2

    I rasa kelaka..??

  24. Najib silap banyak ..ambil mentieri…menteri kaki ampu kaki bodek….nak ambil hati rakyat,rakyat tak suka …..ambik pula admin utk kaber dia..admin pula bigai kaki pecah belah org…abis cam no…

  25. Tukaq la nama page ni admin woiiiii…..
    Skang DAP n PKR dah x anti dah kot…duk anti and balun Tun M kow2…
    Ang ingat org nk heran…org le ni x mcm ang admin…sengal

  26. pttnya korg serang DAP tp sebaliknya korg serang sesama sendiri..kat mn sebenarnya perjuangan korg nak rakyat benci kat DAP? tang mn?

  27. Admin tak rasa mcm nk bunuh diri ke..sebab semua komen menghentam admin…biar hodoh jangan bodoh…

  28. Senangjer…. Tun M suka menunggang kuda…. Argentina merupakan negara yang mempunyai baka kuda terbaik….TMJ pun ke Argentina utk main polo… So apahal Admin? Do your homework! Dedak dah naik ke otak…

  29. Club anti DAPig ni patut ubah nama la. Dok cari slh TunM semenjak 2 menjak ni. Yg penting dulu2 bwh Tun, rakyat bersatu.. la ni bangsa sepet besag kepala tp najib dok hulog mcm2 dedak.. awat bodo sgt?

  30. Ruginya Najib Bagi Kau Makan DEDAK. Majoriti Kutuk Kau Disini.
    Tapi Kau Jugak Untung Najib Yg Bodo.
    Jilat Terus Jilat!

  31. Macai updte apa ni. Dedak betoi lah. Biaq pi la dia na pi mana pun. X pakai duit rakyat woii. Yg la ni. Abehh abehh. Merana rakyat

  32. FAKTA bukan AUTA…
    TunM berada diluar UMNO…Tunku Abdul Rahman tumbang…
    TunM berada diluar UMNO…Tun Abdullah tumbang…
    TunM kini berada diluar UMNO…Najib n Co bakal ditumbangkan…
    Allah sentiasa menyebelahi org n pihak yg BERKATA BENAR…

  33. Whatever.. TunSiti Hasmah x luxury pun penampilan dia walaupun dia mampu. Ex-doctor beb.. muda2 kayuh beskal keliling kampung mengubat org…x mcm 1 lagi tu.. boros

  34. ko ni… cerita fitnah cincin tu pun satu dunia dah tau fitnah masih ko nak percaya.

  35. It is just a simple logic…if you love jibby so much hurm…kinda blind I rather say so…look around who give a damn about what TUN’s activities now days. Fitnah ke…?

  36. yg dah pencen tu, biar je la, dia guna duit dia……tapi kita cerita yg masih belum pencen dan sedang sapu duit rakyat jer….

  37. Agak bodo admin ni..dlm mlysia ni aku ase byk lg issue2 pnting dr ko imbas blk tun M ni pnye kesah…yg da xde kne mngene dgn hal sekarang..name anti dap..tp cri slh siape? Ko g tgk ape jd kt penang tu klu ko btol anti dap.tgk nasin org mlayu n pniage melayu kt sane dr ko canang cite yg dah 10-20 taon ni..ni hrga mnyk dh turon..ko xnk cite ke knpe hrga brng.transpot xturun..puih..kes 1mdb pn xsttle lg.2.6b pn xsttle lg..ko nk mmkak psl tun M plak..ke ko pon kaki kipas n jilat mcm mntri2 ni sume..puih.

  38. Makin lama makin pelik.. bkn anti dap.. anti org umno sendiri ada la…

  39. yela dr duduk malaysia tgk muka najib n jadi hamba najib buat apa… tp die pg pun bukan pakai duit rakyat… klo najib pg nta apa duit pulak die rompak nta laa..

  40. UDAH 2 LA ADMIN PEMAKAN DEDAK DAJAL JIBBY……USAH DI CARI KESALAHAM TUN…..SALAH JIBBY T YAH CARI BERSEPAH DI SANA SINI……BABI JIBBY DAN SEKUTU2PUAK UMNO TUE PEMAKAN DEDAK, MOGA2 PUAK PENJILILAT JIBBY NI DAPAT LAKNAT DARI ALLAH SWT… AAMMIN

  41. Tun pegi sana pun pasal org sana suka ngan dia…seluruh dunia kagum ngan dia..tp di negara sendiri…ada segelintir yg benci dgn dia…termasuk lah admin…tun juga yg menaikkan nama malaysia…apa segala yg tun ckp utk kebaikan..tun pegang malaysia lbh dr 20thn berbanding dgn najib

  42. Cuma nak bagi tau kat bos hang, tlg cri 280 bilion derma plk lps ni..aku nk pi bayar bil utang dia yg tunggak tu

  43. Dalam buku beliau pon ad mngatakan beliau suke GI sane mnunggang kude

  44. Dulu2 aku pernah pernah p rombongan kl tower klcc bestttt oooo… ramai oooo org melayu yg p rombongan mcm aku oooo..tp dpt p rombongan je lahhh..kikiki

  45. Ini hujah akk bila orang kondem TunM.
    Kalau pun projek itu berkroni, termasuk anak dia pun merasa, kita nampak projek tu dan kita dapat manfaat dari projek2. Silap2 gaya kita rasa hasil projek dari gaji dan bonus. 1MDB tu apa projeknya? Mana untung berterusannya? Pendekkata Tun M jayakan projek dan mkn untung, tapi kita merasa sama.
    1MBD jgn kata untung, modal lesap, kitalah menanggung. Betul x ?

  46. Setuju dgn awak.
    Tun M, paling teruk pun, jayakan projek dulu barulah ambil untung sikit dan offkos ada untung utk rakyat.
    1MDB? Mana produknya? Kan…

  47. Masa Tun M berkuasa dulu, macam2 orang cakap dia, tapi x boleh nak percaya sebab kita semua hidup selesa walaupun x mewah. Kerja ada, kemudahan banyak, barang murah. Gaji SPM pun boleh tanggung anak 4/5 orang.
    Sekarang ni x nak percaya skandal2 Si Najib, tapi bukti depan mata. Minyak x stabil, kos mkn minum naik, barang asas beras tepung gula naik. Tgk nanti ye, kos masuk U dan kos hospital kerajaan akan naik. Tunggu masa je.

  48. Admin cuma smpaikan berita jer…yg tu pun x salah ka….
    Mahadet guna duit sendiri la…dah bkn menteri lagi…kalu ya…blm tentu cam na…

  49. Masa tun jd pm dlu. Lbh rmai mngata n mncemuh beliau.. dgn projek2 mega nya. Smua xkena dimata rakyat khususnya pmbangkang. Smp nk lelong putrajaya.. tp slepas sekian lama jasa beliau dikenang semua org. Najib pun senasib dgn dia.. smua pm yg lps2 pun. Xde org suke.. trutama pmbangkang. Xda satu pun dr gov yg dia suka.

  50. Admin suka betul mencari kesalahan tun..nape ye..kenape x cari kesalahan guan eng..mat sabu dan lain..

  51. Sham Abd Rani sy memg anti DAP. Bukn anti najib atau tunM. Bodoh2 depa, bangsa kita juga dan seagama. Tp admin dah bnyk tersasar.. lg baik tukar nama Ampu Najib Club2. Manusia2 sepet suka la kita berbalah


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda