Home / :: BLOG :: / Netizen dedahkan anak lelaki sulung Lin Guan Eng memakai jaket berharga RM5,000

Netizen dedahkan anak lelaki sulung Lin Guan Eng memakai jaket berharga RM5,000

Sekeping gambar diviralkan dalam laman sosial menunjukkan kelibat Menteri Kewangan Malaysia, Lim Guan Eng dan keluarga di dalam pesawat penerbangan kelas ekonomi dari Melbourne, Australia.

Menurut posting pengguna Facebook bernama Vetri Sri Darren Nadarajah, seorang rakannya yang berada di Melbourne berkongsi pengalaman menaiki pesawat yang sama dinaiki Guan Eng.
BACA sini: https://www.msn.com/en-my/news/news-virals/netizen-puji-guan-eng-sekeluarga-terbang-kelas-ekonomi/ar-BBR9Xbg

Namun mata netizen lebih tajam tertumpu kepada pakaian yang dipakai oleh anak sulung Guan Eng, Clint Lim Way Chau. Beliau memakai jaket sukan mewah jenama Perancis Givenchy, dan carian dalam talian di laman web rasmi https://www.mrporter.com,harga bagi pakaian tersebut adalah 887,50Pound, atau RM 4,690.
LIHAT sini: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2223242127965491&id=100008391758471

Anak Lim Guan Eng juga pernah dilihat memakai jam berjenama mewah Richard Mille, yang berharga US$89,995 (RM349,000) ketika mengikuti perbicaraan kes rasuah bapanya awal tahun tahun lalu.

#HutangNegara1Trilion

(Visited 996 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

39 comments

  1. Rohayu Nizam

    X pa..mahacai akan kata..Tokong dah kaya..pandai buat bisnes..

  2. عذنن محمد

    Baru tau.. Dlu bongkar salah org. Skng kena batang hidung

  3. Thiago Silva

    Ya.. Lagi cari seluar dalam apa dia pakai.. Apa la.. Semua mau kecoh… Jacket tu pasal dia la.. Bukan mcm makcik dulu.. Jam juta juta.. Beg tangan ratus ribu… Ni rm5000 bapa dia tak blh belikan ke.. Poraa

  4. Vicneswaran Ganeson

    Hope nt gifted as rosmah jewelery n handbags

  5. Mohdnajib Zakaria

    taniah pada macai2 ..yang memuja…nabita..

  6. Yvonne Teo

    MYR5 ribu saja, asalkan golongan sederhana ke atas pun mampu, kalau benar, itu pun hak dia. Dia bukannya beli berjuta 2 ringgit “PINK DIAMOND” macam kau pun datin seri..

  7. Kama Azizah II

    Nampak kann,,
    Cakap bukan main lagi..
    Bermuka muka.,
    Tipu org kg bolih lah. Skg ramai yg pandai kann..

  8. Uddin

    Keluar Malaysia terus pun lagi bagus maaa

  9. Zahril Spring

    Betul. Makcik Betty Chin bini LGE tu memang lagi hebat. Beg tangan ratus ribu, barang kemas juta2. Apa sangat la jika nak dibanding dengan jaket rm5000 anak dia tu.

  10. Man Kamis

    melayu kalau kaya…rasuah..salah guna kuasa…cina kalau kaya…pandai bisness…pandai tadbir…itu lah yg berlegar2 dlm kepala hotak macai2 PH…bangang…

  11. Ros Mawar

    Amoi ooo… Beli jaket harga rm5 ribu hang kata murah.. Itu baru jaket, yg lain kita tk tahu. Bg aku lah sama je kerajaan dulu dgn skrg

  12. Farok Ahmad

    Cina xpa…org2 melayu merah mata sesama bangsa ja….hahahahahahahahahahahahahahahahhaha

  13. Tun Teja Liza

    Tahu pulak marah dulu…wsktu najib dgn rosmah luar kain dalam kain semua korang dedah kan….bila kena kat batang hidung pemimpin korang sendiri biar lah….dia orang banyak duit…kes guang eng knp sampaibsekarang tak sebut dimahkamah…tak kan nk settle kot…kalau dulu khir toyo pun kena dakwa dan dijail kan harap guan eng patut disiasat…demi keadilan…

  14. Rolling Ape

    Orang Ph lah ajar macam ni. Masa zaman Najib dan Rosmah seluar dalam pun kena korek. Kamu ni macai Lge ke, kenapa nak defend dia.

  15. Yvonne Teo

    Ros Mawar gaji2 menteri ada declare tak macam menteri2 masa umnoBn, belanja dlm lingkungan gajinya apa salahnya kalau benar (itu pun belum sah or palsu berita ni), dia tidak curi duit peruntukan tenaga solar utk budak2sekolah, pergi beli pink diamond yg berjuta2 melebihi pendapatan, dah jadi kes mahkamah yg kini semua orang tahu

  16. Membujur Lalu Melintang Patah

    Dia pun pandai menyimpan mcm ketua PH juga Maa..

  17. Impala Black

    Org bg hadiah la…mcm tu pn kira ke….

  18. San Adam

    Biasalah tu bosku biar pun mahal beli je tak jadi masyaallah duit songlap juga

  19. WM Rashidi Fathma

    Dia dpt harga murah kut…. Banglo dpt murah.. Xkn jaket x dpt… Huhu…

  20. Mahadzir B. Mat Mahadzir

    Panggil siasat jacket tu ada kaitan dgn 1mdb x

  21. Robiyanto Muhammad Nazarul Daniel

    Hahahahha…sudah.panas ke anney….relek…more.to come…ckit2.keluar..haha

  22. Ina Kamarul

    Baru mula..5000 celah gigi..dah lama2…harga baju beratus..ratus ribu…mana nk pakai yg murah..tak standard la..ank nobita..mof pulak tu…kan kena btg hidung sendiri..

  23. Nin Monday

    Negara China pun xnak muka sampah ni

  24. Rossa Nizam

    Yvonne Teo …woi bangsat klu tkat guna fake acc tkpyah sembang kari….ttg dri ko pun nk mnipu….mmg ssuai laa tmpt ko kat ph

  25. Nordin Razak

    Mohd Azami Ghazali mof….boleh ambik sesuka hati ka….m,sia baru…wa

  26. Andy Boggart

    Raja Adnan Raja Ahmad
    Kat johor ada JPO…. branded tp harga uptown

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.