Sekeping gambar diviralkan dalam laman sosial menunjukkan kelibat Menteri Kewangan Malaysia, Lim Guan Eng dan keluarga di dalam pesawat penerbangan kelas ekonomi dari Melbourne, Australia.

Menurut posting pengguna Facebook bernama Vetri Sri Darren Nadarajah, seorang rakannya yang berada di Melbourne berkongsi pengalaman menaiki pesawat yang sama dinaiki Guan Eng.
BACA sini: https://www.msn.com/en-my/news/news-virals/netizen-puji-guan-eng-sekeluarga-terbang-kelas-ekonomi/ar-BBR9Xbg

Namun mata netizen lebih tajam tertumpu kepada pakaian yang dipakai oleh anak sulung Guan Eng, Clint Lim Way Chau. Beliau memakai jaket sukan mewah jenama Perancis Givenchy, dan carian dalam talian di laman web rasmi https://www.mrporter.com,harga bagi pakaian tersebut adalah 887,50Pound, atau RM 4,690.
LIHAT sini: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2223242127965491&id=100008391758471

Anak Lim Guan Eng juga pernah dilihat memakai jam berjenama mewah Richard Mille, yang berharga US$89,995 (RM349,000) ketika mengikuti perbicaraan kes rasuah bapanya awal tahun tahun lalu.

#HutangNegara1Trilion

39 KOMEN

  1. Ya.. Lagi cari seluar dalam apa dia pakai.. Apa la.. Semua mau kecoh… Jacket tu pasal dia la.. Bukan mcm makcik dulu.. Jam juta juta.. Beg tangan ratus ribu… Ni rm5000 bapa dia tak blh belikan ke.. Poraa

  2. MYR5 ribu saja, asalkan golongan sederhana ke atas pun mampu, kalau benar, itu pun hak dia. Dia bukannya beli berjuta 2 ringgit “PINK DIAMOND” macam kau pun datin seri..

  3. Betul. Makcik Betty Chin bini LGE tu memang lagi hebat. Beg tangan ratus ribu, barang kemas juta2. Apa sangat la jika nak dibanding dengan jaket rm5000 anak dia tu.

  4. melayu kalau kaya…rasuah..salah guna kuasa…cina kalau kaya…pandai bisness…pandai tadbir…itu lah yg berlegar2 dlm kepala hotak macai2 PH…bangang…

  5. Tahu pulak marah dulu…wsktu najib dgn rosmah luar kain dalam kain semua korang dedah kan….bila kena kat batang hidung pemimpin korang sendiri biar lah….dia orang banyak duit…kes guang eng knp sampaibsekarang tak sebut dimahkamah…tak kan nk settle kot…kalau dulu khir toyo pun kena dakwa dan dijail kan harap guan eng patut disiasat…demi keadilan…

  6. Ros Mawar gaji2 menteri ada declare tak macam menteri2 masa umnoBn, belanja dlm lingkungan gajinya apa salahnya kalau benar (itu pun belum sah or palsu berita ni), dia tidak curi duit peruntukan tenaga solar utk budak2sekolah, pergi beli pink diamond yg berjuta2 melebihi pendapatan, dah jadi kes mahkamah yg kini semua orang tahu

  7. Baru mula..5000 celah gigi..dah lama2…harga baju beratus..ratus ribu…mana nk pakai yg murah..tak standard la..ank nobita..mof pulak tu…kan kena btg hidung sendiri..


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda